صف 170 شرکت سوئدی برای مذاکره با فعالان اقتصادی ایران

صف 170 شرکت سوئدی برای مذاکره با فعالان اقتصادی ایران

استکهلم- ایرنا- 170 شرکت فنلاندی برای گفت وگو با هیات 60 نفره فعالان اقتصادی ایران به هتل شرایتون استکهلم آمده اند؛ صنعت، معدن، انرژی، کشاورزی، فناوری ارتباطات و اطلاعات (ICT)، امور بانکی و سرمایه گذاری، گردشگری و سلامت از جمله زمینه های فعالیت شرکت هایی است که در این دیدارها حضور یافته اند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، در این دیدارها که اکنون در حال برگزاری است، 60 میز برای مذاکرات در نظر گرفته شد که هر کدام از اعضای هیات اقتصادی ایران در یک میز مستقر شده و فعالان اقتصادی سوئد با توجه به برنامه ارائه شده، با همتایان خود گفت وگو می کنند.
فعالان اقتصادی ایران در این دیدارها تلاش می کنند ضمن معرفی شرکت هایشان، شرکا و همتایان اقتصادی خود در کشور سوئد را بهتر بشناسند و زمینه های توسعه همکاری های اقتصادی دوجانبه را شناسایی کنند.
پیش از این برنامه، نشست تجاری ایران و سوئد با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و خانم «آن لیند» (Ann Linde) وزیر امور اتحادیه اروپا و تجارت سوئد (Minister for EU Affairs and Trade of Sweden) برگزار شد و فعالان اقتصادی سوئدی، در وقت تنفس و پیش از اینکه دیدارها رو در رو (B2B) بطور رسمی آغاز شود، از فرصت استفاده کرده و با یافتن طرف های ایرانی خود، مذاکرات دوجانبه را آغاز کردند.
براساس این گزارش، هیات سیاسی-اقتصادی کشورمان یکشنبه این هفته سفر دوره ای خود به چهار کشور اروپایی لهستان، فنلاند، سوئد و لتونی را آغاز کرد و در نخستین ایستگاه، به ورشو پایتخت لهستان و سپس به هلسینکی پایتخت فنلاند رفت و پس از دیدار و گفت وگوهای سیاسی و اقتصادی، دیشب(سه شنبه) وارد استکهلم پایتخت سوئد شد.
اعضای هیات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در دو کشور لهستان و فنلاند با همتایان خود دیدارهای دوجانبه داشتند؛ همچنین در همایش های اقتصادی ایران با لهستان و فنلاند شرکت کردند که به گفته محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، فعالان اقتصادی کشورمان در لهستان و فنلاند یک میلیارد و 200 میلیون دلار سند همکاری دوجانبه به امضا کردند؛ برخی از این اسناد در قالب تفاهم نامه و برخی در قالب قرارداد است.
سوئد از کشورهای شبه‌جزیره اسکاندیناوی است که در شمال قاره اروپا واقع شده و از غرب با نروژ، از شمال شرق با فنلاند، از شرق با خلیج بوتنی، از جنوب شرق با دریای بالتیک و از جنوب غرب با دانمارک همسایه ‌است.
سوئد کشوری با مساحت 450 هزار کیلومتر مربع و 9 میلیون نفر جمعیت، از کشورهایی است که فقر به ندرت در آن به چشم می خورد و معمولا همیشه بالاترین شاخص رشد انسانی را داشته است که این شاخص، مردم کشورهای مختلف را از لحاظ امید به زندگی، دانش و استانداردها زندگی رتبه بندی می کند.
مردم سوئد یکی از بالاترین میزان مالیات در جهان را برای حفظ رفاه اجتماعی خود می پردازند؛ سوئد با داشتن یکی از توسعه‌یافته‌ترین اقتصادهای جهان، به عنوان کشوری باثبات، هم از نظر سرمایه‌گذاری و هم از نظر سیاسی شناخته می‌شود. نرخ بیکاری سوئد در سال 2015 میلادی 7.4 درصد بوده و نرخ تورم آن در همین سال به صفر درصد رسیده است.
در سال 2015 تولید ناخالص داخلی سوئد 467.4 میلیارد دلار با نرخ رشد 2.8 درصد بوده که 1.8 درصد در بخش کشاورزی، 33.5 درصد در بخش صنعت و 64.7 درصد در بخش خدمات را شامل می‌شود.
صادرات این کشور در همین سال برابر 151.1 میلیارد دلار بوده که شامل ماشین‌آلات، وسایل نقلیه موتوری، محصولات کاغذی، کاغذ و خمیر چوب، آهن و فولاد و مواد شیمیایی است و به کشورهای نروژ، آلمان، انگلستان، فنلاند، دانمارک، آمریکا، هلند، بلژیک و فرانسه صادر شده است.
واردات این کشور نیز 133.2 میلیارد دلار از کشورهای آلمان، هلند، نروژ، دانمارک، انگلستان، چین، روسیه، فنلاند و فرانسه شامل ماشین آلات، نفت و فرآورده های نفتی، مواد شیمیایی، وسایل نقلیه موتوری، آهن و فولاد، مواد غذایی و لباس بوده است. منابع معدنی سوئد شامل مس، طلا، انرژی آبی، سنگ آهن، سرب، نقره، الوار، اورانیم و روی است.
میزان صادرات ایران به سوئد در سال 2014 میلادی 14 میلیون 666 هزار دلار و واردات از این کشور 330 میلیون و 150 هزار دلار بوده است. صادرات عمده ایران شامل فرش و سایر کفپوش های نسجی، میوه های خوراکی، آجیل، پوست مرکبات، خربزه، قهوه و چای و واردات اصلی تجهیزات الکترونیکی، ماشین آلات، راکتورهای هسته ای، دیگ های بخار، محصولات دارویی، خمیر چوب، مواد سلولزی الیافی، کاغذ، مقوا و ... بوده است.
سوئد به ایران بعنوان یکی از بهترین بازارهای فروش تولیدات و خدمات نفی و مهندسی در خاورمیانه می نگرد؛ در سال 2005، جمهوری اسلامی ایران از فهرست 30 کشور مهم صادرکننده کالا به سوئد خارج شده است؛ این جایگاه در سال 2003 و 2004 به ترتیب در ردیف های 21 . 28 بوده است.
در دو سه سال گذشته نه تنها اخلاف تراز تجاری میان ایران و سوئد به بیشترین حد خود رسیده است، بلکه مبادلات تجاری دو کشور نیز از بیش از 10 میلیارد کرون به یک چهارم یعنی نزدیک به 2.5 میلیارد کرون رسیده است.
بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا