رییس انجمن تولید‌ کنندگان و صادر‌ کنندگان سنگ‌ آهن

رسیدن به آرمان فولادین 160 میلیون تن سنگ‌ آهن نیاز دارد

رسیدن به آرمان فولادین 160 میلیون تن سنگ‌ آهن نیاز دارد

رییس انجمن تولید‌ کنندگان و صادر‌ کنندگان سنگ‌ آهن تحقق تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 را دور از انتظار عنوان و اظهار کرد: برای تولید این مقدار فولاد به استخراج 160 میلیون تن سنگ آهن نیاز است.

 

با اشاره به این‌که میزان تولید سنگ آهن کشور 62 میلیون تن بوده است، گفت: برای دستیابی به تولید 160 میلیون تن سنگ آهن باید اقدامات گسترده‌ای در حوزه توسعه معادن و دستیابی به ذخایر جدید انجام دهیم و سرمایه‌ گذاری صورت گیرد تا بتوانیم در افق 1404 سنگ آهن مورد نیاز را تامین کنیم.

 

وی با اشاره به این‌که نشانه‌هایی که در بازار سنگ آهن وجود دارد از نظر شرایط حاکم بر بازار جهانی، نشانه‌های مثبتی نیست، اظهار کرد: نشانه‌هایی از سوی سیاست‌ گذار در بخش حقوق دولتی، جرائم افزایش تولید و محاسبه مجدد حقوق دولتی مربوط به سال‌های گذشته دیده می شود که مخالف قانون است و نشانه‌های مثبتی نیست که در بازار سنگ آهن دیده می‌شود.

 

رییس انجمن تولید‌ کنندگان و صادر‌ کنندگان سنگ آهن افزود: نشانه‌های مذکور، علاقه‌ مندان به سرمایه‌ گذاری را مجبور به بررسی مجدد می‌کند؛ به گونه‌ای که در نهایت این امر باعث امتناع از سرمایه‌ گذاری می‌شود.

 

قیافه تصریح کرد: با این وجود اگر قرار باشد 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 تولید شود حاکی از این است که با احتساب ظرفیت اسمی تولید 22 میلیون تن فولاد و ظرفیت عملی تولید 17 میلیون تن در سال باید سالانه 3.3 میلیون تن بر ظرفیت اسمی و 3.8 میلیون تن بر ظرفیت عملی فولاد افزوده شود که این مساله کمی دور از انتظار است.

 

وی تاکید کرد: برای تامین سنگ آهن مورد نیاز در حوزه تولید فولاد نیاز است که در حوزه اکتشاف، توسعه معادن قدیم، شناسایی معادن جدید و افزایش ذخایر، سرمایه‌ گذاری انجام دهیم تا بتوانیم 90 تا 95 میلیون تن سنگ آهن جدید استخراج کنیم.

 

تولید 55 میلیون تن فولاد منوط به سرمایه‌ گذاری‌های جدید پیش از این نیز مهدی کرباسیان - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه تحریم ها روند توسعه فولاد و بخش‌های دیگر را کند کرده است، اظهار کرده بود که سرمایه‌ گذاری در دوران پساتحریم، یک موقعیت برد- برد خواهد بود.

 

به گفته رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ایران 2.7 میلیارد پوند ذخایر سنگ آهن دارد که برای ساخت فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و افزایش تولید فولاد از 22 میلیون تن در سال جاری به 55 میلیون تن تا سال 2025 هدف گذاری شده است که به سرمایه گذاری های جدید و پایان تحریم های بین المللی منوط خواهد بود.

 

ایران زمینه 29 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری معدنی دارد که علاقه شرکت های جهان از اروپا تا آسیا را برانگیخته است و پس از برداشته شدن تحریم های بین المللی، صادرات فولاد را افزایش خواهد داد.

 

مهدی کرباسیان - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - در مصاحبه ای با بلومبرگ در تهران گفت: ایران که صاحب یکی از بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان است، قصد دارد پروژه‌های مختلفی شامل تولید فولاد و آلومینیوم و معدنکاری طلا و مس را اجرا کند.

وی خاطرنشان کرد: شرکت هایی که به دنبال سرمایه گذاری در صنعت ایران هستند، تا زمانیکه تحریم ها برداشته نشوند، مایل نیستند شناخته شوند.

 

بر پایه گزارش سال 2010 سازمان زمین شناسی آمریکا، ایران بیش از 3000 معدن فعال دارد که عمدتا به صورت خصوصی اداره می‌شوند و در 9 درصد از تولید سنگ گچ و دو درصد از تولید مولیبدن و نیتروژن جهان سهم دارند. تولیدکنندگان نفت مانند شرکت های بریتیش پترولیوم و رویال داچ شل برای بهره برداری از ذخایر نفت ایران که چهارمین ذخایر بزرگ جهان است، ابراز علاقه کرده اند.

 

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با اشاره به اینکه تحریم ها بر زندگی مردم تاثیر گذاشته و روند توسعه فولاد و بخشهای دیگر را کند کرده است، اظهار کرد که سرمایه گذاری در دوران پساتحریم، یک موقعیت برد-برد خواهد بود.

به گفته کرباسیان ایران 2.7 میلیارد پوند ذخایر سنگ آهن دارد که برای ساخت فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و افزایش تولید فولاد از 22 میلیون تن در سال جاری به 55 میلیون تن تا سال 2025 هدف گذاری شده است که به سرمایه گذاری های جدید و پایان تحریم های بین المللی منوط خواهد بود.

وی افزود: افزایش ظرفیت پیش بینی شده به ما کمک خواهد کرد صادرات فولاد را به حدود 12 میلیون تن در سال افزایش دهیم. ایران 2.5 میلیون تن محصولات فولادی به ایتالیا، امارات متحده عربی، عراق، تایلند، اسپانیا و انگلیس صادر کرده است.

مذاکرات با شرکت‌های ژاپنی برای سرمایه گذاری در کارخانه فولاد مکران که ظرفیت تولید سه میلیون تن فولاد را داشته و در منطقه آزاد تجاری چابهار قرار دارد، در جریان است. چابهار راه آهن دارد که می‌تواند سنگ آهن را از سایر نقاط کشور و همچنین ترکمنستان، قزاقستان و افغانستان به این منطقه حمل کند و شرکتهای فولادی شامل شرکتهای هندی و کره جنوبی سرگرم بررسی فرصتهای سرمایه گذاری در چابهار هستند.


استیل پدیا | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران