پیش بینی ثبت رکورد صادرات 8 میلیون تن فولاد

پیش بینی ثبت رکورد صادرات 8 میلیون تن فولاد

دنیای معدن - رئیس هیات عامل ایمیدرو پیش بینی کرد که تا پایان امسال صادرات فولاد با ثبت رکورد به 7 تا 8 میلیون تن برسد.

مهدی کرباسیان که در نشست با هیات رییسه انجمن علمی مهندسی متالورژی و مواد ایران سخن می گفت تصریح کرد: در نیمه نخست سال 96، در بخش فولاد از نظر وزنی، صادرات خوبی صورت گرفته است و طی این مدت، 3 میلیون و 500 هزار تن فولاد صادر شد که با ادامه این روند، پیش بینی می شود تا پایان سال با رکورد جدید، رقم صادرات به 7 تا 8 میلیون تن برسد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو به برنامه 55 میلیون تنی فولاد تا چشم انداز 1404 اشاره کرد و گفت: در این برنامه، حدود 15 میلیون تن صادرات فولاد دیده شده است. بنابراین باید تلاش کنیم صادراتی با ارزش افزوده بالاتر داشته باشیم و از نظر فناوری، عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

وی ادامه داد: همچنین باید میزان مصرف سرانه فولاد در کشور را از حدود 238 کیلوگرم به 350 کیلوگرم برسانیم تا کشور در مسیر توسعه قرار گیرد که در این زمینه دست اندرکاران فولاد می توانند کمک کنند.

کرباسیان اظهار داشت: با سیاست جلوگیری از خام فروشی، طی 6 ماهه نخست امسال، در تولید کنسانتره آهن، 21 درصد، گندله 25 درصد و آهن اسفنجی 12 درصد رشد داشته ایم که با بهره برداری از کارخانه های جدید به ویژه در بخش آهن اسفنجی، این رقم ها بیشتر می شود.

 

حمایت از انجمن ها در جهت ارتقای فناوری

وی با بیان اینکه سیاست دولت و ایمیدرو، حمایت از بخش خصوصی در جهت ارتقای فناوری و علم از طریق انجمن ها است، گفت: ایمیدرو طی سال های اخیر همکاری خوبی با انجمن های معدنی و صنایع معدنی برقرار کرده است. از جمله این انجمن ها، انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران است که با حمایت های ویژه ای که از آن صورت گرفته، هر سال نسبت به قبل، کیفیت اجرای کنفرانس مهندسی متالورژی و مواد را ارتقا داده است.

وی ادامه داد: ایمیدرو در این کنفرانس ها به عنوان مشارک یا همکار بوده است. علاوه بر این، همکاری هایی در زمینه تحقیقاتی وجود دارد.

کرباسیان با اشاره به اینکه صنعت فولاد در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و در سال 2016 میلادی از 2 هزار میلیارد دلار تجارت بخش معدن و صنایع معدنی، حدود 45 درصد به زنجیره صنعت فولاد اختصاص یافته، گفت: این صنعت در کشور ما از امتیازاتی همچون وجود معادن غنی سنگ آهن و زغال سنگ، و نیز انرژی فراوان برخوردار است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه به میزان کافی کار اکتشافی انجام نشده بود، برنامه 250 هزار کیلومتر مربعی را شروع کردیم که نتایخ خوب آن تا پایان سال 96 یا اوایل 97 مشخص خواهد شد و امیدواریم یک کار جهشی در بخش معدن و صنایع معدنی شروع کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به عقب ماندگی در حوزه فناوری، باید تلاش کنیم با کمک دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه ها در این زمینه کار کنیم و برگزاری کنفرانس های تخصصی به انتقال فناوری منجر شود.

همکاری ایمیدرو با انجمن ها

رئیس دانشگاه تهران و رئیس انجمن علمی مهندسی متالورژی و مواد ایران گفت: فناوری، دانش و تحقیق در کشور با سرمایه گذاری و سیاست های دولت در توسعه صنایع معدنی همراه نیست.

محمود نیلی احمدآبادی در این نشست اظهار داشت: طی سال های اخیر با حضور آقای کرباسیان، ارتباط بسیار بهتری را با انجمن ها و دانشگاه ها شروع کردیم و سیاست ایمیدرو درباره همکاری با دانشگاه ها را در عمل دیده ایم.

وی ادامه داد: با توجه به حضور شما در کنفرانس های انجمن علمی مهندسی متالورژی و مواد و پشتیبانی از برنامه های انجمن، تصمیم گرفتیم فراتر از اقدامات پیش رو (برگزاری کنفرانس و انتشار نشریه) عمل کنیم و 2 طرح را در فولاد و مس پیشنهاد دادیم که نتایج خوبی داشت.

رئیس انجمن علمی مهندسی متالورژی و مواد ایران تصریح کرد: پژوهش در صنعت فولاد از جمله اقداماتی بود که با حمایت ایمیدرو انجام و تلاش شد همه مسائل مورد نظر این سازمان(استخراج، تولید، محیط زیست و فناوری) در آن دیده شود. یکی از مهمترین موضوعات استخراج شده از گزارش مذکور این بود که فناوری و تحقیق در کشور با سرمایه گذاری و سیاست های دولت در توسعه صنایع معدنی همراه نیست.

وی افزود: در حوزه نانو سرمایه گذاری می شود اما صنایعی که در آن سرمایه گذاری صورت می گیرد با فناوری در دانشگاه ها همراه نیست.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه انجمن علمی مهندسی متالورژی و مواد ایران بزرگترین انجمن در این زمینه است و پس از انجمن ریخته گری، قدیمی ترین انجمن محسوب می شود، گفت: قدمت این انجمن 26 سال است و 2800 عضو حقیقی و 380 عضو حقوقی دارد.

وی ادامه داد: انجمن فضای خوبی برای بررسی چالش ها، عقب ماندگی فناوری، جذب بخش خصوصی و هدایت فعالیت های دانشجویان و دانشگاه ها در جهت سیاست های دولت است. واقعیت این است که اگر منابع انسانی همراستا با سرمایه گذاری ها تربیت نشود، سرمایه گذاری ها کارایی لازم را نخواهد داشت و اگر آخرین تکنولوژی وارد کشور شود اما در آینده توسعه تکنولوژی صورت نگیرد، از دنیا عقب خواهیم افتاد. توسعه و ارتقای تکنولوژی هم با مشارکت محققان و پژوهشگران در توسعه تکنولوژی رخ خواهد داد.

رئیس انجمن علمی مهندسی متالورژی و مواد ایران گفت: این انجمن می تواند حلقه واسط خوبی برای بخش خصوصی، دانشگاه ها، صنعت و دولت باشد و ما تلاش کردیم در پروژه ها و کنفرانس ها، این روند را پیش ببریم.

وی ادامه داد: انجمن ریخته گری و انجمن متالورژی و مواد، کنفرانس امسال را به صورت مشترک برگزار می کنند. تلاش کردیم حضور بخش خصوصی را در آن فعال تر کنیم و از بخش صنعت نیز بخواهیم دستاوردهای علمی خود را در کنفرانس ارائه کنند. همچنین تلاش شده با برگزاری نمایشگاه، ارتباط گسترده تری بین ذینفعان مختلف برقرار کنیم.

1070 مقاله در کنفرانس مهندسی متالورژی و مواد

محمد تقی صالحی، عضو هیات مدیره انجمن علمی مهندسی متالورژی و مواد ایران در این نشست گفت: برای کنفرانس 1070 مقاله ارسال شده که در مقایسه با کنفرانس های قبلی، به لحاظ کمی و کیفی بهتر بوده است. قرار است 100 مقاله به صورت شفاهی و 300 مقاله به صورت پوستر ارائه شود.

وی ادامه داد: در این کنفرانس، حضور بخش صنعت نسبت به دوره های قبلی بیشتر است.

ارتباط با دانشگاه ها

منصور یزدی زاده، مدیرعامل شرکت فولاد ایران در این نشست گفت: یکی از برنامه های ما توسعه صنعت فولاد است و با توجه به استراتژی صنعت فولاد، زمینه های همکاری خوبی را با دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران خواهیم داشت.

6 میلیارد و 100 میلیون تومان تعهد با دانشگاه تهران

امیر خرمی شاد، مدیر برنامه ریزی و توانمند سازی ایمیدرو، گفت: 6 میلیارد و 100 میلیون تومان با دانشگاه تهران تعهد سرمایه گذاری داریم و تاکنون 3 میلیارد و 500 میلیون تومان آن پرداخت شده است.

وی ادامه داد: انجمن مهندسی متالورژی و مواد، نهاد علمی، آموزشی و پژوهشی است و در چشم انداز و ماموریت آن، ارتباط دانشگاه و صنعت آمده که ارتباط ایجاد شده و جای کار زیادی دارد.

خرمی شاد اظهار داشت: در بحث آموزش می توان مهندسان فارغ التحصیل متالورژی را در دوره آمورشی انجمن یاد شده شرکت داد. موضوع استحصال فلزات از صنایع الکتریکی نیز مهم است که در جلسات تخصصی می توان پیگیری کرد.

محمد آقاجانلو، مدیر صنایع معدنی ایمیدرو، پیشنهاد کرد: انجمن مهندسی متالورژی و مواد در استراتژی حوزه فنی و اقتصادی به ایمیدرو کمک کند تا با برگزاری کارگاه های آموزشی، متخصصان فنی را با مسائل تامین مالی آشنا کنند.

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا