با امضای تفاهم‌نامه صورت گرفت

سرمایه‌گذاری 2میلیارد دلاری در صنعت آلومینیوم

 سرمایه‌گذاری 2میلیارد دلاری در صنعت آلومینیوم

قــرارداد سرمایه‌گذاری 2میلیارد دلاری یک شرکت چینی برای توسعه فعالیت ایرالکو توسط «مجید پورعطار» مدیرعامل ایرالكو و «هو های»(Hu Hai) مدیر روابط بین‌الملل شركت چیني امضا شد.

 

به گزارش استیل پدیا، قــرارداد سرمایه‌گذاری 2میلیارد دلاری یک شرکت چینی برای توسعه فعالیت ایرالکو توسط «مجید پورعطار» مدیرعامل ایرالكو و «هو های»(Hu Hai) مدیر روابط بین‌الملل شركت چیني امضا شد. مجيد پورعطارمدير عامل ايرالكو گفت: ‌این تفاهم‌نامه زمینه‌ای است برای فعال‌سازی سایت شماره دو ایرالكو كه در شهرك صنعتی خیرآباد در استان مركزی واقع است. به گفته وی، این سایت در جوار فرودگاه بین‌المللی و راه‌آهن سراسری واقع شده است و انتظار می‌رود شهرك صنعتی خیرآباد در آینده‌ای نه چندان دور به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شود.

 

 

وی با تاكید بر اجرای سرمایه‌گذاری 2میلیارد دلاری چین برای توسعه فعالیت ایرالكو (اراك) اظهار کرد: فعال‌سازی سایت شماره دو این واحد در واقع چند هزار فرصت شغلی در مرحله ساخت و اجرا و نیز هنگام بهره‌برداری فراهم می‌سازد. وی خاطرنشان كرد: ایرالكو در واقع نخستین تولیدكننده شمش آلومینیوم در ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود و اكنون به تولید سالانه یك میلیون تنی می‌اندیشد. مجموع تولید شمش آلومینیوم در سال گذشته به رقم 325 هزار تن رسید كه توسط ایرالكو (اراك) و آلومینیوم المهدی هرمزال(بندرعباس) تولید شد و سهم ایرالكو از این رقم 180 هزار تن بود كه نسبت به عملكرد سال 1393 رشدی بیش از 9 درصد داشت. پورعطار گفت: لازمه تحقق هدف پیش‌بینی شده برای این واحد صنعتی واقع در استان مركزی، نوسازی و بهسازی خطوط قدیمی و جذب سرمایه‌گذاری است. وی افزود: ایجاد 2 واحد جدید 350 هزار تنی در مدت 10 سال، امكان دستیابی به ظرفیت یك میلیون تنی را فراهم می‌سازد و هر واحد به یك نیروگاه 500 مگاواتی نیاز خواهد داشت. به گفته وی، شركت چینی سی‌آرای‌سی (CREC) اكنون در 76 كشور جهان پروژه در حال اجرا دارد و مدت 10 سال است كه در پروژه‌های ایران مشاركت می‌كند. مدير عامل ايرالكو تصريح كرد: ساخت واحد 350 هزار تنی در سایت شماره دو ایرالكو (واقع در شهرك صنعتی خیرآباد 30 كیلومتری اراك كه 395 هكتار مساحت دارد و 197 هكتار آن به كاربری صنعتی اختصاص یافته است) به همراه مرحله نخست نیروگاه 500 مگاواتی و تكمیل واحد آندسازی كه نیمی از پیشرفت فیزیكی آن انجام شده، در قالب محورهای مورد تفاهم با شركت یاد شده چینی است.

 

 

پروژه آندسازی ایرالكو شهرك صنعتی خیرآباد به‌عنوان یك نیاز اساسی در دست اجرا است و تولید آلومینیوم به ازای هر كیلوگرم، نیاز به سه كیلوگرم آند و 2 كیلوگرم آلومینا دارد؛ سالانه حدود یك هزار و 700 تا 800 میلیارد ریال (1700 تا 1800 میلیارد ریال) صرف واردات آند به كشور می‌شود و براساس برنامه زمان‌بندی شده قرار است 24 ماهه (نیمه نخست سال 1396) این واحد به بهره‌برداری برسد. وي خاطر نشان كرد: تولید آلومینیوم جهانی سالانه بیش از یك میلیارد تن است كه اغلب قابلیت بازیافت دارد و با محیط‌زیست سازگار است. پورعطار خاطرنشان كرد: اختصاص دو فاز عسلویه برای تامین گاز مورد نیاز تولید پنج میلیون تن آلومینیوم به سرمایه‌گذاران می‌تواند جهشی جدی در این بخش ایجاد كند و پیشنهاد برنامه تولید 2 میلیون تن در منطقه عسلویه (یك میلیون تن منطقه ویژه پارسیان و یك میلیون تن لامرد فارس منطقه ویژه صنایع انرژی بر)، یك میلیون تن بندرعباس، یك میلیون تن جاسك - چابهار و یك میلیون تن اراك را به مورد اجرا گذاشت. آمارهای وزارت صنعت، معدن وتجارت نشان می‌دهد تولید شمش آلومینیوم در سال 1392 برابر با 299 هزار تن بود كه در سال 1393 با كاهش چهار درصدی به 287 هزار تن رسید. برنامه تولید سال 94 از سوی وزارتخانه یادشده دستیابی به تولید 310 هزار تن شمش آلومینیومی پیش‌بینی شده بود كه 15 هزار تن بیش از هدف‌گذاری تحقق یافت. وي گفت: امروز توافق با طرف‌های خارجی باهدف تحقق بخشیدن به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دنبال می‌شود و درعین حال دستیابی به توافق برجام زمینه استقبال هیات‌های خارجی برای همكاری با ایران به‌ویژه در صنعت آلومینیوم را فراهم ساخت.

 

 

«هو های» مدیر روابط بین‌الملل شركت چینی سی‌آرای‌سی نیز به خبرنگاران گفت: اكنون این شركت در پروژه خط آهن قم - اصفهان و آزاد راه تهران - شمال مشغول فعالیت و قرار است شركت ایرالكو در مدت 6 ماه آینده همه اطلاعات فنی مورد نیاز را در اختیار این شركت قرار دهد. وي افزود: انتخاب فناوری تولید توسط شركت چینی انجام می‌شود؛ علاوه بر آن ساخت نیروگاه 500 مگاواتی نیز در چارچوب این تفاهم‌نامه دیده شده است. هوهاي تصريح كرد: پس از دریافت اطلاعات فنی، در مدت پنج ماه پس از آن، قرارداد بین دو طرف نهایی و كار شكل اجرایی به خود خواهد گرفت. شركت آلومینیوم ایران (ایرالكو) با مشاركت ایران، آمریكا و پاكستان در دهه 50 شكل گرفت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شكل مستقل فعالیت می‌كند.

 


استیل پدیا|  مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

 

بازگشت به شاخه اخبار فلزات پایه بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران