تراز تجاری ایران بعد از ۳۷ سال مثبت شد

تراز تجاری ایران بعد از ۳۷ سال مثبت شد

رئیس هیأت مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران با بیان اینکه امسال برای اولین بار تراز تجاری کشور مثبت شده، گفت: ۹۵ درصد منابع بانک‌ها برای واردات اختصاص می‌یابد و تنها ۵ درصد منابع است که به صادرات تخصیص پیدا می‌کند.

 

سیدکمال سیدعلی امروز در همایش نقش صندوق ضمانت ایران در حمایت از توسعه خدمات فنی و مهندسی با اشاره به اینکه در اهداف کمی برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود که در سال 94، 80 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی محقق شود، گفت: به دلایل مختلف صادرات 80 میلیارد دلار کالای غیرنفتی محقق نشده است.
وی افزود: نقش صندوق ضمانت صادرات ایران در حمایت از صادرات خدمات فنی و مهندسی، به آیین‌نامه‌ای که در سال 84 تحت عنوان آیین‌نامه تأمین مالی صادرات کالا و خدمات تدوین شده بود، بازمی‌گردد که همانا براساس این آیین‌نامه، بانک‌های عامل مجاز بودند که نسبت به اعطای تسهیلات میان‌مدت از محل منابع خود بانک به صادرکنندگان با دوره بازپرداخت حداکثر 10 ساله اقدام کنند.
رئیس هیأت مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران افزود: اما متأسفانه در نظامنامه اعطای تسهیلات ارضی از محل صندوق توسعه صادرات، این موضوع رعایت نشده است و این برنامه و اعطای تسهیلات، تنها به بانک توسعه صادرات محدود شده است.
وی ادامه داد: متأسفانه 95 درصد منابع و اعتبار بانک‌ها برای واردات صرف می‌شود و تنها 5 درصد منابع به سمت صادرات است، پس باید منابع بانک‌ها را به سمت صادرات سوق دهیم.
سید علی خاطرنشان کرد: امسال تراز تجاری برای اولین بار مثبت شده، چرا که 42 میلیارد دلار صادرات بدون نفت داشته‌ایم، در حالی که میزان واردات 41 میلیارد دلار بوده است.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا