دستاوردهای سفر به اروپا برای اقتصاد ایران

دستاوردهای سفر به اروپا برای اقتصاد ایران

دستاوردهای سفر رُم-پاریس برای ایران یکی دو تا نیست. ایتالیایی‌ها آنقدر مهمان‌نواز بودند که پیش‌روی مجسمه‌ها و تابلوهای عریان‌شان، تخته‌های چوبی گذاشتند؛ هرچند استدلال‌شان احترام به مسلمانان ایرانی بود اما رسانه‌های داخلی‌شان به دادن امتیاز زیادی به ایران اعتراض داشتند.

 همین به خوبی نشان می‌دهد که جذابیت‌های اقتصادی ایران تا چه حد در ضمیر اروپا رسوخ کرده است. پس از امضای قرارداد جدید نفتی بین ایران و سایپم ایتالیا، دیروز دور جدید مذاکرات شرکت مناطق نفتخیز جنوب و شرکت SSE ایتالیا برای توسعه همکاری‌های جدید در صنایع نفت و گاز آغاز شد. قرارداد سایپم ایتالیا و ایران حدود چهار میلیارد دلاری ارزش داشت.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اعتماد ، دیروز دور جدید مذاکرات شرکت مناطق نفتخیز جنوب به عنوان بزرگ‌ترین شرکت بهره‌بردار نفت ایران و شرکت SSE «ایتالیا» هم برای توسعه همکاری‌های جدید در صنایع نفت و گاز آغاز شد. گذشته از این، زمزمه‌هایی درباره بازگشت شرکت «انی» ایتالیا در برخی از طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت و گاز ایران همچون فاز سوم توسعه میدان نفتی دارخوین و اجرای یک فاز استاندارد در پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه ۵۰میلیون مترمکعب گاز کلید خورد. با این وجود این هفته و همزمان با اجرایی شدن برجام و شروع دوره پساتحریم، هیاتی متشکل از نمایندگان شرکت ایتالیایی SSE با سفر به اهواز در نشستی مشترک با مدیران شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب، به ارایه توانمندی‌ها و راهکارهای توسعه همکاری‌های دو جانبه پرداختند. نمایندگان شرکت SSE در نشست مشترکی با کارشناسان شرکت نفتخیز جنوب علاوه بر رایزنی و مذاکرات در مورد نحوه تامین تجهیزات کنترل توربین‌ها و کمپرسورهای گازی و ارایه راهکارهای بهبود سیستم‌های قدیمی تقویت فشار و انتقال گاز، پیشنهادهایی در مورد برگزاری دوره‌های آموزشی و تخصصی مشترک در حوزه صنایع نفت و گاز ایران مطرح کردند. از سوی دیگر راهبری مطالعات امکان سنجی، اجرای طرح‌های مهندسی پایه و تفصیلی و تشریح فرآیند خدمات پس از فروش از دیگر مباحثی بود که طرف ایتالیایی در این نشست ارایه کرده است. SSE  ایتالیا یک شرکت فعال بین‌المللی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است که در زمینه تعمیرات، تامین و ساخت انواع تجهیزات فرآیندی همچون کمپرسورها و توربین‌های گازی و سایر تجهیزات مرتبط در صنایع نفت و گاز و همچنین ارایه خدمات مختلف فنی و مهندسی در کشورهای مختلف جهان فعالیت دارد.

قرارداد توسعه دو برابری فولاد هرمزگان
گذشته از قراردادهای نفتی، در حاشیه سفر روحانی، قرارداد توسعه فولاد هرمزگان تا سقف سه میلیون تن امضا شد. امیر مسعود هراتیان، مدیرعامل شرکت فولادهرمزگان در حاشیه مراسم انعقاد این قرارداد با مدیرعامل شرکت دانیلی (Danieli)، گفته بود که با اجرایی شدن این قرارداد که در قالب فاینانس طرف ایتالیایی است ظرفیت کنونی فولادهرمزگان از 1/5میلیون تن به سه میلیون تن تختال در سال خواهد رسید. او گفته بود: به زودی شاهد آن خواهیم بود که این استان به عنوان قطب اول فولادکشور با ایجاد ظرفیت تولید ١٠ میلیون تن در سال معرفی شود. مدیرعامل شرکت فولادهرمزگان با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران خارجی بخش معدن و صنایع معدنی به خصوص فولاد توجه ویژه‌ای به این منطقه دارند، افزوده بود: شرکت فولادهرمزگان با دارا بودن تکنولوژی جدید و همچنین قرارگرفتن در سواحل خلیج فارس بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری است. هراتیان گفته که با اجرای طرح توسعه، در زمان طراحی، ساخت و نصب تجهیزات و به خصوص در زمان بهره‌برداری علاوه بر افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور و اشتغال پایدار مناسب، نقش این شرکت در تحقق تولید ٥٥ میلیون تن فولاد مهم‌تر می‌شود.

سرمایه‌گذاران ایتالیایی در راه کشاورزی و صنایع غذایی
به‌هرحال نفت و فولاد همه ماجرا نبود؛ وزرای کشاورزی ایران و ایتالیا و هیات تجاری ایران و همتایان‌شان در ایتالیا در پنل تخصصی این حوزه در رم حضور پیدا کردند. نتیجه هم اینکه روابط عمومی کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، خبر داده است: ماریزیو مارتینی، وزیر کشاورزی ایتالیا، لوئیجی اسکورداماگلیا رییس فدراسیون غذای ایتالیا، محمود حجتی، وزیر کشاورزی، کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، نماینده فائو و جمعی از فعالان این حوزه در دو کشور در هتل پارکو دی پرینسپی رم با یکدیگر دیدار و مذاکره کردند. در این نشست تخصصی، بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه کشاورزی از جمله «فیات» و «لامبورگینی» در زمینه تولید ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، فدراسیون‌های ماهیگیری، دامپروری‌ها، شرکت‌های سنجش از راه دور که در حوزه تخمین میزان برداشت محصول فعال هستند، شرکت‌های مربوط به بسته‌بندی محصولات جالیزی و شرکت فررو از جمله شرکت‌های بزرگ درتولید شکلات، حضور داشتند.

تغییر ترکیب واردات ایران از ایتالیادر دومین روز سفر روحانی
در روزی که مقامات ارشد ایرانی در ایتالیا مشغول مذاکرات با مقامات این کشور بودند کارنامه تجاری ایران نشان می‌دهد که نقش ایتالیا در تجارت ایران در حال پررنگ‌تر شدن است. در سه‌شنبه ششم بهمن ماه امسال هم دو کشور چین و امارات در صدر شرکای تجاری ایران (چه صادرات و چه واردات) بوده‌اند. اما نکته قابل توجه رشد کشور ایتالیا و ارتقای آن به جایگاه سومین کشور عمده مقصد کالاهای صادراتی ایران است. ترکیب واردات ایران در دومین روز سفر روحانی به ایتالیا تغییر کرد. همچنین ایتالیا هشتمین کشور عمده مبدا کالاهای وارداتی ایران در ششم بهمن ماه بوده است، این در حالی است که روسیه، شریک تجاری روزهای تحریم ایران در لیست کشورهای عمده مقصد کالاهای صادراتی ایران جایی ندارد و در لیست کشورهای عمده مبدا کالاهای وارداتی ایران هم جایگاه دهم را دارد. حالا در حالی صادرات ایتالیا به ایران افزایش پیدا کرده که بررسی مبادلات تجاری ایران با این کشور نشان می‌دهد، در ١٠ سال گذشته میزان صادرات و واردات ایران و ایتالیا کاهش قابل توجهی داشته است. میزان صادرات غیرنفتی ایران به ایتالیا در سال ١٣٨٥، 645/4 میلیون دلار و میزان کل واردات ایران از این کشور معادل 1/7 میلیارد دلار بوده است. در سال ١٣٩١ میزان صادرات ایران به ایتالیا با کاهشی فاحش، به میزان 199/5 میلیون دلار رسیده و میزان واردات ایران از این کشور هم به یک میلیارد دلار رسیده است. در سال گذشته ایران 614/4 میلیون دلار کالا به ایتالیا صادر کرده و یک میلیارد دلار کالا از این کشور وارد کرده است. در ٩ ماهه سال ١٣٩٤ هم ایران 594/7 میلیون دلار کالا به ایتالیا صادر کرده و تنها ٥/٦٥١ میلیون دلار کالا از این کشور وارد کرده است.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا