مخالفت اتاق اصناف با برگزاری نمایشگاه های بهاره/ صندوق های فروش به سود بنگاه های صنفی است

مخالفت اتاق اصناف با برگزاری نمایشگاه های بهاره/ صندوق های فروش به سود بنگاه های صنفی است

علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران ضمن اعلام مخالفت با برگزاری نمایشگاه های فصلی گفت: در نمایشگاه های فصلی از جمله نمایشگاه های بهاره، هیچ سازمان و نهادی بر کیفیت و قیمت کالاها نظارت ندارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فاضلی امروز (یکشنبه) در نشستی خبری اضافه کرد: در حال حاضر بخشی از بنگاه های تولیدی موافق برگزاری چنین نمایشگاه هایی هستند چرا که با عرضه مستقیم کالا در پایان سال، نقدینگی مورد نیاز خود را تامین می کنند.
وی افزود: با این حال، بخش عمده ای از اصناف با برگزاری چنین نمایشگاه هایی مخالف هستند زیرا نظارتی بر کیفیت و قیمت کالاها نیست. علاوه بر آن، زیرساخت های مورد نیاز برای برگزاری چنین نمایشگاه هایی در کشور مهیا نشده است.
رئیس اتاق اصناف ایران اضافه کرد: در نمایشگاه های فصلی، شرکت کنندگان مجبورند زیر چادر و در بدترین شرایط کالاهای خود را ارائه کنند، آیا نشان های تجاری معتبر(برند) در چنین شرایطی حضور پیدا می کنند؟
فاضلی برگزاری بخشی از این نمایشگاه ها توسط دلالان را از دیگر چالش های این بخش عنوان کرد و افزود: به طور مثال از 26 نمایشگاهی که سال گذشته برگزار شد، تنها چهار نمایشگاه را اتحادیه ها و مابقی را دلالان و واسطه ها برگزار کردند.
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه برخی جریان ها از برگزاری چنین نمایشگاه هایی حمایت می کنند، گفت: در برخی موارد ما از دادستان حکم بستن نمایشگاه را گرفته ایم اما آن نمایشگاه به کار خود ادامه داده است و در مواردی ما به برگزاری نمایشگاهی معترض شده ایم اما برگزارکنندگان کار خودشان را کرده اند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم گیری در مورد برگزاری نمایشگاه های فصلی در استان ها به عهده استانداری، اتاق اصناف و همچنین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است، افزود: در مورد برگزاری نمایشگاه در استان تهران، استاندار موافق برگزاری است اما سازمان صنعت، معدن و تجارت هنوز نظر خود را اعلام نکرده است.

** کمبود اعتبار و نیرو برای کنترل بازار
فاضلی در پاسخ به سوالی در مورد حراج های غیرقانونی گفت: حراج ها باید بر اساس آئین نامه و زیر نظر اتحادیه های صنفی انجام شود، این در حالی است که امروزه بیشتر این حراج ها به صورت غیرقانونی برگزار می شود.
وی به محدودیت های موجود در نظام بازرسی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک هزار و 650 نفر بازرس وظیفه نظارت و بازرسی کل اصناف کشور را به عهده دارند.
به گفته رئیس اتاق اصناف ایران، بر اساس قانون، باید برای 10 ماه نخست سال جاری 350 میلیارد ریال به سازمان بازرسی اصناف پرداخت می شد که هنوز این اتفاق نیافته است.

** صندوق های مکانیزه فروش به سود اصناف است
رئیس اتاق اصناف ایران در مورد «طرح تجهیز رایگان واحدهای صنفی به صندوق مکانیزه فروش» گفت: با اینکه قانون، تجهیز واحدهای صنفی به صندوق مکانیزه فروش را در سال 1390 تصویب کرده و آئین نامه اجرایی آن در خردادماه امسال به دولت تقدیم شده ، دولت هنوز آئین نامه اجرایی را تصویب و ابلاغ نکرده است.
وی به افزایش یک هزار و 300 درصدی مالیات برخی واحدهای صنفی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر برخی از اصناف به دلیل پرداخت مالیات های سنگین مجبور به تغییر شغل شده اند که تجهیز واحدهای صنفی به صندوق های فروش، موجب اجرای عادلانه قانون مالیات می شود.
فاضلی با تاکید بر این که اصناف از طرح تجهیز واحدهای صنفی به صندوق مکانیزه فروش استقبال خواهند کرد، گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، تا پایان سال 200 هزار واحد به صندوق فروش مجهز می شود و در سال آینده نیز 500 هزار واحد صنفی دیگر به این صندوق ها مجهز خواهند شد.
وی افزود: با اجرای این طرح و اتصال بیشتر واحدهای صنفی به صندوق های مکانیزه، شبکه ای عظیم از واحدهای صنفی ایجاد خواهد شد و از طریق تشکل های صنفی می توانند ضمن مدیریت واحدهای صنفی دارای پروانه و ارائه مشوق های مناسب به اعضای عضو شبکه به منظور جذب واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب، امکان مدیریت و کنترل بازار را نیز از طریق نظارت بر قیمت ها فراهم آورند.
فاضلی اضافه کرد: این طرح در دهه فجر امسال عملیاتی می شود و با اجرای آن بازرسی های صنوف مکانیزه شده و بخش قابل توجهی از هزینه های سخت افزاری بازرسی اصناف کم خواهد شد.
وی ردیابی و کنترل شبکه قاچاق، ارتباط شبکه تولید و توزیع و همچنین کنترل فرآیند بازار را از دیگر مزایای این طرح عنوان کرد.

** امضای تفاهمنامه تولید ماشین آلات صنعت چرم با ساچه ایتالیا
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به سفر دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به ایتالیا و فرانسه و همراهی وی در این سفر گفت: دو کار بزرگ در این سفر انجام شد که مهمترین آن کنار هم قرار گرفتن بخش خصوصی و بخش دولتی بود. این که دولت بخش خصوصی را باور کرده است جای تشکر دارد و اگر یکی از دستاوردهای این سفر، این کنار هم قرار گرفتن باشد برای ما کفایت می کند.
فاضلی گفت: در این سفر توافقنامه ای میان یک بانک خصوصی با موسسه اعتباری ساچه ایتالیا امضا شد که بر اساس آن خط تولید ماشین آلات تولید کیف، کفش و چرم در کشور راه اندازی می شود.
وی اعتبار مرحله نخست این طرح را حدود 50 تا 200 میلیون یورو اعلام کرد و افزود:
در حال حاضر سالیانه حدود 2.2 تا 2.8 میلیارد دلار کیف، کفش، چرم و پوشاک وارد کشور می شود.

** لایحه اصلاح قانون نظام صنفی به مجلس آینده تقدیم می شود
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به آماده بودن لایحه اصلاح قانون نظام صنفی برای تقدیم به مجلس، گفت: این لایحه در آغاز فعالیت مجلس آینده ارائه خواهد شد. در این لایحه بخش خصوصی فعال دیده شده است.
وی با تاکید بر چابک سازی و کوچک سازی اصناف کشور گفت: بنگاه های کوچک و متوسط باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. تجربه نشان داده است صنایع بزرگ نمی توانند دستاوردهای قابل توجهی برای کشور داشته باشند، تولیدات آنها چندان قابل قبول نیست و بیشتر سربار بودجه کشور هستند.
به گفته وی بنگاه های کوچک و متوسط نسبت به بنگاه های بزرگ برای دولت سودآورتر و تاثیرگذارتر هستند.
فاضلی با تاکید بر تعامل اصناف با دولت و مجلس و همچنین ایجاد وحدت رویه در فعالیت های مشترک اتاق های اصناف، بازرگانی و تعاون ایران گفت: در حال حاضر 650 بنگاه تولیدی کوچک در بخش صنوف کشور داریم و 81 هزار بنگاه صنعتی کوچک در کشور فعال است که این دو 40 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می دهند.
بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا