نایب رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مطرح داد

تبعات منفی بخشنامه سنگ‌ آهن بر بورس تهران

تبعات منفی بخشنامه سنگ‌ آهن بر بورس تهران

نائب رییس کمیسیون ویژه حمایت ازتولید ملی و اصل 44 قانون اساسی در نامه ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار لغو بخشنامه کاهش 3 درصدی قیمت گندله آهن شد.

 

نائب رییس کمیسیون ویژه حمایت ازتولید ملی و اصل 44 قانون اساسی در نامه ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار لغو بخشنامه کاهش 3 درصدی قیمت گندله آهن شد و گفت: این بخشنامه ضمن اثرگذاری منفی بر بورس تهران، اصل محرومیت زدایی از کرمان را هم با مخاطره جدی مواجه ساخته است. محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به جزییات نامه ارسال شده به وزیر صنعت، معدن و تجارت، افزود: در این نامه به تاثیرات تعیین دستوری قیمت گندله به نفع شرکت‌های فولادی پرداخته شده است.

 

او با بیان اینکه میانگین قیمت فروش شمش فولاد خوزستان در سال های 92 و 93 به ترتیب 15 میلیون و 447 هزار و 556 ریال و 14 میلیون و 946 هزار و 839 ریال بوده است، اظهار داشت: براین اساس قیمت فروش گندله بر مبنای نرخ 23 درصد قیمت شمش به ازای هر تن به ترتیب 3 میلیون و 553 هزار ریال و 3 میلیون و 438 هزار ریال تعیین می‌شود.

 

این نماینده مجلس تصریح کرد: درحالی میانگین قیمت فروش شمش فولاد خوزستان در سه ماهه اول سال 1394 به ازای هر تن به 12 میلیون و 265 هزار و 721 ریال رسیده است که با درنظر گرفتن نرخ ثابت 23 درصد قیمت شمش، قیمت فروش گندله در سال 1394 نسبت به سال 93 مبلغ 617 هزار ریال به ازای هر تن کاهش داشته است.

 

نماینده مردم کرمان در مجلس کاهش درآمد حاصل از فروش 5 میلیون تن گندله شرکت معدنی و صنعتی گل گهر را تقریبا برابر سه هزار و 85 میلیارد ریال در سال 94 اعلام کرد و با مخاطب قرار دادن وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: متاسفانه در شرایط بحرانی ناشی از مدیریت کاهش درآمد فوق برای شرکت گل گهر، بخشنامه مزبور ضربه سنگین دیگری بر کاهش درآمد شرکت معدنی و صنعتی گل گهر وارد کرده و اساسا تولید گندله را در منطقه، از اقتصادی بودن خارج کرده است. این درحالی است که هم اکنون در زنجیره فولاد، سرمایه‌ گذاری در گندله‌ سازی‌ها از اهم اولویت‌های کشور محسوب می‌شود.

 

به گفته نایب رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اصل 44 قانون اساسی؛ با برآوردهای صورت گرفته، به نظر می‌رسد که اثرات ناشی از بخشنامه صادره توسط آن وزارتخانه به تنهایی بالغ بر 2 هزار میلیارد ریال کاهش درآمد درشرکت گل گهر است و مجموعا موجب کاهش درآمد به 5 هزار میلیارد ریال می‌شود.

 

او در این میان به راه‌ اندازی طرح‌های توسعه منطقه (پروژه جهان فولاد وتوسعه آهن و فولاد) اشاره کرد که تحت تاثیر بخشنامه مزبور وزارت صنعت، امسال تولید حدود دو میلیون تن آهن اسفنجی با نرخ 51 درصد، به یک میلیون و 367 هزار تن نسبت به 93 کاهش می‌یابد.

 

نماینده مردم کرمان در مجلس ضرر ناشی از این کاهش را دو هزار و 734 میلیارد ریال اعلام کرد که اگر نرخ جدید دستوری وزارت صنعت، معدن و تجارت که قیمت فروش آهن اسفنجی را از 51 به 46 درصد قیمت شمش کاهش داده است، مبنا قرار گیرد، میزان خسارت ناشی از کاهش درآمد شرکت‌های منطقه گل گهر بالغ بر 4 هزار میلیارد ریال خواهد شد.

 

او خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه خسارت ناشی از کاهش قیمت در شرکت گل گهر و مجموعه‌های وابسته آن، حدود 9 هزار میلیارد ریال و کاهش درآمد ناشی از تنها بخشنامه اخیر، حدود سه هزار و 300 میلیارد ریال می‌شود، این مقدار کاهش درآمد ضربه مهلکی به توان اقتصادی شرکت گل گهر است.

 

عضو شورای عالی بورس تصریح کرد: از طرفی ضمن اینکه این بخشنامه در شرایط فعلی آهنگ طرح‌های توسعه منطقه‌ای شرکت گل گهر را متوقف کرده، راه‌اندازی کارخانه 5 میلیون تنی گندله‌ سازی شماره دو گل گهر را که برطرف کننده بخش عمده نیاز فولادسازی کشور محسوب می‌شود، را نیز به تعویق می‌اندازد.

 

وزارت صنعت، معدن و تجارت شرکت‌های سنگ‌ آهنی گل گهر(واقع در کرمان) و چادرملو (واقع در یزد) را ملزم به کاهش قیمت گندله از 23 درصد قیمت شمش فولاد خوزستان به 20 درصد قیمت شمش کرده است. همچنین بر اساس دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت قیمت آهن اسفنجی از 51 درصد قیمت شمش به 46 درصد قیمت شمش فولادی کاهش یافته است.

بازگشت به شاخه اخبار معادن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران