هزینه 100 تومانی واردات هر کیلو آهن‌آلات در برنامه ششم

هزینه 100 تومانی واردات هر کیلو آهن‌آلات در برنامه ششم

طبق ماده 71 برنامه ششم، دولت مکلف است به ازای واردات هر کیلو آهن‌آلات به طور متوسط 100 تومان از واردکنندگان دریافت و آن را در جهت توسعه و نوسازی شبکه ریلی هزینه کند.

 

بر اساس ماده 71 برنامه ششم،‌ دولت مکلف است به منظور کاهش هزینه‌های حمل مواد معدنی و فولادی از طریق توسعه و نوسازی شبکه ریلی بر اساس طرح توسعه صنعتی و معدنی برای دسترسی به واحدهای معدنی و صنایع معدنی و فولادی، به ازای هر کیلوگرم آهن‌آلات وارداتی از جمله آهن و فولاد به شکل شمش، انواع تیرآهن، کویل، لوله، میل‌گرد، مفتول، میله، قراضه، پروفیل،‌ کلاف، ورق گالوانیزه و ورق استیل به طور متوسط هزار ریال اخذ کند.
طبق تبصره این ماده برنامه ششم، گمرک موظف است وجوه حاصل از این محل را به حساب خاصی نزد خزانه دارایی کل کشور و به نام شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی واریز کند تا در قالب بودجه سنواتی برای تکمیل طرح‌های ریلی در اختیار این شرکت قرار گیرد.
این ماده در  حالی در برنامه ششم گنجانده شده که برخی تولیدکنندگان داخلی معتقدند اجرای آن باعث افزایش هزینه تولید در کشور می‌شود.
* هزینه تولید افزایش می‌یابد
امیرحسین کاوه، دبیر سندیکای لوله و پروفیل در این مورد گفت: این ماده برنامه ششم بر خلاف روند کلی توسعه کشور مبنی بر کاهش موانع تعرفه‌ای و حذف موانع غیرتعرفه‌ای است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تأمین آهن و فولاد در کشور با مشکل روبه‌رو است و تولیدکنندگان در بخش صنعت نمی‌توانند نیاز خود را به ورق‌‌های فولادی به راحتی تأمین کنند.
وی با اشاره به واردات حدود 5 میلیون تن انواع آهن‌آلات طی سال جاری به کشور، گفت:‌ برخی ورق‌های فولادی در داخل تولید نمی‌شوند که مجبوریم از طریق واردات آنها را تأمین کنیم.
کاوه با طرح این سوال که چرا صادرات فولاد خام صورت می‌گیرد؟ گفت: افزایش تولید ورق‌های فولادی در کشور و تأمین نیاز صنایع داخلی باعث افزایش ارزش افزوده حاصل از شمش فولاد در کشور خواهد شد.
به گفته وی، اجرایی شدن ماده 71 برنامه ششم باعث به هم ریختگی در بازار خواهد شد و قیمت محصولات صنعت را افزایش می‌دهد.
وی از تهیه نامه‌ای خطاب به رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم خبر داد و گفت: در این نامه، درخواست جلوگیری از تصویب و اجرایی شدن ماده 71 را به مجلس ارائه کرده‌ایم.
نامه سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل خطاب به رئیس کمیسیون تلفیق به شرح زیر است:


 


* واردات 1.5 میلیون یورویی برخی ورق‌های فولادی
در مقابل، سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس در این مورد گفت: اجرای ماده 71 برنامه ششم باعث تکمیل زنجیره تولید در صنعت فولاد خواهد شد.
وی ادامه داد: ماده 71 بیشتر در مورد واردات ورق‌های فولادی اعمال خواهد شد که این اقدام، حرکتی در جهت تکمیل زنجیره ارزش در صنعت فولاد می‌شود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با طرح این سوال که چرا برخی ورق‌های فولادی در کشور تولید نمی‌شوند؟ اظهار داشت: در حال حاضر یک پروژه در این زمینه در استان خراسان برای دریافت تسهیلات بانکی با مشکل روبه‌رو است و بانک‌ها کمکی به تولید ورق‌های فولادی در کشور نمی‌کنند.
باستانی ادامه داد: چرا باید ورق‌های فولادی تولید داخل را با دمپینگ در بازارهای بین‌المللی عرضه کنیم و در مقابل، صنایع لوازم خانگی کشور با مشکل تأمین ورق روبه‌رو باشند و برای تأمین نیاز آنها مجبور به واردات شویم؟
وی با بیان اینکه قرار است هزینه 100 تومانی دریافتی از محل واردات ورق‌های فولادی صرف توسعه حمل و نقل ریلی شود،‌ گفت: در حال حاضر حمل و نقل جاده‌ای ارزان‌تر از حمل و نقل ریلی است و به همین دلیل بخش خصوصی تمایلی به سرمایه‌گذاری در حمل و نقل ریلی ندارد.
سخنگوی کمیسیون صنایع تصریح کرد: با اجرای ماده 71 برنامه ششم، علاوه بر تکمیل زنجیره ارزش در معادن و صنایع معدنی، زمینه برای توسعه حمل و نقل ریلی نیز فراهم خواهد شد.
به گفته وی، در حال حاضر واردات برخی ورق‌های فولادی سالانه به 1.5 میلیون یورو می‌رسد و این در حالی است که اقدامی برای ایجاد کارخانه‌های تولید این نوع ورق‌ها در داخل صورت نگرفته است.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا