66 شرکت بلغاری در راه تهران/17اسفند زمان برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک ایران و بلغارستان

66 شرکت بلغاری در راه تهران/17اسفند زمان برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک ایران و بلغارستان

تهران- ایرنا- مدیرکل اروپا، آمریکا و کشورهای مشترک المنافع سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: هجدهمین کمیسیون مشترک ایران و بلغارستان دوشنبه 17 اسفندماه امسال در تهران برگزار می شود.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری سازمان توسعه تجارت، «ابوالفضل کوده ئی» افزود: حدود 66 شرکت بلغاری برای شرکت در هجدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و بلغارستان به ایران سفر می کنند و در همایش بررسی فرصت های تجاری، صنعتی، سرمایه گذاری با همتایان ایرانی خود نشست حضوری داشته باشند.
وی گفت: نمایندگان بلغاری در بخش های معدن، انرژی های تجدیدپذیر، گردشگری، بانکی، خدمات مشاوره ای، فناوری اطلاعات، صنعت، کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی در این همایش شرکت می کنند.
کوده ئی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت نیز شرکت های مشابه ایرانی را برای گفت وگو با طرف مقابل دعوت کرده است و پیش بینی می کنیم بیش از 100 شرکت بزرگ کشورمان در این همایش حضور داشته باشند.
وی پیش بینی کرد که با برگزاری این نشست و توافق هایی که صورت خواهد گرفت، جذب سرمایه گذاری و روابط تجاری دو کشور افزایش یابد.
به گفته این مقام سازمان توسعه تجارت، در حاشیه این همایش، تفاهم نامه هایی در بخش های فناوری اطلاعات، کشاورزی، معدن، صنعت، بنگاه های کوچک و متوسط و خدمات فنی و مهندسی، بانکی و صنایع غذایی بین دو طرف به امضاء برسد.
مدیرکل اروپا، آمریکا و کشورهای مشترک المنافع افزود: بلغارها در بخش کشاورزی، فناوری اطلاعات، معدن، ساخت وساز و خدمات فنی و مهندسی، پیشرفت های خوبی داشته اند با این وجود حجم تجارت بین دو کشور در سطح قابل قبولی نیست و هر دو طرف باید برای افزایش آن بکوشند.
بهمن ماه امسال سفیر بلغارستان در تهران در دیدار با رئیس کل گمرک ایران، گسترش همکاری ترانزیتی و تشکیل کمیته مشترک کاری با گمرک کشورمان را خواستار شد.
«کریستو پولنداکوف» در این دیدار گفت: می خواهیم روابط گرم و باثباتی با ایران داشته باشیم و از سوی شرکای تجاری می گویم ایران در منطقه برای ما دارای اهمیت بسیار است.
وی از علاقه مندی بلغارستان به گسترش کریدورهای حمل و نقل و تسهیل ترابری کالا با ایران خبر داد و افزود: نخست وزیر ما با همکاری ایران به دنبال یک کریدور بزرگ تر در منطقه است و ترانزیت کالاهای آسیایی از راه ارس به اروپا از مسیر بلغارستان از برنامه های مهم این کشور به شمار می رود.
وزیر امور خارجه جمهوری بلغارستان نیز ما گذشته در دیدار با وزیر راه و شهرسازی کشورمان گفت: کشور متبوعش با ارمنستان و جمهوری آذربایجان مذاکراتی انجام داده و با توجه به عضویت بلغارستان در اتحادیه اروپا٬ شرکت های این کشور آماده اند تا با تأسیس کریدور حمل ونقل ترکیبی ایران، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و بلغارستان کالاهای اتحادیه اروپا را از این مسیر ترانزیت کنند.
دانیل میتوف، ترانزیت گاز طبیعی ایران از مسیر بلغارستان به سایر کشورهای اروپایی را برای کشور خود مهم دانست.
آخرین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و بلغارستان در سال 2015 برگزار شد.
حجم مبادلات تجاری بین تهران - صوفیه در سال های گذشته روند رو به رشد داشته و دو کشور بر ایجاد کریدور حمل و نقل بین ایران، بلغارستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان تاکید دارند.
صادرات ایران به بلغارستان در سال های 2011 و 2012 به ترتیب بیش از چهار میلیون و 149 هزار یورو و افزون بر 6 میلیون و 871 هزار یورو ثبت شده و در عین حال میزان واردات نیز از این کشور بیش از 56 میلیون و 81 هزار یورو و افزون بر 17 میلیون و 925 هزار یورو بود.
مهمترین اقلام صادراتی کشورمان به بلغارستان مواد پلاستیکی و پلاستیک، سوخت های فسیلی و روغن های معدنی، میوه و مرکبات، خرما مضافتی، اجزا و قطعات لکوموتیو و غیره و برخی از کالاهای وارداتی از این کشور نیز ماشین آلات صنعتی، کشاورزی، غلات، تولیدات چوبی و مواد غذایی ثبت شده است.
بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا