از سوی مشاور وزیر اقتصاد مطرح شد

اظهارنظر درباره گرانی و ارزانی نفت و تاثیر آن بر اقتصاد کشور

اظهارنظر درباره گرانی و ارزانی نفت و تاثیر آن بر اقتصاد کشور

هر کشور متکی به نفت، در هر گرانی و ارزانی نفت، شاهد رکود و تورم بوده که مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت اقتصاد به آن معتقد است و اقتصادانان نیز می‌گویند، نفت ضد توسعه است.

به گزارش خبرنگار ایسنا در منطقه کویر، سیدجواد هاشمی - مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت اقتصاد - در نخستین جلسه شورای هماهنگی مدیران استانی وزارت امور اقتصاد و دارایی در کرمان اظهار کرد: وزارت اقتصاد یک اَبَر وزارتخانه است و کمتر وزارتخانه ای با این همه تشکیلات و سازمان های مهم در زیرمجموعه خود وجود دارد.

مشاور وزیر اقتصاد افزود: بیش از 55 سازمان، موسسه و تشکیلات در زیرمجموعه وزارت اقتصاد در حال فعالیت هستند که هر کدام از این سازمان ها می توانند خودشان یک وزارتخانه باشند، مانند امور مالیاتی، بانک ها، بیمه ها، بورس و ...

هاشمی با اشاره به اینکه در استان ها نیز زیرمجموعه های متفاوتی داریم که نقش بسیار موثری در توسعه، سرمایه گذاری و رونق هر استان دارند، تصریح کرد: گاها احساس می‌شد در استان ها هماهنگی لازم بین مجموعه ها وجود ندارد و ساز و کاری تعریف نشده بود که در کنار هم بوده و از این وحدت به خوبی به نفع وزارتخانه و تشکیلات خود استفاده کنند.

وی بیان کرد: گاهی نیروها هدر رفته و بعضا بدون قصد در مقابل هم قرار می گرفتند، لذا برای حل این مشکل تصمیم به ایجاد شورای هماهنگی مدیران استانی وزارتخانه گرفته شد.

مشاور وزیر اقتصاد در ادامه اظهار کرد: در دولت قبل تقریبا با تمام دنیا قطع رابطه کرده بودیم در حالی که در دنیای امروز هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند تمام نیازهای خود را تامین کند، لذا دولت یازدهم ارتباط با دنیا را در دستور کار خود قرار داد و یکی از اهداف این ارتباط، جذب سرمایه گذاری بود.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری خارجی علاوه بر توسعه یک کشور، امنیت اجتماعی نیز به دنبال خواهد داشت، افزود: تلاش دولت همزمان با برجام شد و بعد از برجام بسیاری از هیات های عالی رتبه، مقام های دولتی و شرکت‌های بزرگ و تجار خارجی به کشور سفر کردند و یکی از کسانی که پای ثابت این جلسات و ملاقات هاست، وزیر اقتصاد است.

هاشمی تصریح کرد: وزیر اقتصاد شورای هماهنگی استان ها را با دو هدف تشکیل داده و از بنده خواستند که جلسات به طور مرتب برگزار، گزارش ها گرفته و به ایشان اعلام شود تا در جریان دقیق مسائل و مشکلات استان ها باشند.

وی بیان کرد: هدف دیگر این است که نیروها در کنار هم قرار گرفته و با وحدت و انسجام کارها را پیش برده و به نفع وزارتخانه و کشور قدم بردارند.

مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه در زمینه بانک ها، بیمه ها، مالیات و ... مشکلات زیادی در کشور وجود دارد، گفت: ما کشوری متکی به نفت بوده‌ایم و این امر باعث بروز بسیاری از مشکلات شده است، زیرا تجربه نشان داده است که هر کشوری که متکی به نفت بوده، در هر گرانی و ارزانی نفت، شاهد رکود و تورم در آن نیز بوده‌ایم و اقتصادانان می گویند، نفت ضد توسعه است.

وی افزد: کشورهایی که منابع ارزشمندی مانند نفت و ... دارند، اصلا از آن در هزینه های عمومی استفاده نمی کنند و درآمد آنها از بخش خصوصی و تولید است و همه کشورها با مالیات اداره می شوند به طور مثال بیش از 50.5 درصد بودجه عمومی ژاپن متکی به مالیات است و یا در کشور امریکا در سال 2014 بیش از 88 درصد درآمدهایش از مالیات بوده و در کشور مالزی نیز 74 درصد درآمدهایشان از مالیات است.

هاشمی بیان کرد: متاسفانه عدم پرداخت مالیات در بین مردم ما عادت و فرهنگ شده که باید در این زمینه فرهنگسازی جدی صورت گیرد زیرا تجربه نشان داده است زمانی که در کنار هم باشیم، در همه زمینه ها موثر خواهیم بود و اگر هماهنگی نباشد، نمی توانیم موفق باشیم.

مشاور وزیر اقتصاد اظهار کرد: باید دست به دست هم داده و در شورای هماهنگی مدیران استانی، کارهای وزارتخانه را پیش برده و تیمی کار کنیم و در همه مسائل شریک هم باشیم و وزیر اینگونه به مسائل نگاه می کند.

وی با اشاره به اینکه باید در این شورا مشکلات و مسائل را ارائه و برای حل آنها راهکارهای فرا استانی و ملی بدهیم، افزود: باید همیشه اطلاعات را به روز داشته و برای وزارتخانه قابل دسترسی باشد.

انتهای پیام

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا