استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی، زبان مشترکی برای گزارش مبادلات تجاری

استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی، زبان مشترکی برای گزارش مبادلات تجاری

تمامی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران که دوره مالی آنها از تاریخ اول فروردین ۹۵ و بعد از آن شروع می‌شود و سرمایه ثبت شده آنها ۱۰ هزار میلیارد ریال و بیشتر از آن است ملزم به تهیه صورت‌های مالی سالانه خود طبق IFRS هستند.

یکی از عناصر با اهمیت در ارزیابی‌های اقتصادی، ریسک اطلاعات است که با کیفیت اطلاعات و گزارش‌های مالی مرتبط است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) به نقل از مرکز مالی ایران، صورت‌های مالی به عنوان مهمترین منبع اطلاعاتی برای انعکاس نتایج عملکرد و وضعیت مالی و جریان‌های نقدی واحدهای تجاری شناخته شده و به همین دلیل مبانی تهیه صورت‌های مالی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

همچنان که بازارها به سمت پیچیدگی و جهانی شدن در حرکت هستند، اختلافات بین دو مجموعه استانداردهای داخلی و بین‌المللی به موضوعی بااهمیت‌تر و از منظر سرمایه‌گذاران و سایر استفاده‌کنندگان اطلاعات (که با انبوهی از تفاوت‌ها مواجه می‌شوند) به امری غامض تبدیل می‌شود. رشد تجارت بین‌المللی و جریان‌های سرمایه و پیوستگی اقتصادی فزاینده طی دو دهه گذشته، منجر به تمایل به هماهنگ‌سازی استانداردهای حسابداری در میان کشورها شده است. در نتیجه، تعداد زیادی از کشورها استفاده از استانداردهای بین‌المللی حسابداری را پذیرفته‌اند.

تا سال 2015 صد و سی شرکت بورسی جهان استانداردهای بین‌المللی را بکار گرفتند. در ایران نیز نبود یکپارچگی در سیستم گزارشگری مالی، همواره به‌عنوان یکی از موانع شفافیت اقتصادی کشورمان محسوب می‌شد. در همین راستا تمامی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران که دوره مالی آنها از تاریخ اول فروردین ۹۵ و بعد از آن شروع می‌شود و سرمایه ثبت شده آنها ۱۰ هزار میلیارد ریال و بیشتر از آن است ملزم به تهیه صورت‌های مالی سالانه خود طبق IFRS هستند.

در همین راستا مرکز مالی ایران، دوره آموزشی استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی را در خصوص آشنایی سرمایه‌گذاران، حسابداران و مدیران مالی با استانداردهای بین المللی و تفاوت های آن با استانداردهای ملی  به منظور تهیه و تفسیر گزارش های مالی در تاریخ بیست و سوم دی ماه برگزار می‌کند.

 استانداردهای مذکور با افزایش قابلیت مقایسه و کیفیت اطلاعات مالی موجب شفافیت اطلاعاتی می‌شود که از یک طرف به سرمایه‌گذاران و سایر ذینفعان در اتخاذ تصمیمات اقتصادی آگاهانه‌تر کمک می‌کند و از طرف دیگر با کاهش شکاف اطلاعاتی بین دارندگان اطلاعات و سرمایه‌گذاران، موجب تقویت پاسخگویی می‌شود. ضمن این‌که با آشنایی سرمایه‌‌گذاران با فرصت‌‌‌ها و تهدیدهای سرمایه‌گذاری در سطح جهان، امکان تخصیص بهینه سرمایه و افزایش کارآیی اقتصاد فراهم می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت مرکز مالی ایران به نشانی www.ifc.ir مراجعه یا با شماره تماس 66724545 تماس بگیرید.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا