تحویل ۳ هزار تن ریل در مرداد ماه

تحویل ۳ هزار تن ریل در مرداد ماه

دنیای معدن - ذوب‌آهن اصفهان با پیشینه‌ای که در تولید فولاد در ایران دارد با وجود تمام مشکلات بر سر راه، موفق به تولید محصولی جدید و استراتژیک شده که با تولید این محصول، صرفه‌جویی ارزی نیز حاصل خواهد شد.

به گزارش دنیای معدن،کارشناسان امیدوارند، با حمایت راه آهن و انعقاد قرارداد با این شرکت می‌توان شاهد تداوم عرضه ریل در کشور بود؛ اگرچه میزان تحویل ریل مورد نیاز راه آهن تاکنون ۵۰۰‌تن بوده و این موضوع حتی اعتراض وزیر راه و شهرسازی را نیز به‌دنبال داشته و وی در تازه‌ترین اظهارات خود در مجلس شورای اسلامی اعلام داشته که نمی‌توان سرنوشت خطوط ریلی کشور را به تولید یک کارخانه گره زد، اما طبق اظهارات معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن این شرکت آمادگی دارد تا در مرداد ۳ هزار تن ریل مورد نیاز راه آهن را تحویل می‌دهد و این رقم را بنابه درخواست راه آهن افزایش نیز دهد. مهرداد تولاییان در همین راستا تصریح کرد: تولید مجدد ریلU۳۳ از روزهای آخر خرداد در کارگاه نورد ۶۵۰ آغاز شده است. برنامه ما این است که در مرداد ماه یک محموله ۳ هزار تنی که تمام مراحل تایید فنی آن طی شده باشد به راه آهن جمهوری اسلامی تحویل بدهیم. در این خصوص برنامه‌ای تعیین شده که تحویل در ماه‌های اول ۳ هزار تن بوده و در ماه‌های آتی این عدد افزایش یابد.

  اجرای ریل UIC۶۰ در نورد ۶۵۰ از مهرماه به بعد کلید می‌خورد

وی افزود: در بحث تولید ریل UIC۶۰ با توجه به اینکه شمش مورد نیاز آن از کارگاه فولاد‌سازی تامین می‌شود و در مرداد ماه نیز مراحل راه‌اندازی VD را داریم، امیدواریم بتوانیم تا آخر مرداد تولید آزمایشی شمش ریل UIC۶۰ را در فولاد‌سازی انجام دهیم و در شهریور ماه شمش قابل تحویل به نورد ۶۵۰ تولید شود. طبیعتا مراحل اجرایی تولید انبوه ریل UIC۶۰ در نورد ۶۵۰ از مهرماه انجام می‌شود و پیش بینی ما این است که با شرایط و امکاناتی که داریم در نیمه دوم سال جاری ریل UIC۶۰ را نیز به مشتری تحویل خواهیم داد. معاون بهره برداری شرکت خاطر‌نشان کرد: واقعیت این است که ما تاکنون یک محموله ۵۰۰ تنی ریل را تحویل داده‌ایم و برای جلب رضایت مشتری باید بتوانیم طی چند مرحله حداقل محموله‌های ۳هزار هزار تنی را تحویل راه آهن بدهیم تا آنها نیز درخصوص تامین این محصول استراتژیک آسوده خاطر باشند.

تعامل برای تولید ریل مطابق با به روز‌ترین استانداردها

این مقام مسوول درخصوص استانداردهای ریل نیز گفت: مراحل تولید ریل مطابق با استاندارد صورت می‌گیرد. استانداردی که قبلا در دنیا و کشور ما نیز وجود داشت فیش UIC۸۶۰ بود اما در حال حاضر استاندارد پیشرفته تر و سختگیرانه تر EN ۱۳۶۷۴-۱ مورد توجه است. سیاست کلی راه آهن جمهوری اسلامی این است که از ریل با استاندارد جدید استفاده کند و ما نیز به آنها حق می‌دهیم که محصولی مطابق با به‌روزترین استانداردها درخواست کنند و این وظیفه ما است که به‌عنوان یک تولید‌کننده مطابق با این استانداردها عمل کنیم.تولاییان اضافه کرد: نماینده بازرسی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی در حال حاضر شرکت BV (بیرووریتاس) است و تمام مراحل تولید ریل، مدارک فنی و تست‌ها را بررسی می‌کند و پس از نظارت روی کلیه مراحل تولید و تایید شرکت مذکور، ریل تولیدی قابل ارائه به راه آهن است. ذوب‌آهن اصفهان به‌عنوان تولید‌کننده این محصول استراتژیک که با جان انسان‌ها ارتباط دارد همکاری لازم را در راستای تولید محصول کیفی همواره مد نظر دارد.

وعده وزارت راه برای اصلاح رقم ریالی قرارداد ۴۰ هزار تنی ریل راه‌آهن

 در همین راستا، معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن نیز با اشاره به انعقاد قرارداد راه‌‌‌آهن جمهوری اسلامی ایران با شرکت ذوب‌آهن برای تولید ۴۰ هزار تن ریل U۳۳ در سال ۹۵ اظهار کرد: چندی پیش اولین محموله ریل ملی به میزان ۵۰۰تن به راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.

احسان دشتیانه ادامه داد: به شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده‌ایم هر زمان آمادگی داشت، امکان بارگیری این ریل‌ها وجود دارد.دشتیانه با بیان اینکه سرعت تولید ریل در ذوب‌آهن مناسب شده و به سطح مورد نظر رسیده است، گفت: در تولید اخیر ریل، ۹۸ درصد محصول تولیدی در مرتبه اول بالاترین استاندارد را اخذ کرد و از نظر کیفیت در بالاترین وضعیت ممکن قرار گرفت.معاون بازاریابی ذوب‌آهن ادامه داد: محموله اول ریلی ملی، اشکالات محدودی داشت و تقریبا در ۲درصد محموله اصلاح دوم داشتیم و در تولید اول، ۹۸ درصد محصول، استانداردهای لازم را کسب کرد‌.وی اضافه کرد: ما بابت بارگیری ریل تولید شده به شرکت راه‌آهن اعلام کرده‌ایم که آماده بارگیری هستیم و راه‌آهن واگن‌های خود را ارسال کند.معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن درباره قرارداد ۴۰ هزار تنی تولید ریل U۳۳ برای شرکت راه‌آهن گفت:‌ این قرارداد مربوط به سال ۱۳۹۵ بود و قیمت‌ها نسبت به هزینه‌های آن زمان منعقد شد، قرارداد ابتدا ارزی بود، اما به دلیل آنکه بانک مرکزی اعلام کرد نمی‌تواند برای قرارداد ارزی ضمانت‌نامه صادر کند، مجبور شدیم این قرارداد را با نرخ‌های آن زمان به ریال تبدیل کنیم و امروز با قیمت ارز قانونی کشور، این محصول قیمت بیشتری دارد.

دشتیانه اظهار کرد: البته وزارت راه و شهرسازی قول مساعد داده رقم قرارداد ۴۰ هزار تنی با راه‌آهن را اصلاح کند.وزارت راه مدعی است برای خرید ریل UIC۶۰ از تولیدکننده داخل ترک‌ تشریفات لازم است.وی همچنین درباره امکان تولید ریل UIC۶۰ در ذوب‌آهن (که بیشتر مورد استفاد کشور است) بیان کرد: تولید ریل UIC۶۰ نیز یکی از ضروریات کشور است و شرکت ذوب‌آهن برای تولید این ریل هیچ مشکلی ندارد و به راحتی می‌توان از تولید ریل U۳۳ به تولید UIC۶۰ شیفت کرد. معاون بازاریابی ذوب‌آهن ادامه داد: سال گذشته درخواستی از سوی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌و‌نقل بابت تولید ریل UIC۶۰ در ذوب‌آهن مطرح شد، ما پاسخ دادیم که امکان تولید UIC۶۰ را داریم اما پس از آن این درخواست شرکت ساخت در فرآیندهای قانونی و اداری قرار گرفت و ما دیگر تقاضایی دریافت نکردیم. دشتیانه افزود: آقایان می‌گویند برای خرید ریل UIC۶۰ از ما باید ترک تشریفات انجام دهند، در حالی که وقتی محصولی در داخل فقط یک تولیدکننده داشته باشد، برگزاری مناقصه و تشریفات معنا پیدا نمی‌کند، قطعا تولیدکننده داخلی نباید در مقابل تولیدکننده خارجی قرار گیرد. معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن ادامه داد: ترک تشریفات قانونی زمانی معنا می‌یابد که بخواهیم بین همه تولیدکنندگان داخلی یا همه تولیدکنندگان خارجی مناقصه برگزار کنیم؛ قانون حمایت از تولید داخل تصریح دارد که هر کالایی که در داخل تولید می‌شود دیگر دلیلی بر واردات آن نیست و ترک تشریفات مفهومی ندارد، اما آقایان در شرکت ساخت پیگیر ترک تشریفات هستند. وی ادامه داد: ما از سازمان برنامه و بودجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌خواهیم که این مساله قانونی وزارت راه و شهرسازی را حل کنند و مجوز خرید ریل از ذوب‌آهن را صادر کنند.

 حمایت از حمل‌و‌نقل ریلی

دشتیانه با تاکید بر اینکه ذوب‌آهن بارهای خود را از طریق حمل‌و‌نقل ریلی جابه‌جا و از حمل‌و‌نقل ریلی حمایت می‌کند، گفت‌: حمل‌و‌نقل ریلی به این دلیل نسبت به جاده‌ای باصرفه‌تر است که در پرداخت هزینه‌ها فرصتی داده می‌شود، ضمن آنکه به‌عنوان حمل‌و‌نقل ایمن و پاک‌ باید مورد حمایت باشد. معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن اظهار کرد: راه‌آهن بابت طلبی که از ما برای حمل بارهایمان دارد، آن را به‌عنوان پیش‌پرداخت درنظر می‌گیرد و طلب خود را حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از ما درخواست می‌کند‌‌؛ البته ذوب‌آهن ‌به شرکت‌های ریلی هم بابت حمل بار بدهکار است اما معتقدیم که حمل‌ونقل‌ کشور باید به سمت حمل‌ونقل‌ ریلی سوق یابد و قطعا توسعه ریل جزو اهداف اصلی کشور است.

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا