مدیر ارشد کنسرسیوم بین المللی پرگاس اعلام کرد:

پیشنهاد شرکت های کانادایی و انگلیسی برای تامین مالی طرح های نفتی در ایران

پیشنهاد شرکت های کانادایی و انگلیسی برای تامین مالی طرح های نفتی در ایران

یک مسئول کنسرسیوم بین المللی «پرگاس» گفت: فیلیپینی ها برای ساخت یک واحد ال.‎ان.‎جی (گاز طبیعی مایع) در ایران اعلام آمادگی کرده اند و برخی شرکت های انگلیسی و کانادایی حاضر در کنسرسیوم، طرح ها را تامین مالی می کنند.


پس از اجرای برجام از دی ماه پارسال، شرکت های متعدد بین المللی، همکاری با ایران را آغاز کرده اند که در جمع آنها شرکت هایی از قاره اروپا، آسیا و آمریکا دیده می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از ایرنا، بتازگی جمعی از شرکت های فعال در صنعت نفت در کنسرسیوم بین المللی با نام پرگاس درصدد مشارکت در طرح های نفتی ایران برآمده اند.

این کنسرسیوم بین المللی که در نروژ به ثبت رسیده، چندی پیش برای مطالعه میدان های نفتی خوزستان با شرکت ملی نفت تفاهمنامه امضا کرده است.

مدیر دفتر کنسرسیوم پرگاس در ایران اعلام کرد این کنسرسیوم برای همکاری با شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی آمادگی دارد.

«مسعود بشارتی» در این باره گفت: این کنسرسیوم متشکل از شرکتهایی در زمینه های مختلف است و برای سرمایه گذاری، آموزش و انتقال فناوری در صنعت نفت و گاز ایران آمادگی دارد.

کنسرسیوم بینالمللی پرگاس، متشکل از شرکت آ.جی.آر (AGR) نروژ، شرکت ملی نفت فیلیپین، شرکت های بیرنه لوبی (Byrne Looby) و فرست کمیسیونینگ سرویس (First Commissioning Service) و استراند هانسون (Strand Hanson) و اینفلویت (Influit) انگلیس، شرکت های نورث استار (Northstar) و تارپن انرژی (Tarpon Energy) و کاناکورد جنیوتی (Canaccord Genuity) و جی.ام.پی سکیوریتیس (GMP Securities) کانادا، شرکت پروگتی (Progetti) ایتالیا و شرکت های چندملیتی اس.پی.یی.سی (SPEC)، اچ.اس.یی.سی (HSEC) و اس.جی.سی (SGC) و دانشگاه صنعتی شریف است.

نقش اصلی شرکت آ.جی.آر نروژ در این کنسرسیوم، مهندسی و مدیریت مخزن و مدیریت حفاری است. این شرکت در حفاری سازندهای با فشار بالا به منظور کاهش ریسک، تجارب بسیاری دارد.

به گفته بشارتی، این شرکت نروژی سابقه همکاری پیاپی با شرکت استات‏اویل، آموزش کارکنان شرکت بریتیش پترولیوم، مطالعه بیش از یک هزار مخزن و حفاری بیش از ٥٠٠ حلقه چاه را در کارنامه دارد.

وی درباره شرکت اسپک (SPEC) گفت: این شرکت از بهترین پالایشگاهسازان دنیاست و در زمینه ساخت تجهیزات سطح الارضی فعالیت می کند. شرکت اسپک با کنسرسیوم پرگاس در زمینه ساخت و نصب تجهیزات روزمینی و فراورش گاز و نفت و ساخت کمپرسورها همکاری می کند.

شرکت ملی نفت فیلیپین یکی دیگر از شرکتهای این کنسرسیوم بین المللی است که به گفته بشارتی، با توجه به برنامه ساخت پالایشگاهی به ظرفیت ٤٠٠ هزار بشکه، به نفت ایران احتیاج دارد.

وی بیان داشت: این شرکت در زمینه اکتشاف، انتقال، توسعه و مدیریت منابع، سوخت های جایگزین و انرژی های نو فعالیت می کند و آماده سرمایه گذاری در بخش بالادستی و میان دستی صنعت نفت و گاز خاورمیانه است.

این مقام ارشد کنسرسیوم بین المللی پرگاس به حضور برخی شرکت ها در این کنسرسیوم با هدف تامین منابع مالی اشاره کرد و گفت: شرکت انگلیسی «استراند هانسون» و شرکت های «کاناکورد جنیوتی» و «جی.ام.پی سکیوریتیس» کانادا از آن جمله اند.

مدیر دفتر ایران کنسرسیوم بین المللی پرگاس، هدف اصلی شکل گیری این کنسرسیوم را ورود به فعالیت های توسعه ای میدان های نفت و گاز در خاورمیانه عنوان کرد و گفت: با توجه به ورود ایران به دوران پسابرجام و گشایش دروازه های همکاری، این کشور بازار هدف بسیار مناسبی برای فعالیت های پرگاس است.

وی به تفاهمنامه همکاری مشترکی که نوامبر 2016 (سوم آذرماه امسال) بین کنسرسیوم پرگاس و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در قالب چارچوب قراردادی این شرکت امضا شد، اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه، میدانهای کرنج و شادگان را در دست مطالعه داریم.

بشارتی همچنین از همکاری با دانشگاه صنعتی شریف در مطالعه میدان کوپال خبر داد و افزود: شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا برای توسعه چند میدان مانند کوپال با شرکت ملی نفت ایران توافقنامه همکاری امضا کرده است و با این شرکت نیز درباره میدان کوپال در حال مذاکره ایم.

دانشگاه صنعتی شریف از دانشگاه هایی است که با شرکت ملی نفت ایران برای مطالعه فناورانه میدانهای نفتی همکاری می کند و بر اساس قرارداد امضا شده میان 2 طرف، مطالعه میدان کوپال را در دست اقدام دارد.

وی یادآوری کرد: کنسرسیوم بینالمللی پرگاس آماده است با دیگر شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی همکاری و به عنوان مرکز انتقال فناوری به این شرکتها نقشآفرینی کند.

وی درباره احتمال بازگشت تحریم ها، گفت: شرکتهای بزرگ نفتی دنیا تابع شرایط سیاسی اند اما این کنسرسیوم رویکرد سیاسی ندارد و از این رو نگران بازگشت تحریمها نیستیم.

وی تاکید کرد برخی شرکت های زیرمجموعه این کنسرسیوم در دوران تحریم با ایران همکاری می کردند و اگر تحریمها برگردند، ما راهبرد و شرایط خود را برای انطباق با بازار هدف یعنی ایران تغییر می دهیم؛ این انعطافپذیری از شاخص های کاری پرگاس است.

کالین رولی رئیس کنسرسیوم پرگاس نیز به قابلیت سازگاری بالای این کنسرسیوم با تغییر شرایط اشاره کرد و گفت: کسی قادر به پیشگویی آینده نیست و با اینکه بسیار غیرممکن به نظر می رسد اما حتی اگر تحریمهای ایران بازگردند، این کنسرسیوم به همکاری خود با شرکتهای ایرانی ادامه می دهد.

وی افزود: سرمایه گذاران ما اروپایی و کانادایی اند و علاقه زیادی به سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران دارند.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا