برنا مطرح کرد:

تاثیر اجرای برجام بر اکتشافات معدنی

تاثیر اجرای برجام بر اکتشافات معدنی

گروه اكتشاف و زمين شناسي - معاون اکتشافات معدنی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی درباره آثار برجام بر فعالیت‌های اکتشافات معدنی اظهار کرد: معدن و معدنکاری به‌ویژه اکتشاف و زمین‌شناسی مرزی ندارد و تشکیلات معدنی می‌تواند از یک کشور یا نقطه‌ای از زمین خاکی آغاز شود و چندین کشور را تحت‌تاثیر قرار دهد.

به گزارش ماین نیوز، بهروز برنا افزود: ارتباط بین معدنکاران و اکتشاف‌گران می‌تواند به تدوین و به سرانجام رسیدن نقشه راه و بکارگیری راه و روش درست معدنکاری که به عنوان یک اصل مطرح است، کمک کند. در این زمینه اگر بخواهیم نقش تحریم‌ها را بر فعالیت‌های سازمان زمین‌شناسی مورد بررسی قرار دهیم، می‌بینیم که این سازمان در دوران تحریم خود را محدود نکرده و ارتباطاتی با دیگر کشورها داشته؛ اما این روابط به شکل شفاف برای ادامه فعالیت دیگر حلقه‌های فعال در این بخش نبوده است.

به‌عنوان مثال، برای اینکه سرمایه‌گذار خصوصی شرکت‌های خارجی بتواند به راحتی در کشور فعالیت‌های معدنی خود را انجام داده و تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز را وارد کند یا محصولات خود را از کشور خارج کند، فضای مناسبی وجود نداشته است.

به گفته معاون اکتشافات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با برداشته شدن تحریم‌ها می‌توان بخش معدن و فعالیت‌های اکتشافی کشور را به تجهیزات نوین تجهیز کرد. چراکه استفاده از آخرین دستاوردها تاثیر بسزایی بر بهبود فعالیت‌های اکتشافی، کم شدن خطا و رسیدن به نتیجه مطلوب دارد. به‌ویژه خرید فناوری‌های برتر در بخش فرآوری مواد معدنی، صنایع معدنی و تجهیزات آزمایشگاهی راه رسیدن به هدف را هموار می‌کند.

برنا بر این باور است که نقشه راه کشور برای بخش معدن، همان اکتشافات عمقی است که پایه آن اکتشافات نوین بوده و نیازمند تجهیزات است. به همین دلیل می‌توان با مدیریت امور با کشورهای صاحب‌نظر برای فعالیت‌های معدنی وارد همکاری مشترک شد و در کنار بهره‌گیری از دانش فنی دیگر کشورها، از دانش بومی متخصصان ایرانی استفاده کرده و وابستگی‌ها را کم کرد.

وی در پاسخ به اینکه بعد از برداشته شدن تحریم‌ها بیشتر با کدام کشورها و در چه زمینه‌هایی باید وارد همکاری مشترک شد، بیان کرد: هر کشوری براساس نوع ماده معدنی و صنایع مرتبط با آن فعالیت‌هایی را در سطح گسترده انجام می‌دهد و بازار و بورس آن کانی را ایجاد می‌کند.

نمی‌توان گفت تمام عناصر عنوان شده در جدول مندلیف در یک کشور وجود دارد. ایران نیز باید براساس شرایط زمین‌شناسی و رخداد مواد معدنی با کشورهایی که در این زمینه‌ها برتر هستند، وارد مذاکره شود.

وی افزود: چین به‌دلیل در اختیار داشتن ذخایر فراوان عناصر نادر خاکی و همچنین فرآوری و کانه‌آرایی آن بسیار پیشرفته است. همچنین کشور ژاپن نیز در زمینه تولید برخی از مواد معدنی های‌تک و اکتشافات دریایی فعالیت‌های خوبی داشته است.

با افریقای جنوبی، کانادا و حتی برخی از کشورهای اروپایی همچون لهستان نیزکه در زمینه زغال‌سنگ دارای قدرت است می‌توان وارد مذاکره شد. همچنین اگر با کشورهای همجوار ایران مانند ترکیه، قزاقستان، هند و... ارتباط خوبی برقرار شود، می‌توان خلأهایی که در این مدت در بخش معدن وجود داشته را پر کرده و سرعت بیشتری به رشد این بخش داد.

برنا دسترسی به آب‌های آزاد را به‌عنوان یک امتیاز برای ایران دانست چراکه ۸ کشور معدنی اطراف ایران، امکان دسترسی به آب‌های آزاد را ندارند.

از طرفی بسیاری از دانش‌آموختگان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های معدن و صنایع معدنی برای حضور در بخش معدن مشتاق هستند. در این زمینه می‌توان با برقراری ارتباط با بخش خصوصی زمینه ورود آنها به بازار کار را فراهم کرد. همچنین با کار روی برخی مواد معدنی مانند فسفات و تیتانیوم می‌توان زنجیره ارزش این دست از مواد معدنی را کامل کرد.
بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا