افزایش ظرفیت تولید فولاد به 55 میلیون تحقق نمی یابد

افزایش ظرفیت تولید فولاد به 55 میلیون تحقق نمی یابد

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه در ایران همیشه سرمایه‌گذاری بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی انجام شده، گفت: افزایش ظرفیت تولید فولاد به 55 میلیون تن تا افق 1404 رویایی بیش نیست.

 

به گزارش استیل پدیا، بهادر احرامیان با اشاره به برنامه‌ ریزی برای افزایش ظرفیت تولید فولاد گفت: اصلی‌ترین انتقادی که در خصوص طرح 55 میلیون تن فولاد در افق سال 1404 وجود دارد این است که علاوه بر رشد تولید و مصرف داخلی محصولات فولادی چنین جهشی بسیار رویایی در نظر گرفته شده است.

 

عضو انجمن تولید کنندگان فولاد با بیان این که در برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت فولاد بسیار ساده انگارانه توان صادرات ما در نظر گرفته شده است گفت:  ان ها بدون اینکه قضیه کارشناسی شود، عرضه تولیدات هر کارخانه‌ای را به شکل دستوری آماده صادرات به بازار و فضای بازاریابی فرض کرده‌اند. در حالی که تولید محصولات فولادی در بازار بین‌المللی این طور نیست که کارخانه‌ای تاسیس شود و به راحتی محصول آن روانه بازارهای صادراتی در هر نقطه از دنیا شود و مشتری هم باشد و به فروش برود.

 

مدیرعامل فولاد یزد با اشاره به هزینه تولید هر تن فولاد، گفت: اگر روند تولید فولاد کشور را بخواهیم با جهانی مقایسه کنیم، در وهله اول یک هزینه نقدی تولیدی فولاد وجود دارد و بعد از آن هزینه‌های سرمایه‌ گذاری و استهلاک سرمایه است که بر مجموع آن اضافه می‌شود که این موضوع هم در کشورهای مختلف به دلیل تفاوت نرخ‌ بهره متفاوت است و در حال حاضر ایران غیر از هزینه‌های سرمایه‌ گذاری، فولاد را زیر 200 دلار در تن تولید می‌کند که این رقم بدون احتساب هزینه سرمایه‌ گذاری است. مشکل ما در ایران این است که همیشه میزان سرمایه‌ گذاری‌مان بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی است.

 

او با اشارا به نرخ بهره بیان کرد: همیشه در نظام بانکی نرخ بهره‌‌مان بالاتر از نرخ بهره واقعی بوده و همین امر سبب شده که بسیاری از طرح‌هایی که در نگاه اول سودده و توجیه شده هستند، در عمل و اجرا نتیجه مطلوبی از آنها گرفته نشود و در عمل آنچه که اتفاق افتاده با چیزی که در ایده مورد هدف بوده مطابقت نداشته باشد.


استیل پدیا | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران