تنش‌های تجاری و بازارهای آسیایی

تنش‌های تجاری و بازارهای آسیایی

در اواخر روز سه‌شنبه دولت ترامپ وارداتی ۲۵ درصدی را بر۵۰ میلیارد دلار از واردات سالیانه چین وضع کرد که شامل ۱۳۰۰ کالای بخش تکنولوژی صنعتی، حمل‌ونقل و دارویی، است.


روز چهارشنبه با بالا گرفتن تنش‌های تجاری بین چین و آمریکا، بازارهای آسیایی از تب‌وتاب افتاد و عملکرد خوب بازارهای وال‌استریت را تحت‌الشعاع خود قرار داد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از رویترز، در اواخر روز سه‌شنبه دولت ترامپ وارداتی ۲۵ درصدی را بر۵۰ میلیارد دلار از واردات سالیانه چین وضع کرد که شامل ۱۳۰۰ کالای بخش تکنولوژی صنعتی، حمل‌ونقل و دارویی، است.

وزارت تجارت چین فورا اعلام کرد که در حال آماده‌سازی اقداماتی متقابل با شدتی برابر  است که روز چهارشنبه معرفی خواهند شد.

تای هویی، استراتژیست ارشد بازار آسیا اقیانوسیه در شرکت مدیریت سرمایه جی‌پی‌مورگان گفت: بزرگترین نگرانی این است که آیا این تنش تجاری از این هم بزرگتر خواهد شد یا خیر. اما تاریخ نشان داده است که احتمالا به دنبال این رویدادها مذاکرات اتفاق خواهند افتاد.

با اوضاع فعلی، شاخص گسترده سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج ژاپن، بیشتر جلسه امروز را در منطقه سود و ضرر جابه‌جا شد و در نهایت ۰.۳ درصد پایین‌تر بسته شد.

نیکی ‌ژاپن که معاملات اندکی تحت آن صورت گرفت، امروز ۰.۲ درصد رشد کرد.

سهام کره‌جنوبی ۱.۴ درصد سقوط کرد.

شاخص شرکت‌های تکنولوژی چین، مثل اکثر اوقات سال، راه خود را در پیش گرفت و ۰.۳ درصد رشد رشد کرد.

شاخص ای‌مینی اس‌اندپی۵۰۰ هم ۰.۳ درصد افت کرد و فوتسی هم ۰.۲ درصد از ارزش خود را از دست داد.

همچنین صنایع آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند که چین می‌تواند با تعرفه‌های بیشتری محصولات مهم‌تر آمریکا، نظیر هواپیما، دانه سویا و خودرو را مورد هدف قرار دهد.

وانگ هایلو، محققی از مرکز تحقیقات وزارت تجارت چین، نوشت: چین علاقه‌ای به جنگ‌های تجاری ندارد، اما برای این که عدالت برقرار شود، چین چاره‌ای جز وارد شدن به این جنگ برای پایان دادن به آن را ندارد.

پکن مکررا اعلام کرده است که از جنگ تحاری با ایالات متحده واهمه‌ای ندارد، اما در عین حال از واشنگتن برای آمدن بر سر میز مذاکره و حل‌وفصل کردن اختلافات تجاری دعوت کرده است که به پای میز مذاکره بیایند.

در مقاله چاینا دیلی آمده است: اگر پیشنهاد دوستانه چین مورد قبول واشنگتن قرار بگیرد، به نفع همه خواهد بود. هر چند تا به حال تمام توصیه‌های چین برای رسیدن به توافق دو طرفه، مورد توجه واشنگتن قرار نگرفته است.

با این حال نگرانی‌های تجاری هرگز کاهش نیافت. در اواخر روز سه‌شنبه دولت ترامپ وارداتی ۲۵ درصدی را بر ۵۰ میلیارد دلار از واردات سالیانه چین وضع کرد که شامل ۱۳۰۰ کالای بخش تکنولوژی صنعتی، حمل‌ونقل و دارویی، است.

روز سه‌شنبه وال‌استریت با نگاه سرمایه‌گذاران به فصل اعلام درآمدها، رشد کرد و اس‌اندپی۵۰۰ از سطح حمایت کلیدی خود بالاتر رفت.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا