محمدزاده خبر داد:

تعهد ذوب‌آهن برای تحویل ۴۰ هزار تن ریل به راه‌آهن تا پایان سال

تعهد ذوب‌آهن برای تحویل ۴۰ هزار تن ریل به راه‌آهن تا پایان سال

گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن با بیان اینکه ذوب آهن پس از چندین قرارداد به تازگی در قراردادی با راه‌آهن متعهد شده است که 40 هزار تن ریل را تا پایان سال تحویل راه‌آهن دهد، گفت: با احتساب احداث خط آهن در شرکت ساخت سالانه 300 تا 400 هزار تن ریل نیاز داریم.

به گزارش ماین نیوز، سعید محمدزاده گفت: سالانه نیازمند بازسازی و نوسازی 400 تا 500 کیلومتر ریل هستیم در حالی که در برخی مسیرها از سال 1340 ریل‌ها تعویض نشده بود مثلاً در محور جنوب 150 کیلومتر مسیر ریلی صعب‌العبور را نوسازی و بازسازی کردیم و 100 کیلومتر از این مسیر تا پایان سال نوسازی و بازسازی می‌شود ضمن آنکه 1400 کیلومتر خط دیگر در آستانه بازسازی داریم.

وی بیان کرد: توان اجرایی ما فعلا با احتساب تجهیزات و منابع مالی بازسازی سالانه 500 کیلومتر خط آهن است.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن بیان کرد: سالانه حدود 40 هزار تن ریل هم راه‌آهن فقط برای نوسازی شبکه نیاز دارد.

محمدزاده بیان کرد: همچنین امروز در راستای احداث خطوط در اطراف شهرهای بزرگ و مرکز کشور نیازمند 72 هزار تن ریل برای احداث خط جدید هستیم.

وی گفت: تا سال 1400 باید در کنار 4 هزار کیلومتر خط آهن موجود مسیرهای 2، 3 و 4 خطه بسازیم که هزار کیلومتر آن اجرا شده است و 3 هزار کیلومتر دیگر باید اجرایی شود.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن با بیان اینکه سال 87 توافق بین راه‌آهن و شرکت ذوب‌آهن برای تولید ریل انجام شد، گفت: این توافق به نتیجه نینجامید.

وی افزود: در بهار سال 92 تفاهم‌نامه جدیدی با حضور وزرای راه، صنعت و ذوب‌آهن انجام شد که تا سال 94 مقدار 250 هزار تن ریل تحویل راه‌آهن شود که این هم عملیاتی نشد.

محمدزاده افزود: در دولت جدید نیز تفاهم‌نامه‌ای در سال 93 بین وزرای راه، صنعت و ذوب‌آهن به امضا رسید که تا سال 94 مقدار صد هزار تن ریل تحویل ما دهند که این پروژه عملیاتی نشد.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن گفت: در حال حاضر در ذوب‌آهن خط ساخت ریل تکمیل شده و در مراحل نصب نهایی است اما ساخت ریل نیازمند استانداردهای بالا است، شمش ریل متفاوت است و فرایند آن حساسیت ویژه‌ای می‌طلبد زیرا در ساخت ریل باید آسیب صفر باشد ضمن آنکه خط تولید ویژگی‌ها و کنترل خاص می‌طلبد.

وی گفت: ما امسال نیز با ذوب‌آهن توافقی به امضا رساندیم که 40 هزار تن ریل را در مقوله اول تا پایان سال تحویل راه‌‌آهن دهد.

ورود 50 هزار تن ریل از خارج توسط شرکت ساخت در قرارداد قبلی

محمدزاده گفت: شرکت ساخت مجوزی از سال‌های قبل برای واردات 150 هزار تن ریل داشت که 50 هزار تن آن را وارد کرد و قرار بود 100 هزار تن دیگر از داخل تأمین شود که هنوز ذوب‌آهن موفق به تولید ریل نشده است.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن اظهار داشت: ورود ریل از هندوستان از قبل از انقلاب در کشور مصداق داشته است و در دولت‌های قبلی نیز اجرا می‌شد.

نیاز سالانه کشور به 300 تا 400 هزار تن ریل

وی گفت: در صورت توسعه اقتصادی کشور سالانه 300 تا 400 هزار تن ریل نیاز داریم. فقط شرکت راه‌آهن سالانه 180 هزار تن ریل نیاز دارد که در بدترین حالت باید سالانه 100 هزار تن ریل آن تأمین شود.
بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا