سنگ‌آهن تا دهه فجر در بورس کالا عرضه می‌شود

سنگ‌آهن تا دهه فجر در بورس کالا عرضه می‌شود

مدت‌ها از مطرح شدن زمزمه‌های عرضه سنگ‌آهن به بورس کالا می‌گذرد، حال به گفته رئیس انجمن سنگ‌آهن، این محصول تا دهه فجر در بورس کالا عرضه خواهد شد.

 

به گزارش استیل پدیا، قدیر‌ قیافه با اشاره به آخرین وضعیت عرضه سنگ‌آهن در بورس کالا گفت: بورس کالا به‌عنوان ابزاری که باعث شفاف‌سازی معاملات تعیین قیمت پایه و همچنین ضمانت بازگشت ارزش کالای فروخته می‌شود در همه دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و ما نیز از آن بهره خواهیم برد تا بتوانیم از طریق آن حداقل زمان بازگشت ارزش کالای فروخته‌شده را کاهش دهیم و امیدواریم تا دهه فجر عرضه سنگ‌آهن در بورس کالا صورت گیرد.

 

وی همچنین درباره پیش‌بینی که دولت استرالیا از بازار آینده سنگ‌آهن ارائه کرده است و بر اساس آن قیمت سنگ‌آهن حدود ۵۰ درصد (معادل 1/ 44 دلار) افت خواهد داشت که در پی آن سهام برخی شرکت‌های بزرگ معدنی این کشور کاهش یافت، عنوان کرد: لزوما همه پیش‌بینی‌ها به‌وقوع نخواهد پیوست و پیش‌بینی‌های مختلفی در حوزه بازارهای جهانی صورت می‌گیرد.

 

مانند پیش‌بینی‌ که سال گذشته برای قیمت سنگ‌آهن مطرح شد و گفتند که قیمت این محصول مجددا به محدوده ۲۵ تا ۳۰ دلار برمی‌گردد در حالی که در واقعیت اتفاق معکوس افتاد و تا انتهای سال، قیمت سنگ‌آهن به بالای ۵۵ دلار و بعد هم به بیش از ۸۰ دلار رسید. رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن در ادامه افزود: بازارهای جهانی بر اساس ساز و کار عرضه و تقاضا کار می‌کنند و دولت‌ها نمی‌توانند برای آن تعیین تکلیف کنند ولی حالا می‌بینیم که دولت استرالیا به‌عنوان یکی از غول‌های بزرگ تولید سنگ‌آهن جهان پیش‌بینی خود را مبنی بر افت قیمت سنگ‌آهن ارائه کرده که باز‌هم قطعی نیست که حتما این پیش‌بینی اتفاق بیفتد.

 

وی ضمن رد این ادعا که ممکن است استرالیا برای تاثیر روانی بر بازار این پیش‌بینی را ارائه کرده باشد، گفت: شرکت‌های بزرگ و با پشتوانه و دولت‌هایی مانند استرالیا واقع‌بین‌تر از آن هستند که بخواهند چنین تحلیل‌هایی را از بازار ارائه کنند اما این پیش‌بینی می‌تواند حاوی پیام‌هایی برای ما باشد.

 

قیافه با تشریح نظر خود از پیش‌بینی‌ که توسط دولت استرالیا درخصوص قیمت سنگ‌آهن در سال‌های آینده صورت گرفته است، اظهار کرد: پیامی که این تحلیل‌ها می‌تواند برای ما داشته باشد، این است که دوستانی که در ایران به دنبال سخت کردن چارچوب‌ها و محدود کردن تولیدکنندگان سنگ‌آهن بودند، مسیر صحیحی را انتخاب نکردند و باعث ایجاد فشار بر تولیدکنندگان مواد معدنی به‌ویژه سنگ‌آهن شدند که حدود ۶۰ درصد از کل تولیدات مواد معدنی کشور را تشکیل داده و در کشور ایجاد ارزش افزوده می‌کند. وی در همین رابطه اضافه کرد: پیام دیگر این وضعیت برای ما به‌عنوان بخش خصوصی و تولیدکننده نیز این است که باید به دنبال حداکثرسازی بهره‌وری از معادن سنگ‌آهن باشیم تا بتوانیم سود حاصل از درآمدی که ایجاد می‌شود را به‌صورت پایدار حفظ کنیم.

 

حمل‌و‌نقل هنوز اصلی‌ترین مشکل معادن است

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن با اشاره به مشکلات اساسی که پیش‌روی سنگ‌آهن است، تصریح کرد: اصلی‌ترین مشکلی که پیش‌روی تولیدکنندگان سنگ‌آهن و دیگر معدن‌کاران وجود دارد و قبلا هم به آن بارها اشاره شده، موضوع هزینه‌های تولید نیست بلکه زیرساخت‌های موجود و مساله راه‌ است، چرا‌که وضعیت حمل و نقل جاده‌ای، حمل‌و‌نقل ریلی، اسکله‌ها ورودی و خروجی است که به اندازه کافی تجهیز نشده‌اند و سال‌هاست در توسعه بنادر کار خاصی انجام نداده‌ایم که باعث می‌شود قیمت تمام‌شده نسبت به قیمت‌های رقابتی بالاتر باشد.

 

تولید‌کنندگان از افزایش تقاضای داخلی استقبال می‌کنند

وی درباره بازار سنگ‌آهن در داخل که می‌تواند بخشی از عرضه سنگ‌آهن را طلب کند، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌هایی که دولت انجام داده است، بازار مصرف آن بر اساس طرح‌هایی که در دست اجراست، تغییر خواهد کرد و میزان مصرف داخلی افزایش خواهد یافت که اینها می‌توانند مقداری آرامش را برای تولیدکنندگان به همراه بیاورند اما تمام اینها منوط به این است که این اهداف محقق شود و پروژه‌هایی که برخی ۱۰ درصد و برخی بیشتر پیشرفت کرده‌اند، تمام شده و به بهره‌برداری برسند، چراکه به هر حال هر تولیدکننده سنگ‌آهنی از این موضوع که سنگ‌آهن تولیدی خود را به صنایع داخلی بفروشد، استقبال می‌کند.


استیل پدیا | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران