نحوه هزینه‌کرد 200 میلیارد تومان یارانه تولید؛

صنایع اولویت‌دار برای تحریک‌تقاضا اعلام شد

صنایع اولویت‌دار برای تحریک‌تقاضا اعلام شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که صنایع خودرو، لوازم خانگی و مصالح ساختمانی در بحث تحریک تقاضا دارای اولویت هستند، گفت: 200 میلیارد یارانه تولید با اولویت صنایع صادراتی، صنایع کوچک و متوسط هزینه خواهد شد.

محمدرضا نعمت‌زاده امروز - دوشنبه - در حاشیه امضای قرار‌داد احداث کارخانه تولید الیاف شیشه و تفاهم‌نامه توسعه صنایع کامپوزیت با یک هیات تجاری چینی در جمع خبرنگاران با بیان این که طرح دولت برای تحریک تقاضا اگر به سرعت انجام شود تاثیر‌گذار است، اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از مردم می‌خواهند خرید کنند اما امکان پرداخت نقدی قیمت محصول را ندارند که براساس این طرح هماهنگ شده تسهیلات با نرخ مناسب در اختیار آنها قرار گیرد که امیدواریم بانک مرکزی هرچه زودتر طرح خود را در این زمینه اعلام کرده تا قابل استفاده باشد.

وی همچنین با اشاره به صنایع اولویت‌دار برای تحریک تقاضا در این طرح خاطر نشان کرد: علاوه بر لوازم خانگی و خودرو برخی صنایع مواد اولیه بخش مسکن را تولید می‌کنند که در مدت اخیر به دلیل رکود در بخش مسکن و برخی مشکلات امنیتی ایجاد شده در کشورهایی مثل عراق و به تبع آن کاهش صادرات دچار مشکل شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بنابراین مصالح ساختمانی جزو این اولویت‌هاست که کالاهای زیادی از جمله سیمان، فولاد، کاشی و سرامیک و ... را در بر می‌گیرد.

به گفته نعمت‌زاده این محصولات به صورت خرید دین انجام می‌شود که تولید‌کننده هم می‌تواند نسبت به موجودی محصولات خود تسهیلات دریافت کند یا این‌که محصول خود را به صورت اقساط بفروشد و بانک‌ها به صورت خرید دین، پول نقد در اختیار آنها قرار دهند.

وی همچنین درباره‌ 200 میلیاردی که قرار است در هفته جاری به عنوان یارانه تولید به بخش صنعت داده شود، اظهار کرد: این مبلغ مربوط به تصمیمی است که قبلا گرفته شده و در جهت یارانه تولید برای کمک به نرخ سود تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود که بیشتر در مورد صنایع صادراتی و کوچک و متوسط استفاده خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره برنامه وزارت صنعت برای ارتقای کیفی خودروسازان داخلی نیز ادامه داد: خودروسازان و همه صنایع برای ارتقای کیفی برنامه مستمر دارند و با توجه به رقابتی که وجود دارد تلاش خود را برای ارتقای کیفیت انجام می‌دهند.

نعمت‌زاده افزود: از سوی دیگر شاخص‌هایی که اندازه‌گیری می‌شود حاکی از آن است که وضعیت کیفی رو به بهبود است در نهایت آنچه که مسلم است این است که خودرو بنابر استاندارد‌های ملی ساخته می‌شود، هرچند که خودروسازان می‌توانند کیفیت خود را به بیش از استاندارد‌ها نیز افزایش دهند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: برای مثال در مورد بحث آلاینده‌ها تا سال گذشته موتور خودروهای داخلی براساس بنزین یورو 2 تولید می‌شد، چراکه میزان بنزین یورو 4 در کشور به میزان کافی نبود، اما پس از تامین بنزین یورو 4 تولید خودروها براساس این بنزین صورت گرفت.

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت خودروسازان آمادگی دارند در صورتی که بنزین‌های یورو5 و یورو 6 توسط پالایشگاه‌های داخلی تامین شوند نسبت به تولید خودروها براین اساس اقدام کنند.

نعمت‌زاده در ادامه درباره‌ قرار‌داد امضاء شده بین ایران و شرکت چینی برای تولید الیاف شیشه و کامپوزیت گفت: مصرف کامپوزیت در کشور روز‌به‌روز بیشتر می‌شود و بیشترین مصرف الیاف برای تولید کامپوزیت مربوط به الیاف شیشه است که متاسفانه تاکنون این الیاف صرفا از طریق واردات تامین می‌شد که قرار است با اجرای این پروژه کارخانه‌ای با ظرفیت تولید 30 هزار تن الیاف شیشه در مرند آذربایجان شرقی توسط چینی‌ها ساخته شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که پیش‌بینی شده 50 درصد از محصولات تولیدی این کارخانه صادر شود، اظهار کرد: محصولات تولیدی این کارخانه در سه نوع شامل الیاف منفصله، محصولات به صورت بافته و مقداری هم به صورت پارچه‌های بافته شده تولید شود.

نعمت‌زاده با بیان این‌که براساس قرار‌داد باید این کارخانه تا 24 ماه پس از امضای قرار‌داد ساخته شود، تصریح کرد: این قرار‌داد به صورت فاینانس است که از طرف بانک‌های چینی تامین می‌شود.

وی با اشاره به مبلغ 74 میلیون دلاری این قرار‌داد گفت: مبلغ این قرار‌داد 74 میلیون دلار است که 30 درصد از تجهیزات ساخت داخل و مابقی آن که بیش از 50 میلیون دلار است از طریق تجهیزات وارداتی تامین می‌شود. همچنین حدود 103 میلیارد تومان نیز مربوط به هزینه‌های ساختمان، نصب و اجرای کارخانه به صورت ریالی است.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا