در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

سیر تا پیاز عرضه پسته در بورس کالا

سیر تا پیاز  عرضه پسته در بورس کالا

به گفته سلطانی نژاد، ارزش محصولات کشاورزی مبادله شده در بورس کالای ایران در سال گذشته سه هزار میلیارد تومان بود و این بورس به طور کامل آمادگی راه اندازی بورس پسته را هم دارد.

مدیرعامل بورس کالا گفت: مقدمات و زیرساخت های لازم برای راه اندازی بورس پسته ایجاد شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) ، حامد سلطانی نژاد در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: گردش مالی سالانه بازار پسته در کشور پنج تا شش هزار میلیارد تومان است.

وی گفت: ارزش محصولات کشاورزی مبادله شده در بورس کالای ایران در سال گذشته سه هزار میلیارد تومان بود و این بورس به طور کامل آمادگی راه اندازی بورس پسته را هم دارد.

مدیرعامل بورس کالا افزود: 75 هزار نفر تولیدکننده پسته در کشور فعال هستند که بیشترشان با بازارهای جهانی ارتباط ندارند

سلطانی نژاد گفت: ایران تولیدکننده اصلی پسته در جهان است و نباید خودمان را تابعی از بازار جهانی بدانیم.

وی افزود: بیشترین بورس های کالایی جهان در چین است و این کشور توانسته است با ایجاد و مدیریت این بورس ها قیمت های جهانی بسیاری از کالاها و محصولات را مدیریت کند.

مدیرعامل بورس کالا با اشاره به برخی از مشکلات تولیدکنندگان پسته بویژه در زمینه فروش محصولشان گفت: بسیاری از تولیدکنندگان پسته کشور به خاطر این مشکلات قصد فروش باغات خود را دارند.

سلطانی نژاد افزود: تلاش ما بر آن است تا حق العمل کاری در بازار پسته در بورس کالا بطور شفاف صورت گیرد.

وی در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه اولین معضل در خصوص پسته قیمت است گفت: بعضا محصولات به صورت پیش فروش فروخته می شود لذا مشخص نیست که کشاورز دسترنج خود را باید به چه قیمتی بفروشد.

مدیرعامل بورس کالا با اشاره به بحث ریسک معاملات دوجانبه در پسته عنوان کرد: تعداد تولیدکنندگان پسته بالغ بر75 هزار نفر است که اغلب به بازار جهانی دسترسی ندارند.

 سلطانی نژاد با اشاره به اینکه در مورد پسته و زعفران تولید کننده اصلی هستیم افزود: همه کشورهای دنیا به سمت بورس حرکت کرده اند، تا کی می خواهیم تابع قیمت های جهانی باشیم.

 

عسگر اولادی: کاهش تولید محصول پسته در سال های اخیر

یک عضو اتاق بازرگانی ایران هم در این برنامه گفت: تولید محصول پسته که تا چند سال پیش 300 هزار تن بود به علت خشکسالی به 200 هزار تن کاهش یافته است.

اسدالله عسگر اولادی افزود: برخی کشورها از جمله آمریکا در 10 سال گذشته رقیب جهانی ما در بازار پسته شده اند و قیمت های جهانی این محصول را این کشورها تعیین می کنند

وی گفت: بورس پسته نیازمند مقدماتی است که ایجاد آنها دستکم یک سال زمان می برد

 

پورابراهیمی: قیمت گذاری پسته در مکانیزمی غیررسمی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: قیمت گذاری پسته در کشور در مکانیزمی غیررسمی و غیرشفاف تعیین می شود

محمدرضا پورابراهیمی افزود: اگر چه کیفیت پسته ایران منحصر به فرد است به نظر می رسد جریان پشت پرده ای تمایل ندارد تا این محصول وارد بورس کالا شود

وی گفت: بورس پسته نخستین تجربه بورس کالایی ما در کشور نیست و 10 سال است که در این زمینه، بورس فعال است

 

ابطحی: تولیدکنندگان پسته کشور با ساز و کار بورس آشنا نیستند

یک فعال بازار پسته هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: 80 درصد پسته کشور صادر می شود و قیمت آن هم جهانی است و این قیمت است که بر بازار داخل هم تأثیر می گذارد

سید محمود ابطحی افزود: واقعیت این است که ما در بازار جهانی پسته چندان تأثیرگذار نیستیم.

وی گفت: تولیدکنندگان پسته کشور هنوز  با ساز و کار بورس آشنا نیستند .

این فعال بازار پسته افزود: ساز و کارهای تولید و صادرات پسته در کشور یکصد ساله است و ساختارهای بورس پسته نمی تواند به سرعت جایگزین آن شود.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا