آزمایش موشکی ایران، ناقض تحریم شورای امنیت است

انتقاد آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان از ایران

انتقاد آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان از ایران

آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان روز چهارشنبه درنامه ای به کمیته تحریم های ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کردند اقداماتی را علیه آزمایش موشکی اخیر ایران در پیش بگیرد. این کشورها می گویند این آزمایش موشکی ناقض قطعنامه های شورای امنیت است.

 این 4 کشور می گویند آزمایش اخیر موشک بالستیک ایران به نام عماد نقض کننده مفاد قطعنامه 1929 شورای امنیت (تصویب شده در تاریخ 9 ژوئن 2010 - 19 خرداد 1389) است.

ایران به تازگی موشک بالستیکی میان برد به نام "عماد" را آزمایش کرد.

رویترز نوشت: این 4 کشور در نامه ای ضمن اعلام جزئیات آزمایش موشک بالستیک اخیر ایران (موشک عماد) گفتند که این موشک می تواند کلاهک هسته ای حمل کند.

آزمایش موشک بالستیک عماد ایران

نامه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان: آزمایش موشکی ایران، ناقض تحریم سال 1389 شورای امنیت است

شورای امنیت پس از توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 قطعنامه ای به شماره 2231 تصویب کرد که تمامی تحریم های سابق شورای امنیت را لغو می کند اما محتوای این قطعنامه جدید در چند ماه آینده اجرایی خواهد شد.

در نامه 4 کشور آمده است: اطمینان داریم اطلاعات اعلام شده در این نامه به کمیته تحریم ایران، در بررسی موضوع آزمایش موشکی ایران و اتخاذ اقدامات مناسب برای پاسخ به نقض قطعنامه های شورای امنیت کمک خواهد کرد. 
 
منابع دیپلماتیک می گویند در صورتی که کمیته تحریم تشخیص دهد آزمایش موشکی ایران تحریم های شورای امنیت را نقض کرده باشد؛ ممکن است افراد یا سازمان های دیگری از ایران را به فهرست سیاه تحریم اضافه کند.

این دیپلمات ها اضافه کردند: روسیه و چین که مخالف اعمال تحریم  علیه برنامه موشکی ایران هستند مانع از چنین اقداماتی خواهند شد.
 
خانم "سامنتا پاور" سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه ای در روز چهارشنبه گفت: آمریکا از شورای امنیت خواهد خواست به صورت تاثیرگذار با هر گونه نقض تصمیمات شورای امنیت در آینده، واکنش نشان دهد. او گفت: اجرای کامل و جدی همکه اقدامات سازمان ملل متحد بسیار مهم است.

رویترز در خبر دیگری هم نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد موضوع آزمایش موشکی اخیر ایران را بررسی می کند. این بررسی با درخواست آمریکا انجام خواهد شد.

آمریکا می گوید این آزمایش موشکی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می کند.

خانم "سامنتا پاور" گفته بود: آمریکا به این نتیجه دست یافت که موشک بالستیک میان برد آزمایش شده توسط ایران می تواند کلاهک بمب اتمی حمل کند.

رویترز ادامه داد: شماری از دیپلمات ها گفتند که کمیته تحریم های ایران در سازمان ملل متحد تصمیم خواهد گرفت که آیا موشک شلیک شده ایران قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت تصویب شده در سال 2010 را نقض کرده است یا خیر؟

قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت تصویب شده در سال 2010 میلادی، ایران را از انجام فعالیت های مرتبط با موشک های بالستیک قادر به حمل کلاهک اتمی منع می کند.

قطعنامه 1929 شورای امنیت تا زمان اجرایی شدن قطعنامه جدید این شورا درباره ایران یعنی قطعنامه شماره 2231 ( تصویب شده بعد از برجام) اعتبار دارد.
 
ایران گفته است که موشک بالستیک عماد ناقض قطعنامه شورای امنیت نیست.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران گفته بود: موشک عماد برای حمل کلاهک های هسته ای طراحی نشده است.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا