نظر اندیشکده انگلیسی در مورد اثر بیانیه جدید FATF در تعاملات بانکی ایران

نظر اندیشکده انگلیسی در مورد اثر بیانیه جدید FATF در تعاملات بانکی ایران

یک اندیشکده انگلیسی اعلام کرد بیانیه اخیر FATF پیامی دوگانه برای بانک‌های بین‌المللی دارد و تأثیری در کاهش نگرانی آنها از تعامل با ایران نخواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،اندیشکده 186 ساله خدمات متحد سلطنتی انگلیس که به اختصار "روسی" خوانده می‌شود در بررسی تأثیر عملی بیانیه اخیر کارگروه اقدام مالی درباره تعامل بانکی کشورهای دیگر با ایران اعلام کرد: در نتیجه برجام بنا بود روابط بانکی ایران با دیگر ملل دنیا به حالت عادی بازگردد ولی از روز اجرای برجام (26 دی 1394)، این امر برای بانک‌های خارجی و بخصوص بانک‌های بزرگ دنیا به یک امر چالش‌برانگیز بدل شد و آنها در برابر فشار سیاسی دولتمردان برای بازگرداندن کامل ایران به نظام مالی بین الملل و ارائه خدمات مالی به این کشور، مقاومت کردند.

یکی دیگر از موانع مهم پیش روی بانک‌های ایرانی، کارگروه اقدام مالی (FATF) بود که ایران و کره شمالی را در فهرست سیاه قرار داده بود، این کارگروه ژوئن سال گذشته، اقدامات تقابلی علیه ایران را به مدت یک سال معلق کرد.

اعضای این کارگروه در نشست اخیر، این تعلیق را با توجه به نمایش تعهد سیاسی ایران و گام‌هایی که این کشور در راستی برنامه اقدام انجام داده، تمدید کردند. البته باید توجه داشت از نظر اعضای FATF، اقدامات ایران آن‌قدر برای آنها دلگرم‌کننده نبوده که نام ایران را از کنار نام کره شمالی بردارند و فقط به تمدید تعلیق رأی دادند.

پس با این اوصاف، اقدام اخیر این کارگروه چگونه می‌تواند به افزایش تعامل مالی ایران و نظام مالی بین‌الملل منجر شود. FATF در اقدامی زیرکانه، موعد 12 ماهه‌ای را که پیش از این برای دیدن پیشرفت کار از طرف ایرانی تعیین کرده بود، برداشته، این ضرب‌الاجل 12 ماهه از جهتی غیرسازنده بود زیرا نهادهای مالی بین‌المللی را به انتظار یک ساله برای دیدن نتیجه کار تشویق می‌کرد و به همین جهت، شاهد اقدام موثری از جانب آنها نبودیم.

علاوه بر این، پیام‌های دوگانه‌ای که از بیانیه اخیر FATF به گوش می‌رسد، بهبود دسترسی ایران به نظام مالی بین‌الملل را غیرمحتمل‌تر می‌کند. نمی‌توان از هشدارهایی که این کارگروه کماکان در خصوص لزوم هوشیاری بیشتر نهادهای مالی در روابط و تراکنش‌های مالی با ایران چشم پوشی کرد.

با توجه به تصمیم ایران به جانبداری از قطر در دعوای میان این کشور و همسایگان، بعید به نظر می‌رسد بیانیه اخیر FATF‌ بتواند از میزان نگرانی بانک‌های جهان برای تعامل با تهران بکاهد.

انتهای پیام

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا