عدم اعتماد به بزرگ‌ترین‌ تولیدکننده سنگ‌آهن جهان

عدم اعتماد به بزرگ‌ترین‌ تولیدکننده سنگ‌آهن جهان

سال ۲۰۱۵ سال پر‌چالشی برای شرکت معدنی واله برزیل بود. نیمه دوم سال که سد معدن سامارکو شکست و فاجعه زیست محیطی به بار آورد، شرایط شرکت معدنی واله برزیل رو به وخامت گذاشت.

 

به گزارش استیل پدیا، از طرفی افت قیمت‌ها و کاهش حاشیه سود سنگ آهن و سرمایه‌گذاری‌های پر هزینه نیز مطرح بود. برای سال ۲۰۱۶ نیز این شرکت درخواست 3 میلیارد دلار وام اضافی کرده و به مسوولان مربوطه پیشنهاد داده که سود سهامی پرداخت نشود. ضرر خالص واله سال ۲۰۱۵ معادل ۱۲ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار بوده که ۱۴ برابر از ضرردهی ریو تینتو و دو برابر ضرر تحمیل شده بر شرکت معدنی بی اچ پی بوده است.

 

البته این مشکلات فقط از جانب بخش سنگ آهن شرکت واله که دو سوم فعالیت آن را در بر دارد نبود. افت ۴۷ درصدی ارزش رئال برزیل نسبت به دلار نیز بر این روند تاثیر‌گذار بود. این گزارش حاکی است، افت ارزش رئال که باید موجب افزایش نقدینگی صادرکننده‌ها ‌شود موجب 8.666 ‌میلیارد دلار ضرر‌دهی غیر‌نقدی شرکت واله و افزایش بدهی‌های آن شد.

 

این شرکت که ماه مه ‌سال گذشته از بانک‌های چین وام‌هایی گرفته بود آغاز سال ۲۰۱۶ نیز درخواست 3 میلیارد دلار وام اضافی کرد تا نقدینگی را بالا ببرد و مشکلات جاری خود را حل کند. با توجه به قیمت پایین سنگ‌آهن مطمئنا فعال نگه داشتن همه معادن حتی برای غول‌های معدنی دنیا نیز کار دشواری است. مطمئنا کسی انتظار ندارد شرکت بزرگی چون واله برزیل به راحتی تعطیل شود ولی به سرعت در حال از دست دادن اعتماد بانک‌ها و سرمایه‌گذاران خود است و بدهی‌های آن نیز رو به افزایش است.

 

افزایش قیمت ورق تخت ایتالیا

 

قیمت ورق تخت در ایتالیا کمی بالا رفته است. رشد قیمت اسلب و آغاز بررسی‌های آنتی دامپینگ محصولات چینی در این رشد قیمت اثر‌گذار بوده است. تقاضا فعلا در ثبات است چون پروژه‌های ساختمانی و کشتی‌سازی هنوز در سکوتند و موجودی انبارها نیز کافی است. پس از سه ماه سکوت قیمت ورق تخت در ایتالیا پنج یورو رشد داشته و به قیمت ۳۲۵ یورو در هر تن، درب کارخانه بدون ۲۲ درصد مالیات بر ارزش افزوده رسیده است. انتظار می‌رود تا ماه آتی نیز قیمت‌های داخلی بالاتر برود اگر چه برای افزایش خرید‌ها باید تا اواخر مارس یا آوریل صبر کرد.

 

رشد قیمت ورق گالوانیزه در ترکیه

 

افزایش قیمت‌های اخیر ورق گرم در بازار داخلی ترکیه و واردات این کشور نیز شرایط مناسبی را برای رشد قیمت ورق گالوانیزه ایجاد کرده است. یک ماه اخیر ورق گالوانیزه در بازار داخلی این کشور ۲۰ تا ۳۰ دلار بالا رفته و به بین ۵۳۰ تا ۵۸۰ دلار در هر تن درب کارخانه رسیده است. بهبود تقاضای فصلی نیز بر رونق بازار ورق ترکیه تاثیر داشته است. انتظار می‌رود در آینده نزدیک این عوامل به بهبود اوضاع بازار کمک کنند.


استیل پدیا | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار معادن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران