واکاوی ریسک‌های جدی صنعتی مهم در بورس

واکاوی ریسک‌های جدی صنعتی مهم در بورس

رئیس کمیته برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار خواستار تجدید نظر جدی در بخشنامه وزارت صنعت،معدن و تجارت در باره کاهش قیمت گندله و همچنین تعیین تکلیف پروانه بهره‌برداری معادن گل گهر و چادرملو شد و از این دو موضوع به عنوان ریسک های جدی این صنعت مهم بورس یاد کرد.

 

به گزارش استیل پدیا، قاسم محسنی عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، در برابر این سوال که به رغم تغییر شرایط اقتصادی و سیاسی کشور، هنوز ریسک‌های حاکم بر صنایع سنگ آهنی و پتروشیمی رفع نشده است، بر این اساس آیا سازمان بورس برای جذب سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه برنامه ای در دستور کار خود دارد؟، بیان کرد: در حال حاضر متولی دو صنعت سنگ آهن و پتروشیمی، وزارتخانه‌های مختلف از جمله صنعت و معدن، نفت و نیرو هستند که مشکلات صنایع مختلف را رفع کنند.

 

رئیس کمیته برنامه‌ ریزی، سیاست‌ گذاری و ریسک سازمان بورس در این میان وظیفه سازمان بورس را انتقال مشکلات صنایع به وزارتخانه های مختلف تعریف کرد که پس از ارایه و انتقال این مشکلات،از این وزارتخانه ها انتظار می رود که به رفع چالش های این صنایع بپردازند.

 

محسنی با بیان اینکه سازمان بورس فاقد هرگونه نقش تصمیم گیری در صنایع مختلف است، از این سازمان به عنوان یک پل ارتباطی بین صنایع و شرکت ها و وزارتخانه ها نام برد که به واسطه این نقش، پیشنهادهایی را برای رفع مشکلات صنایع به وزارتخانه‌های مربوطه ارائه می دهد.

 

این مقام مسوول در سازمان بورس در زمینه پیشنهادات ارایه شده از سوی سازمان بورس برای رفع مشکلات این دو صنعت سنگ آهنی و پتروشیمی، مذاکرات صورت گرفته با مسوولین مختلف را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان ساخت: همواره پیشنهاد ما بر این بوده است اگر قرار بر وضع عوارض برای سنگ آهن ومطلوبیت این نرخ ها است، باید از ساز و کار بازار و مکانیزم عرضه وتقاضا استفاده شود.

 

عضو هیات مدیره سازمان بورس، برای رفع بخشی از ریسک های حاکم بر صنعت سنگ آهن، پیشنهاد ورود گندله به بورس کالا را داد که به موجب آن و با تعیین قیمت این محصول در بورس کالا بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا، دیگر فعالان این صنعت شاهد ریسک قیمت گذاری دولتی بر این صنعت نباشیم. رئیس کمیته برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و ریسک سازمان بورس در باره نحوه قیمت‌ گذاری گندله، بیان کرد:با توجه به اینکه قیمت گندله تابعی از قیمت شمش فولاد خوزستان است، باید با نظر خواهی از شرکت های سنگ آهنی و فولادی، به فرمول مشخصی در مورد آن دست یافت.

 

محسنی سیاست کلی سازمان بورس را مورد توجه قرار داد که دراین سیاست تلاش براین است که به جای قیمت گذاری محصولات که منوط به تصمیم دولتی است، تا حتی‌الامکان قیمت گذاری محصولات و کالاها در بورس کالا صورت پذیرد. این مقام مسوول در سازمان بورس برتعیین قیمت ها در بازار آزاد و بر مبنای عرضه و تقاضا تاکید کرد و شرط تحقق این مساله را رقابتی بودن محصولات بیان نمود، به گونه ای که تولید کنندگان و مصرف کنندگان به تعداد زیاد باشند که در رقابت، خود قیمت ها را تعیین کنند.

 

رئیس کمیته برنامه‌ ریزی، سیاست‌ گذاری و ریسک سازمان بورس تصریح کرد: در واقع تحقق این مساله، یک شرایط باثبات تری را برای اقتصاد به وجود می آورد، به گونه ای که این اقتصاد قابل پیش بینی تراست و شرایط را برای فعالیت فعالان اقتصادی تسهیل می سازد.

 

محسنی ادامه داد: اما اینکه بخواهیم به موجب تصمیمات دولتی به قیمت‌ گذاری محصولات بپردازیم و قیمت محصولات فقط به واسطه برگزاری جلسات تعیین شوند،در واقع شرایط را برای تغییرات مداوم اقتصاد فراهم می آوریم و دراین میان سرمایه‌گذار و سرمایه گذاری است که مورد تهدید و خطر واقع می شود بر این اساس همواره باید سعی کنیم که با رقابتی کردن بازارها، اجازه دهیم که قیمت ها در بازار تعیین شوند.

 

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه خواستار تغییرات بنیادین در اخذ حق انتفاع از معادن سنگ آهن گل گهر و چادرملو شد و خاطرنشان ساخت:این شرکت‌ها با پروانه بهره برداری معدن در بورس به مردم واگذار شده اند، بنابراین ضمن تعیین تکلیف پروانه این شرکت معتقدیم بهره مالکانه ای هم نباید از این شرکت ها دریافت شود.

 

وی گفت:خوشبختانه معاونت حقوقی سازمان بورس در این رابطه پیگیری های مناسبی داشته و موضوع از طریق مراجع ذی ربط در حال پیگیری است.از سوی دیگر مهدی کرباسیان در صبحانه کاری اتاق بازرگانی تهران با اشاره به افت ۸۰ درصدی بازدهی شرکت‌های معدنی در سال جاری بیان کرد: ارزش شرکت‌های معدنی در بورس تهران در حالی امسال به ۱۳ درصد کاهش یافته که این سهم در سال های قبل حدود ۳۴ درصد بود این در حالی است که در حوزه فولاد و سنگ آهن اغلب شرکت‌های معدنی رو به تعطیلی نهادند و با نبود صادرات مواجه شدند.

 

رئیس هیأت عامل ایمیدرو گفت: در سال ۹۲ کمتر از ۵۰۰ هزار تن صادرات در حوزه معادن ثبت شد، در حالی که در سال ۹۳ این میزان در حالی افزایش پیدا کرد که اغلب بازارهای صادراتی را از دست داده بودیم هم اکنون حدود ۳ میلیون تن فولاد در کف زمین باقی مانده که چنانچه موجودی انبارها به این ظرفیت اضافه شود، افزایش خواهد یافت.


استیل پدیا | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار صنعت بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران