مدیر عامل بورس انرژی:

پیشگیری از وقوع تخلفات، فساد و رانت، مزیت های بورس است

پیشگیری از وقوع تخلفات، فساد و رانت، مزیت های بورس است

فراهم آوردن بستر مناسب بابت کشف صحیح قیمت‌های تعادلی، افزایش شفافیت از طریق انتشار عمومی اطلاعات، پیشگیری از وقوع تخلفات، فساد و رانت و کاهش نوسانات قیمت و ریسک معامله ‌گران و غیره از مزیت‌های بورس هستند.


همزمان با برگزاری نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۱۶ پنل تخصصی بازار سرمایه با حضور حسن قالیباف مدیر عامل بورس تهران، حسین فهیمی مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، علی حسینی مدیر عامل بورس انرژی و قاسم محسنی عضو شورای عالی بورس برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، علی حسینی مدیر عامل بورس انرژی در این پنل تخصصی گفت: تقویت نقد شوندگی و افزایش رقابت در بازار سرمایه از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی تاکید کرد: افزایش بهره ‌وری، افزایش خلاقیت و نوآوری، فراهم شدن بازاری با نقد شوندگی و کارایی بالا در خرید و فروش اوراق بهادار، نشانه‌های یک اقتصاد سالم است.

مدیر عامل بورس انرژی ادامه داد: اگر ما بخواهیم بدانیم که اقتصاد سالم کار می‌کند یا خیر، باید در آن شاهد افزایش بهره‌ وری باشیم و علاوه بر این ترغیب به نوآوری می‌تواند نشانه اقتصاد سالم باشد.

وی درباره مزیت‌های عمومی بازارهای متشکل و قانون مند همچون بورس‌ها، گفت: فراهم آوردن بستر مناسب بابت کشف صحیح قیمت‌های تعادلی، افزایش شفافیت از طریق انتشار عمومی اطلاعات، پیشگیری از وقوع تخلفات، فساد و رانت و کاهش نوسانات قیمت و ریسک معامله ‌گران و غیره از مزیت‌های بورس هستند.

حسینی اضافه کرد: دولت در خیلی از جاها امکان سرمایه ‌گذاری جدید را ندارد و بخش خصوصی باید سرمایه گذاری را انجام دهد، ما باید این توانمندی را برای بخش خصوصی فراهم کنیم.

وی افزود: سرمایه گذاری های مورد نیاز در بخش انرژی ایران تا سال ۹۶ شامل افزایش میزان قابلیت تولید نفت خام به ۵.۷ میلیون بشکه در روز، افزایش ظرفیت پالایشگاهی کشور از ۱.۸ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه، افزایش تولید مجتمع های پتروشیمی از ۲۵ میلیارد دلار به ۸۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ و فرآیند دو برابر شدن مصرف برق طی ۱۰ سال آینده است.

در پایان مدیر عامل بورس انرژی تصریح کرد: بازار سرمایه ما در همه بخش‌ها از زیرساخت‌های بسیار خوبی برخوردار است از جمله آن می‌توان به نیرو جوان، سامانه و ساختا‌ر‌های به روز شده اشاره کرد.

وی افزود: در نتیجه به هر میزانی که بخواهیم از ظرفیت ها استفاده کنیم، برای ما این امکان وجود دارد و صندوق‌های سرمایه‌گذاری ظرفیت منابعشان خیلی بالا رفته و در طراحی ابزارهای مالی هر سال شاهد طراحی ابزارهای جدید بودیم. همچنین در سال گذشته 500 میلیارد تومان در حوزه نفت از طریق بازار سرمایه تامین مالی کردیم.

در ادامه این پنل قاسم محسنی انواع اوراق بهادار را برشمرد و گفت: اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق مرابحه، اوراق استصناع اوراق بهاداری هستند که تا کنون با مجوز سازمان منتشر شده‌اند.

وی افزود: 10 کشور هستند که اوراق صکوک در آن‌ها منتشر می‌شود و ایران جزو اولین  کشورهای اسلامی است که اوراق صکوک منتشر می‌کند.

محسنی ادامه داد: به نظر من حدود 10 درصد از اوراق بهادار اسلامی که منتشر می‌شود، باید سهم ایران باشد، چون تمام اوراق بهاداری که در ایران منتشر می‌شود اسلامی هستند.

وی افزود: برای انتشار اوراق بهادار باید صندوق سرمایه گذاری تشکیل دهیم. در کشور ما مقدار زیادی صندوق سرمایه گذاری تشکیل شده است وسرمایه قابل توجهی را صندوق‌های سرمایه گذاری جذب کرده‌اند.

در پایان قاسم محسنی تاکید کرد: مزیت صندوق‌های سرمایه گذاری این است که ارکانشان قابل تغییر است و صندوق‌ها شفاف است. مثلا اگر پروژه‌ای می‌خواهد انجام شود، در کل حساب‌ها جدا می‌شوند و در کل شفافیت بیشتری وجود دارد. همچنین در صندوق‌ها هیچ محدودیتی از بابت ظرفیت وجود ندارد.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا