جمهوری‌خواهان سنا خواستار حفظ تحریم‌های ایران شدند

جمهوری‌خواهان سنا خواستار حفظ تحریم‌های ایران شدند

36 نماینده جمهوری‌خواه سنای آمریکا در واکنش به آزمایش موشک "عماد" از سوی کشورمان ، از باراک اوباما خواسته‌اند تا تحریم‌ها علیه ...

36 نماینده جمهوری‌خواه سنای آمریکا در واکنش به آزمایش موشک "عماد" از سوی کشورمان ، از باراک اوباما خواسته‌اند تا تحریم‌ها علیه ایران را لغو نکند. این نمایندگان آزمایش موشکی ایران را تهدیدی برای اسرائیل و آمریکا دانسته‌اند.

گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه سنای آمریکا خواستار حفظ تحریم‌های این کشور علیه کشورمان شده‌اند. این درخواست که روز چهارشنبه (25 آذر/16 دسامبر) از سوی این گروه از نمایندگان خطاب به باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شد، در واکنش به آزمایش موشک "عماد" از سوی کشورمان  بود که به گفته نمایندگان "نشان‌دهنده بی‌اعتنایی آشکار (ایران) به تعهدات بین‌المللی‌اش" است.


موشک "عماد" مهرماه امسال آزمایش شد

۳۶ نماینده جمهوری‌خواه از ۵۴ نماینده جمهوری‌خواه حاضر در سنا در همین رابطه نامه‌ای را امضا کردند که از اوباما می‌خواهد تحریم‌ها علیه کشورمان  را بر خلاف توافق حاصل شده در ماه ژوئیه در وین، فعلا لغو نکند. در این نامه که رونوشتی از آن به دست خبرگزاری رویترز رسیده، گفته شده است که آزمایش‌های موشکی توانایی تهران برای هدف قرار دادن اسرائیل و نیروهای آمریکا در منطقه را افزایش خواهد داد. این نمایندگان جمهوری‌خواه نوشته‌اند: «برای همین هم اشتباه خواهد بود اگر به برنامه آزمایش موشک‌های بالستیک کشورمان همچون موضوعی جداگانه از برنامه اتمی این کشور نگریست.»

نامه یاد شده به ابتکار کلی آیوت، سناتور ایالت نیوهمپشایر و یکی از اعضای کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا تهیه و تنظیم شده است.


نقض قطعنامه شورای امنیت

نمایندگان جمهوری‌خواه و چندین تن از نمایندگان دمکرات سنا جزو مخالفان توافق اتمی غرب با کشورمان بوده و به این توافق از ابتدا به دیده تردید نگریسته‌اند.پس از آنکه کشورمان  در روز 10 اکتبر دست به آزمایش موشک "عماد" زد، نگرانی‌های این نمایندگان افزایش یافته و آنها بیش از پیش نسبت به خطرات برنامه موشکی ایران هشدار داده‌اند.

تیمی متشکل از ناظران سازمان ملل متحد که وظیفه نظارت بر تحریم‌های کشورمان را بر عهده دارند، روز سه‌شنبه (۲۴ آذر) در گزارشی به کمیته تحریم‌های شورای امنیت اعلام کرد، آزمایش موشک "عماد" نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت بوده است.
 


موشک عماد مهرماه امسال آزمایش شد

موشک عماد با برد ۱۷۰۰ کیلومتر و ضریب خطایی کمتر از پنج متر، قادر به حمل کلاهکی تا ۷۵۰ کیلوگرم است.طبق قطعنامه ۱۹۲۹ که در ژوئن سال ۲۰۱۰ به تصویب رسید، کشورمان "از هر گونه فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیک با قابلیت حمله کلاهک‌های هسته‌ای منع شده است."پرتاب موشک عماد، نخستین آزمایش موشکی کشورمان پس از توافق هسته‌ای میان تهران و قدرت‌های جهانی بود که با واکنش‌های جهانی روبرو شد.

خبرگزاری‌های ایران روز چهارشنبه (۲۵ آذر) به نقل از حسین دهقان، وزیر دفاع، نوشتند که ایران "هیچ‌گونه محدودیتی را در مورد برنامه موشکی خود نمی‌پذیرد."

حسن فیروز‌آبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، پیش از این گفته بود که ایران مرز فعالیت‌های موشکی خود را طبق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رعایت خواهد کرد. او تأکید کرده بود که فعالیت‌در حوزه موشک‌های حامل کلاهک‌های هسته‌ای برای ایران ممنوع شده که تهران نیز "اصلا به این حوزه وارد نشده‌است."

با این حال به تازگی گزارش‌های دیگری در مورد یک آزمایش موشکی دیگر منتشر شده که گفته می‌شود کشورمان ماه گذشته انجام داده است. این موشک بالستیک میان‌برد به نام "قدر ۱۱۰" ظاهرا ماه نوامبر در نزدیکی بندر چابهار آزمایش شده است.

سامانتا پاور، نماینده ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل، روز سه‌شنبه (۱۷ آذر) در این باره گفت: «آمریکا مشغول بررسی جدی گزارش‌های مرتبط با این رویداد است.» وی اضافه کرد اگر صحت این آزمایش موشکی برای آمریکا اثبات شود، این کشور موضوع را در شورای امنیت مطرح کرده و خواستار اقدام مقتضی کشورهای عضو این شورا خواهد شد.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا