ضرورت دستیابی به سهم مناسب معدنی

ضرورت دستیابی به سهم مناسب معدنی

دنیای معدن - بیش از ۴۸.۵ میلیارد تن ذخیره قطعی در کشور وجود دارد و بیش از ۱۰ هزار معدن در اختیار داریم. تولیدات معدنی ما بیش از ۴۰۰ میلیون تن است، در حالیکه یک درصد خاک خشکیهای جهان را در اختیار داریم و این عدد باید دستکم۵۰۰ میلیون تن باشد. از ۱۰ هزار معدن کشور تنها ۵۹۰۰ معدن فعال است که از این تعداد بخش زیادی به دلایل مختلف از جمله اقتصادی نبودن مواد استخراج شده که ممکن است ناشی از عیار پایین یا کاهش نرخ جهانی باشد، با ظرفیت کامل فعالیت نمیکند. البته سخت شدن استخراج مواد معدنی به دلیل رو به پایان رفتن ذخایر سطحی در کشور باعث شده که دپو باطلههای معدنی مانند یک معدن کم عیار تلقی شده و استحصال و فرآوری دوباره آن با فناوریهای جدیدتر، اقتصادی شود. گفتنی است ۱۰درصد معادن کشور فلزی است که در نتیجه آن ۳۵ درصد تولیدات معدنی نیز فلزی است. با این حال به نظر میرسد معادن کوچک و متوسط خصوصی با تشکیل کنسرسیوم، اقدام به ساخت یک کارخانه فرآوری کردهاند تا هزینه سرمایهگذاری بین چند معدن سرشکن شود. در این راستا نیاز به یک بانک اطلاعاتی متمرکز از تمام معادن کشور و میزان و عیار ذخایرشان الزامی است. اگرچه تلاشهای پراکنده انجام شده اما یک اقدام متمرکز، ضروری به نظر میرسد. به همین دلیل ایمیدرو میتواند متولی فرآوری باشد و سازمان زمینشناسی نیز میتواند متولی اکتشافات و اطلاعات باشد. در جهان ۸۵ میلیارد تن ذخیره قطعی وجود دارد که سهم ایران بیش از ۳ میلیارد تن است. تیپهای مختلفی از آهن در کشور وجود دارد اما یکی از ضعفها آن است که اکتشافات را به خوبی عملیاتی نکردهایم. به هر میزانی که اکتشافات در کشور داشته باشیم بدون شک به همان اندازه به نتایج بهتر دست خواهیم یافت. بهروز برنا / عضو هیات مدیره ایمپاسکو

تولیدات معدنی ما بیش از ۴۰۰ میلیون تن است، در حالی‌که یک درصد خاک خشکی‌های جهان را در اختیار داریم و این عدد باید دست‌کم۵۰۰ میلیون تن باشد. از ۱۰ هزار معدن کشور تنها ۵۹۰۰ معدن فعال است که از این تعداد بخش زیادی به دلایل مختلف از جمله اقتصادی نبودن مواد استخراج شده که ممکن است ناشی از عیار پایین یا کاهش نرخ جهانی باشد، با ظرفیت کامل فعالیت نمی‌کند. البته سخت شدن استخراج مواد معدنی به دلیل رو به پایان رفتن ذخایر سطحی در کشور باعث شده که دپو باطله‌های معدنی مانند یک معدن کم عیار تلقی شده و استحصال و فرآوری دوباره آن با فناوری‌های جدیدتر، اقتصادی شود. گفتنی است ۱۰درصد معادن کشور فلزی است که در نتیجه آن ۳۵ درصد تولیدات معدنی نیز فلزی است. با این حال به نظر می‌رسد معادن کوچک و متوسط خصوصی با تشکیل کنسرسیوم، اقدام به ساخت یک کارخانه فرآوری کرده‌اند تا هزینه سرمایه‌گذاری بین چند معدن سرشکن شود. در این راستا نیاز به یک بانک اطلاعاتی متمرکز از تمام معادن کشور و میزان و عیار ذخایرشان الزامی است. اگرچه تلاش‌های پراکنده انجام شده اما یک اقدام متمرکز، ضروری به نظر می‌رسد.
به همین دلیل ایمیدرو می‌تواند متولی فرآوری باشد و سازمان زمین‌شناسی نیز می‌تواند متولی اکتشافات و اطلاعات باشد. در جهان ۸۵ میلیارد تن ذخیره قطعی وجود دارد که سهم ایران بیش از ۳ میلیارد تن است. تیپ‌های مختلفی از آهن در کشور وجود دارد اما یکی از ضعف‌ها آن است که اکتشافات را به خوبی عملیاتی نکرده‌ایم. به هر میزانی که اکتشافات در کشور داشته باشیم بدون شک به همان اندازه به نتایج بهتر دست خواهیم یافت.
بهروز برنا / عضو هیات مدیره ایمپاسکو

بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا