نقش آفرینی بیشتر بورس کالا بازار فولاد را شفاف تر می کند / از «روهینا» چه خبر...!؟

نقش آفرینی بیشتر بورس کالا بازار فولاد را شفاف تر می کند / از «روهینا» چه خبر...!؟

گروه صنایع معدنی >فولاد - عباس نگارستانی مدیر عامل مجتمع فولاد روهینا جنوب : بورس کالا در شفاف سازی قیمت ها و کنترل عرضه ها نقش بسیار موثر و مفیدی دارد ، چرا که این بازار بر مبنای مکانیسم عرضه و تقاضا طراحی شده و شفافیت بازار فولاد را می تواند دو چندان کند مشروط بر آن که به نظر تولیدکننده نیز توجه بیشتری صورت بگیرد.

به گزارش ماین نیوز، مجتمع فولاد روهینا جنوب در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و با حمایت و مساعدت های دولت و با سرمایه گذاری صد در صد بخش خصوصی و با استفاده از بهترین تکنولوژی روز دنیا، کارخانجات تولید آهن و فولاد خود را در استان خوزستان واقع در کیلومتر ٧ جاده دزفول-شوشتر احداث و راه اندازی کرده است. هم اکنون خط نورد ریباربر مبنای ۴۵٠ هزار تن انواع میلگرد آجدار گیردهای A۴-A٣ از سایزهای ٨ الی ۴٠ میلیمتری در حال تولید است و محصولات خود را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می کند. کارخانجات ذوب، ریخته گری و نورد پیوسته خط میدا برمبنای سالیانه ۴٨٠ هزار تن ذوب و ریخته گری و همچنین ۴۵٠ هزار تن محصولات نوردی در حال تکمیل و نصب و راه اندازی است ، به طوری که بر اساس برنامه پیش بینی شده در ٢٢ بهمن ١٣٩٧ به بهره برداری و تولید خواهد رسید.

یک خبره صنعت فولاد از نقش آفرینی موثر و مفید بورس کالای ایران در شفاف شدن مبادلات و حاکمیت عرضه و تقاضا در بازار فولاد خبر داد.

عباس نگارستانی مدیر عامل مجتمع فولاد روهینا جنوب درباره وضعیت فعلی بازار آهن و فولاد کشور گفت: بازار آهن و فولاد کشور در حال حاضر به انسجام و سیاست گذاری، عرضه هماهنگ و مناسب و حتی نظارت و کنترل دقیق تری نیاز دارد و انجمن فولاد به همراه بورس کالا می توانند در این خصوص نقش آفرینی بیشتری داشته باشند.

وی افزود: باید تلاش جدی و واقعی در این زمینه صورت گیرد تا تصدی گری بخش دولتی بر بازار کمتر و جایگاه بخش خصوصی از جمله انجمن تولیدکنندگان فولاد به عنوان یک نهاد صنفی و بورس کالا به عنوان بازاری شفاف برای مبادلات ارتقا یابد. همچنین به دلیل این که هم اکنون سرمایه گذاری بخش خصوصی در جهت احداث و راه اندازی کارخانجات تولیدکننده آهن و فولاد کشور بیشتر شده ضرورت سیاست گذاری و حتی نظارت و کنترل بازار توسط این بخش جدی تر به نظر می رسد ، زیرا قطعا انجام این اقدامات زمینه تشویق ادامه سرمایه گذاری بخش خصوصی را فراهم می آورد.

نقش بورس کالا در معاملات چیست؟

در ادامه از او پرسیدیم که کارکرد بورس کالا در نحوه تعیین قیمت ها چگونه است؟ وی گفت: بورس کالا در شفاف سازی قیمت ها و کنترل عرضه ها نقش بسیار موثر و مفیدی دارد ، چرا که این بازار بر مبنای مکانیسم عرضه و تقاضا طراحی شده و شفافیت بازار فولاد را می تواند دو چندان کند مشروط بر آن که به نظر تولیدکننده نیز توجه بیشتری صورت بگیرد.

وضعیت تولید و فروش «روهینا»

او در ادامه به وضعیت تولید و فروش شرکت فولاد روهینا جنوب اشاره کرد و ابراز داشت: مجتمع فولاد روهینا جنوب در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و با حمایت و مساعدت های دولت و با سرمایه گذاری صد در صد بخش خصوصی و با استفاده از بهترین تکنولوژی روز دنیا، کارخانجات تولید آهن و فولاد خود را در استان خوزستان واقع در کیلومتر 7 جاده دزفول-شوشتر احداث و راه اندازی کرده است. هم اکنون خط نورد ریباربر مبنای 450 هزار تن انواع میلگرد آجدار گریدهای A4-A3 از سایزهای 8 الی 40 میلیمتری در حال تولید است و محصولات خود را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می کند.

وی اضافه کرد: کارخانجات ذوب، ریخته گری و نورد پیوسته خط میدا برمبنای سالیانه 480 هزار تن ذوب و ریخته گری و همچنین 450 هزار تن محصولات نوردی در حال تکمیل و نصب و راه اندازی است ، به طوری که بر اساس برنامه پیش بینی شده در 22 بهمن 1397 به بهره برداری و تولید خواهد رسید.

نگارستانی تاکید کرد: این مجتمع مجموعا حدود یک میلیون و چهارصد هزار تن محصول به صورت سالیانه تولید خواهد کرد. البته سرمایه گذاران و مالک این مجموعه در حال مطالعه و بررسی طرح توسعه پروژه شامل کوره های احیا و گندله سازی هستند که در آینده محقق خواهد شد.

مدیر عامل مجتمع فولاد روهینا جنوب در پایان در برابر این پرسش که آیا برنامه ای برای عرضه سهام این مجتمع در بازار سرمایه در دست دارید تصریح کرد: بله این برنامه در دست بررسی است. قطعا پس از راه اندازی و تولید خط پروژه ذوب و ریخته گری و نورد پیوسته، سرمایه گذار و مالک این مجتمع عظیم به منظور مشارکت سرمایه های کوچک و توسعه فرهنگ تولید ، قصد واگذاری درصدی از سهام خود را در بورس و عرضه در تابلو اصلی بورس بر اساس مقررات را دارند.

اوضاع و احوال بازار فولاد
گفتنی است ، بهای فولاد در بازارهای جهانی طی دو سال اخیر با روند رو به رشدی همراه بود. به طوری که میانگین قیمت جهانی ورق گرم در اروپا، آمریکای شمالی و آسیا ظرف دو سال گذشته از محدوده 358 دلار در هر تن به 677 در هر تن افزایش یافته است. یعنی قیمت این محصول از ژانویه 2016 تا ژانویه 2018 حدود 90 درصد افزایش یافته است.

بازار ورق تخت اما از ورق گرم داغ تر بود. به طوری که میانگین قیمت جهانی ورق تخت در اروپا، آمریکای شمالی و آسیا بیشترین رشد قیمت خود را در همین دوره زمانی یعنی دو سال اخیر تجربه کرد. قیمت این محصول در ژانویه 2016 به طور متوسط 436 دلار در هر تن بود که در ژانویه 2018 با 58 درصد رشد به 688 دلار در هر تن رسید.

قیمت ورق سرد نیز در همین دوره زمانی با افزایش 307 دلار در هر تن از محدوده 500 دلار به حدود 800 دلار نزدیک شده است.

در بازار داخلی قیمت آهن تحت تاثیر افزایش قیمت دلار قرار گرفت و در هفته های اخیر با روند افزایشی همراه شده است. اما به رغم این افزایش قیمت ها در شرایط فعلی به دلیل عدم ساخت و سازها از یک سو و کمبود بودجه های عمرانی از سوی دیگر بازار آهن وضعیت چندان جذابی ندارد و نتوانسته پا به پای قیمت های جهانی رشد کند.
بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا