مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو:

تکمیل زنجیره تولید رکن توسعه صنایع معدنی

تکمیل زنجیره تولید رکن توسعه صنایع معدنی

گروه صنایع معدنی - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به ظرفیت‌های بسیار بالای معدنی ایران گفت: این ظرفیت‌ها قابلیت توسعه بیش از پیش را دارند.

به گزارش ماین نیوز، محمود نوریان اظهار داشت: ظرفیت‌های معدنی ایران به حدی است که می توان به جرأت ادعا کرد، محصولات معدنی ایران در صورت رفع مشکلات موجود و تکمیل زنجیره تولید بهترین و مناسب‌ترین جایگزین برای برداشته شدن اتکای دولت بر درآمدهای نفتی است.

وی با تاکید بر وظیفه خطیر نهادهای اقتصادی و دولت در توسعه بخش معدن افزود: در صورت وجود اراده ای قوی و برنامه ریزی مناسب می توان به رونق بخش معدن و منابع بسیار غنی تری دسترسی پیدا کرد.

نوریان ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده تاکنون حدود ۴.۶ میلیارد تن ذخیره زمین شناسی سنگ آهن در ایران شناسایی شده که ۲.۵ میلیارد تن آن ذخیره قطعی است و این عنصر، به عنوان ماده اولیه اصلی تولید فولاد، بیشترین سهم هزینه را در قیمت تمام شده فولاد دارد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بیان کرد: طبق آمارهای موجود، در کشـور چیـن حـدود ۳۹ درصد، کشـورهای اروپایی ۳۱ درصد و در ایران حدود ۲۵ درصد قیمت تمام شده تولید فولاد را هزینه تأمین سنگ آهن تشکیل می دهد به همین دلیل یکی از مزیتهای مهم اقتصادی برای مجتمع های فولاد سازی کشور، استفاده از سنگ آهن داخلی است زیرا نقش عمده ای در کاهش قیمت تمام شده همچنین صرفه جویی ارزی در تولید فولاد را دارد بنابراین ضروری است که بخش معدن فعالتر از گذشته باشد تا بتواند مواد اولیه واحدهای فولادی را تامین کند.

دستیابی به افق ۱۴۰۴ در زمینه تولید فولاد نیازمند برداشت ۱۳۵ میلیون تن سنگ آهن است

نوریان تاکید کرد: اگر قرار باشد در افق ۱۴۰۴ حدود ۵۵ میلیون تن فولاد تولید شود باید حدود ۱۳۵ میلیون تن سنگ آهن برداشت شود و از آن ۱۴.۸ میلیون تن سنگ آهن دانه بندی، ۷۷.۲ میلیون تن کنسانتره و ۷۲ میلیون تن گندله تولید کرد در حالی که هم اکنون ظرفیت استخراج سنگ آهن در کشور ۴۰ میلیون تن، کنسانتره ۲۴ میلیون تن، گندله ۲۲ میلیون تن و آهن اسفنجی ۱۸ میلیون تن است.

وی افزود: بنابراین رسیدن به مرز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تنها با صدور مجوز و راه اندازی کارخانجات مختلف فولادی محقق نمی شود بلکه آنچه حائز اهمیت است، تامین مواد اولیه این واحدهاست، از اینرو، انجام اکتشافات گسترده در سطح کشور برای شناسایی معادن سنگ آهن و صدور مجوز بهره‌برداری از معادن شناسایی شده بسیار ضروری است.

مدیرعامل چادرملو افزود: اگر بخواهم مشکلات بخش معادن و صنایع معدنی را خلاصه کنم باید به ضعف برنامه‌های اکتشافی و تامین منابع مالی لازم برای آنها از جمله کم‌توجهی به توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز بخش معدن، نقص قوانین و بوروکراسی‌ها در مقابل سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، افزایش هزینه‌های انرژی، حمل و نقل و ...، تعرفه های بالای بهره مالکانه، حقوق دولتی و حق انتفاع بدون در نظر گرفتن شرایط موجود، کمبود نقدینگی، بهره زیاد بانک ها، تسهیلات کم و ... اشاره کنیم.

وی افزود: از دیگر مواردی که در این زمینه حائز اهمیت است می‌توان به عدم ثبات قوانین و مقررات، فقدان جهت‌گیری توسعه‌ای با نگاه صادراتی با رعایت افزایش ارزش افزوده در فرآورده‌ها، توسعه نامتوازن بخش صنایع معدنی (فولاد و ...) اشاره کرد.

توسعه صنایع فولادی گامی موثر در جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن

نوریان ادامه داد: بی‌تردید معادن و صنایع معدنی در ایجاد اشتغال، افزایش ارزش افزوده و توسعه اقتصادی کشور نقش انکارناپذیری دارند و باور ما این است که یکی از ارکان توسعه پایدار در صنعت، تکمیل زنجیره تولید برای پیشگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده فرآورده‌های معدنی است و چادرملو با همین نگرش توانسته در تکمیل زنجیره تولید فولاد کشور از معدن تا محصول نهایی پیشگام باشد.

وی تاکید کرد: ما توانستیم به آنچه که می گوییم و اعتقاد داریم تحقق ببخشیم و به طور قطع اگر موانع موجود برطرف شود، رشد و توسعه این صنعت به مراتب سریعتر از گذشته خواهد شد و به طور قطع هر جا امنیت سرمایه گذاری وجود داشته باشد، موج سرمایه گذاری‌ها به آن سمت خواهد رفت بنابراین برای توسعه بخش صنعت و معدن کشور و تشویق سرمایه گذاران باید مقررات و قوانین اثربخش و تقویت کننده این بخش بیش از پیش تسری پیدا کند.

تقویت داشته‌های داخلی از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی است

نوریان تاکید کرد: اگر به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی هستیم باید ابتدا داشته های خود را حفظ و تقویت کنیم و سپس با مدیریت کارآمد، ضمن ظرفیت سازی های جدید، نسبت به ارزش افزایی محصولات تلاش کنیم.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به اینکه ایران ظرفیت های بسیار بالایی در بخش معدن دارد که اگر از این پتانسیل به خوبی بهره گیری شود به اهداف بزرگی در توسعه اقتصادی خواهیم رسید، گفت: به طور قطع نگاه ویژه به معادن موجب صادرات محصولات متکی به معدن و صنایع معدنی با ارزش افزوده بالا، صادرات کالاهای مصرفی با استفاده از مزیت نسبی مواد اولیه و میانی معدنی، توسعه بازار صادراتی با تنوع بخشی از طریق محصولات مختلف معدنی، بالا بردن سهم بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی (مستقیم و غیرمستقیم)، بالا بردن فرصت‌های شغلی در سطوح مختلف مهارتی و دانشی، توسعه مناطق کمتر توسعه یافته، تقویت استقلال اقتصادی کشور، توسعه متوازن بخش معدن، امکان‌پذیر شدن‌ برنامه‌ریزیهای توسعه‌ای در بخش معدن و صنایع معدنی، توسعه سرمایه‌های اجتماعی با اتکا به امکانات این بخش، رقابت‌پذیر کردن معادن و صنایع معدنی ایران در بازارهای داخلی و جهانی، توسعه سرمایه‌گذاری در فعالیتهای اکتشافی، بهره‌برداری و صنایع معدنی داخلی و خارجی می شود.

مدت‌هاست در انتظار مجوز نهایی بهره‌برداری از پهنه معدنی D۱۹ هستیم

وی با تاکید بر اینکه استفاده از ذخیره معدنی سنگ آهن موجب پایداری تولید کنسانتره در بلندمدت خواهد شد، افزود: مدتهاست در انتظار صدور مجوز نهایی بهره برداری از پهنه معدنی D۱۹ در استان یزد هستیم تا با مشارکت سنگ آهن مرکزی یکی از طرح های توسعه بخش چادرملو را آغاز کنیم و بتوانیم روند رو به رشد چادرملو برای تولید محصولات فولادی را تداوم بخشیم.

نوریان، دومین طرح مهم این شرکت را پروژه احداث کارخانه گندله سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح با برآورد سرمایه گذاری بالغ بر ۷ هزار و ۱۷۷ میلیارد ریال در دست مطالعه است و برای تامین منابع نقدینگی اجرای طرح فوق، استفاده از فاینانس خارجی پیش‌بینی شده و در این رابطه مذاکراتی هم به عمل آمده و در صورت توفیق در جذب فاینانس، این پروژه در بازه زمانی چهار ساله اجرا خواهد شد.

مدیرعامل چادرملو همچنین طرح احداث کارخانه نورد با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن در سال را از دیگر برنامه های این شرکت دانست و اضافه کرد: ساخت این واحد فولادی نیز با پیش بینی سرمایه گذاری ۲ هزار و ۶۴۶ میلیارد ریال در دست مطالعه است و برای تامین نقدینگی اجرای این طرح هم، استفاده از منابع داخلی شرکت و سایر منابع، پیش بینی شده و طبق برنامه ریزی های اولیه، این طرح در بازه زمانی سه ساله اجرا خواهد شد.

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ( سهامی عام) یکی از شرکت های پیشرو در تکمیل زنجیره تولید از معدن تا تولید محصولات نهایی فولاد در کشور است.
بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا