گاز کارخانه سیمان دورود به دلیل بدهی قطع شد

گاز کارخانه سیمان دورود به دلیل بدهی قطع شد

خرم آباد - ایرنا -مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: قطع گاز کارخانه سیمان دورود به دلیل بدهی 180 میلیارد ریالی این کارخانه درمدت یکسال بوده است .

حشمت الله شمس خرم آبادی ایرنا افزود:در جلسات متعددی برای تقسیط این بدهی موافقت شده اما متاسفانه کارخانه سیمان به تعهدات خود عمل نکرده و گاز آن قطع شده است.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان با بیان اینکه حدود 70 درصد مطالبات این شرکت مربوط به واحدهای صنعتی است، گفت: شرکت گاز لرستان 500 میلیارد ریال از مشترکان صنعتی طلب دارد.
وی اظهارداشت : در حال حاضر صنایع دو دهم درصد مشترکان گاز استان را تشکیل می دهند در حالی که حدود 40 درصد حجم گاز مصرفی استان متعلق به صنایع است.
وی با بیان اینکه کار گازرسانی به تمامی شهرک های صنعتی مصوب استان انجام شده، اظهار داشت: شرکت گاز لرستان 177 مشترک صنعتی عمده و 664 مشترک جز دارد.
وی همچنین میزان گاز مصرفی صنایع استان در 9 ماهه امسال را 336 میلیون متر مکعب برشمرد و گفت: کارخانه نساجی بروجرد با 70 میلیارد ریال، سامان کاشی بروجرد با 50 میلیارد ریال و پارسیلون خرم آباد با دو میلیارد ریال بدهی از جمله صنایع بدهکار استان به شرکت گاز هستند.
به گفته شمس خرم آبادی در مجموع 427 هزار مشترک گاز لرستان، حدود 850 میلیارد ریال بدهی به این شرکت وجود دارد.
مدیر روابط عمومی کارخانه سیمان دورود نیز در این رابطه به ایرنا گفت: در حال حاضر گاز این کارخانه قطع بوده و کوره های تولید مواد اولیه ' کلینکر' خاموش شده و این در حالی است که کلینکر ماده اولیه تولید سیمان می باشد که برای آن نیازمند شبکه گاز برای روشن شدن کوره ها هستیم .
مسعود ترک با بیان اینکه هم اکنون از کلینکر دپو شده استفاده می شود افزود: بیش از 800 نفر در کارخانه سیمان مشغول بکار هستند و در مجموع با احتساب مشاغل غیرمستقیم، حدود هفت تا هشت هزار نفر به صورت غیرمستقیم از این کارخانه ارتزاق می کنند.
وی تصریح کرد:برای حل مشکل گاز کارخانه تاکنون مراجعات مختلفی به شرکت ملی گاز، سازمان صنعت معدن تجارت، استانداری ، فرمانداری، هلدینگ سیمان، کمیسیون انرژی مجلس و مراجعه حضوری با وزیر صنعت معدن و تجارت انجام شده که تاکنون بی نتیجه بوده است.
وی با اشاره به اهمیت نقش سیمان دورود در اقتصاد استان گفت: آمار تولید سیمان دورود در سال 93، 900 هزار و 386 تن بوده که امسال با توجه به قطع گاز این کارخانه، تاکنون 557 هزار و 931 تن بوده است.
وی همچنین مواردی از جمله مشکلات بازار فروش و برخی قوانین گمرکی کشور عراق به عنوان مهمترین بازار صادرات سیمان را از دیگر دلایل کاهش تولید دانست و گفت: علیرغم تعطیلی کوره ها، تاکنون هیچ کارگری اخراج نشده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: برای حل مشکل گاز کارخانه سیمان دورود نامه ای به استاندار لرستان ارسال شده است.
مسعود رضا افزود: سال گذشته طرحی در خصوص واحدای تولیدی استان مصوب شد که بر اساس آن دستگاههای خدمات رسان نباید به دلیل بدهی، خدمات خود به این واحدها را قطع کنند.
وی تصریح کرد: در همین راستا در نامه ای به استاندار لرستان خواسته شده تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده مهلت دوباره ای به کارحانه سیمان برای برداخت بدهی گاز این کارخانه داده شود.
وی ظرفیت کارخانه سیمان دورود را یک میلیون تن عنوان کرد و گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی استان برنامه منسجی برای رقابت، نوآوری به روزرسانی و ارتقا کیفیت خود ندارند که این مهم موجب از دست رفتن بازارهای هدف و افزایش بدهی واحدها می شود.
استاندار لرستان نیز در این باره به ایرنا گفت: مشکل گاز کارخانه سیمان دورود پیگیری شده است.
هوشنگ بازوند افزود: بخشی از گاز قطع شده، گاز مصرفی بوده که نظر کارخانه این بود که این گاز قطع شود
وی ادامه داد: هم اکنون کلینکر به عنوان ماده اولیه تولید سیمان که به فروش نرسیده در انبارهای کارخانه دپو شده و استفاده می شود، مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بدهی گاز بخشیده نمی شود گفت: در نهایت مساعدت می شود تا این بدهی به صورت اقساط به شرکت گاز پرداخت و جریان گاز کارخانه وصل شود.
به هر حال انتظار می رود پیش از اینکه قطع گاز و اتمام ماده اولیه کلینکر مشکل ساز شود اقدام اساسی برای حل این مشکل صورت گیرد تا کارهانه سیمان دورود به عنوان یکی از صنایع بزرگ استان نیز به سرنوشت سایر واحدها دچار نشود.
کارخانه سیمان دورود به عنوان یکی از صنایع مهم لرستان و البته سیمان کشور محسوب می شود که علیرغم پیچ و خم های فراوان همچنان بخشی از چرخ اقتصاد استان را می چرخاند.شرکت سیمان فارس وخوزستان از سال 1334 اولین واحد 200 تنی را درشیرازراه اندازی نمود و بعد از آن کارخانجات دیگری را در شهرهای دورود، آبیک قزوین و بهبهان به بهره برداری رسانید .
شرکت سیمان دورود که متشکل از سه واحد مجزا بوده از بزرگترین تولید کنندگان سیمان در کشور می باشد که در میان مصرف کنندگان سیمان از شهرت بسیار برخوردار است.
واحد شماره یک سیمان دورود در سال 1338 باظرفیت 300 تن در روز به روش (تر ) شروع به کار کرد سپس با نصب مجدد یک کوره 300 تنی ظرفیت رابه 600 تن در روز و پس از آن در سال 1343 با نصب یک کوره 400 تنی ،تولید را به یکهزار تن در روز افزایش داد.
محصول تولیدی این واحد سیمان تیپ پنج می باشد که به سیمان ضد سولفات معروف است و بیشتر برای مصارف سد سازی ، پل سازی و همچنین در زمینهای شوره زار و گچی از آن استفاده می شود ، به همین دلیل به آن سیمان مقاوم هم می گوبند.
این واحد همچنین از بدو فعالیت تاکنون به سفارش شرکت های مختلف از جمله شرکت نفت ، سیمان های مخصوصی را تولید می کند که می توان از سیمان حفاری نام برد که جهت مناطق نفت خیز تولید می شود .
واحد شماره دو نیز یکی از واحدهای تولیدی شرکت سیمان دورود می باشد که به روش خشک کار می کند و در سال 1348 با ظرفیت اسمی یکهزار تن در روز به بهره برداری رسیده است .
در این واحد سیمان تیپ یک تولید می شود که بیشتر در مصارف ساختمانی بکار می رود و همچنین نوعی سیمان تیپ یک مخصوص با قلیائی پایین بنا به سفارش کارشناسان روسی جهت واحد ذوب آهن ساخته می شده است که از نقطه نظر فشار و مرغوبیت مورد تایید کارشناسان قرار گرفته است .
واحدشماره سه این کارخانه که بزرگترین واحد تولیدی شرکت سیمان دورود می باشد در سال 1359 شروع به کار نمود وتولید روزانه آن بیش از دو هزار و 500 تن می باشد که به روش خشک کار می کند ومی تواند سیمان های تیپ یک ، تیپ دو و تیپ پنج تولید نماید.
این واحد از مدرن ترین و پیشرفته ترین سیستم های کنترلی برخوردار می باشد که بدون شک ادامه حیات و روند رو به رشد آن نیازمند پایداری زیرساخت ها و همکاری دستگاههای مرتبط است.
اما به نظر می رسد قطع گاز کارخانه سیمان دورود که تاکنون مشکل ساز نبوده در صورت ادامه این روند و بی توجهی ها، به یک معضل جدی تبدیل خواهد شد و البته از طرفی دستگاههای خدمات رسان نیز برای ادامه فعالیت و ارتقا خدمات باید مطالبات خود را به موقع دریافت کنند.
بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا