بازار امسال از نگاه یک تحلیلگر؛

ظرفیت رشد بازار سرمایه به طور کامل آزاد نشده است

ظرفیت رشد بازار سرمایه به طور کامل آزاد نشده است

افزایش قیمت های جهانی محصولات فولادی، سنگ آهن، روی و سرب، مس، آلومینیوم و نفت در بازارهای بین المللی، می تواند گروه های فلزی و معدنی و با یک فاز تاخیر گروه های پتروشیمی و پالایشگاهی را جزو گروه های پربازده و به اصطلاح پیشرو و لیدر بازار امسال قرار دهد.

 

 

با توجه به رفع تحریم ها و چشم انداز روشن رشد اقتصادی کشور در این دوران، سال خوبی برای بازار سرمایه انتظار می رود.
 
محمد پور تدین، تحلیلگر بازار سرمایه با بیان مطلب فوق به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: همسو شدن افزایش قیمت های جهانی محصولات فولادی، سنگ آهن، روی و سرب، مس، آلومنیوم و نفت در بازارهای بین المللی، می تواند گروه های فلزی و معدنی و با یک فاز تاخیر گروه های پتروشیمی و پالایشگاهی را جزو گروه های پربازده و به اصطلاح پیشرو و لیدر بازار امسال قرار دهد.

به گفته پور تدین،گروه خودرویی و زیر مجموعه ها همچون لیزینگی ها و قطعه سازان با وجود پتانسیل شرکای خارجی، انعقاد قراردادهای مختلف، بهبود وضعیت سوداوری، آینده مطلوبی خواهند داشت اما افت چند هفته اخیر آنها ناشی از رشد چشمگیر ماه های گذشته و پیشخور کردن بخش اعظم اخبار خوب این شرکت ها بوده است.
 
وی در ادامه افزود: این گروه برای ادامه رشد، به اصلاح و استراحت نیاز داشت   که اکثرا انجام داده اند و هم اکنون به یک محرک قوی نیازمند است. در نهایت گروه های مذکور برای امسال نیز جز گروه های خوب بازار سرمایه خواهند بود اما رشد آنها قطعا با شتاب کمتری همراه است.
 
این تحلیلگر با اشاره به ادامه روند صعودی قیمت های جهانی نفت و تک نرخی شدن نرخ ارز گفت: این عوامل می تواند گروه پتروشیمی و بخصوص گروه پالایشگاهی را مجددا مورد توجه فعالین بازار قرار دهد اما با توجه به عدم رفع ابهامات صنایع مذکور، سرمایه گذاران همچنان با احتیاط بیشتر و چاشنی نوسانگیری و نگاهی کوتاه مدت، با آنها برخورد خواهند کرد.
 
وی افزود: از دیگر گروه های پر پتانسیل بازار سرمایه امسال می توان به گروه های تجهیزاتی و پیمانکاری بخصوص فعال در صنعت برق، گروه بیمه ای بخصوص فعال در صنعت پتروشیمی و گروه دارویی و غذایی  اشاره کرد.

پورتدین خاطر نشان کرد: گروه های محجور سیمانی و ساختمانی نیز تا زمانی که رکود سنگین بازار فیزیکی مسکن  بهبود نیابد و رشد اقتصادی قابل رویت نباشد، رشد قیمتی مستمر و افزایش قیمت دلچسبی نخواهند داشت ؛ امری که پیش بینی می شود با خروج مسکن از رکود در نیمه دوم سال، رنگ و بوی جدی تری به خود بگیرد .

وی ادامه داد: در این میان نکته حائز اهمیت، قرار داشتن اکثر نمادهای گروه های سیمانی و ساختمانی زیر ارزش ذاتی است که می تواند از کم ریسک بودن آنها حکایت داشته باشد.
 
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در ماه های آینده و با تحقق رخدادهای واقعی، شفاف شدن نحوه و کیفیت سود آوری و صورت های مالی شرکت ها در دوران بعد از تحریم ها، انتظار می رود بازار منطقی تر و براساس دیتاهای بنیادی رفتار کند؛ اما به دلیل عمق کم بازار و وجود سهامداران کم تجربه، تا زمان شفافیت مذکور همچنان خبرها و شایعات روند کوتاه مدت بازار را تعیین خواهد کرد.
 
وی پیش بینی کرد: اغلب گروه ها و کلیت بازار بیشتر رفتاری نوسانی داشته باشند. در این میان قرار داشتن شاخص کل بین دو سطح 79 تا 80 هزار واحد به عنوان مقاومتی محکم و 85 تا 86 هزار واحد به عنوان سطح حمایتی، مزید بر علت خواهد بود.
 
پورتدین در پایان گفتگو با "سنا" گفت: در نهایت وجود محرک های مناسب رشد بازار سرمایه و افزایش p/e متوسط بازار همچون ادامه کاهش سود بانکی و حضور سرمایه گذاران خارجی در پروژه های صنایع مادر کشور(نفت، گاز، پتروشیمی، معادن و فولاد) همچنان بازار سرمایه را با پتانسیل مناسبی در سال 95 همراه ساخته است.
 

وی افزود:  قطعا سهامداران و فعالین بازار به دور از هیجانات دادوستدها و چشم اندازهای مورد اشاره و داشتن دید میان مدتی و بلند مدتی(سهامداری) در شرکت های بنیادی محور می توانند بازدهی مناسبی را کسب کند.

 

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا