سی‌ان‌ان مانی خبر داد

پای پنل‌های خورشیدی به میدان‌های نفتی خاورمیانه باز شد

پای پنل‌های خورشیدی به میدان‌های نفتی خاورمیانه باز شد

مت اگان/نویسنده و سردبیر سی‌ان‌ان‌مانی

شرکتی در سیلیکون‌ولی اخیراً یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های خورشیدی تاریخ را راه‌اندازی کرده‌است.

اما قرار نیست از انرژی خورشیدی برای تأمین برق خانه‌های پالو آتلو استفاده کند. این پروژه از انرژی‌های پاک استفاده می‌کند تا نفت بیشتری را از دل زمین بیرون بکشد. اما از آن جالب‌تر جایی است که قرار است این پروژه صورت بگیرد: در خاورمیانه، کانون منابع نفتی جهان.

هر چند این پنل‌های خورشیدی تنها یک‌سوم بخار مورد نیاز عمان در میدان نفتی امل را تأمین می‌کند اما این شرکت برآورد کرده‌است که جلوی انتشار 300 هزار تن دی‌اکسید کربن در سال گرفته می‌شود. این برابر با ورود 63 هزار خودرو به خیابان‌هاست

صفحات و پنل‌های شیشه‌ای بزرگ که به شکل آینه‌های پیچیده‌ای ساخته شده‌اند، در صحرای عمان راه‌اندازی شده‌اند تا انرژی خورشید را به بخار تبدیل کنند و برای نوعی خاصی از حفاری به کار ببرند.

معمولاً در این قبیل کارها از گاز طبیعی استفاده می‌شود. اما گاز طبیعی در برخی از مناطق خاورمیانه بسیار محدود و گران است. برای محیط‌زیست خوب نیست.

هر چند این پنل‌های خورشیدی تنها یک‌سوم بخار مورد نیاز عمان در میدان نفتی امل را تأمین می‌کند اما این شرکت برآورد کرده‌است که جلوی انتشار 300 هزار تن دی‌اکسید کربن در سال گرفته می‌شود. این برابر با ورود 63 هزار خودرو به خیابان‌هاست.

به عبارت دیگر می‌توان گفت این کار مانع انتشار میزان بیشتری کربن نسبت به خودروهای برقی تسلا و تویوتا در ایالات متحده امریکا خواهد شد.

پشت پروژه عمان نام شرکت‌های بزرگی قرار دارد: رویال‌داچ‌شل. شرکت ملی نفت کویت و غول نفتی فرانسه یعنی توتال نیز در این ماجرا حضور دارند و نقش غیر مستقیمی در سرمایه‌های شرکتی این پروژه بازی می‌کنند.

مشابه این پروژه پیش‌تر در کالیفرنیا انجام شده‌است. در این پروژه از آینه‌هایی استفاده می‌شود که برای استخراج نفت به کار می‌روند.

مک‌گرگور سرپرست این پروژه اعلام کرده‌است: «ما تنها شرکتی هستیم که این کار در این مقیاس وسیع انجام می‌دهد. ما انتظار داریم به سقف قیمتی متفاوت دست پیدا کنیم.»

آنچه این روزها بیش از هر چیزی اهمیت دارد این است که در بازار نفت این روزها، کمتر شرکتی پیدا می‌شود که اقدامی به هزینه کردن روی پروژه‌های مربوط به نفت داشته باشد چه به برسد به پروژه‌ای با نام انرژی خورشیدی و ریسک بالا. سقوط قیمت نفت اسا صنعت نفت را به کلی تغییر داده‌است. مهم‌ترین پایه و اساس صنعت نفت نیز سرمایه‌گذاری‌ها بوده‌است.

البته مک‌گرگور چنین اعتقادی ندارد. او می‌گوید: «زمانی‌که قیمت نفت به پایین‌ترین میزان خود رسیده‌است شرکت‌ها تمایل دارند هر کاری انجام بدهند تا هزینه‌های عملیات خود را کاهش بدهند. ما نیز قصد داریم همین کار را بکنیم: هزینه‌های عملیات را کاهش بدهیم. پس ما دوست آن‌ها هستیم.»

منبع: سی‌ان‌ان مانی

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا