نادی قمی در گفتگو با سنا:

بازار سهام مستعد رونق است

بازار سهام مستعد رونق است

برآورد می شود که عملکرد ٦ ماهه شرکت های بورسی و فرابورسی در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل و نیز عملکرد فصل دوم سال جاری (تابستان)نسبت به فصل اول( بهار) بهتر باشد. لذا فارغ از تحولات سیاسی و در صورت تثبیت قیمت های جاری مواد خام می توان انتظار داشت که نیمه دوم سال بازار سهام از رونق برخوردار شود.

مدیرعامل تامین سرمایه نوین با بیان اینکه اثرات تک نرخی شدن ارز بر بازار سهام قابل توجه نیست گفت: این تصمیم در صورت اجرایی شدن، بر برخی صنایع اثر کاهنده و بر برخی دیگر اثر افزاینده سود خواهد داشت؛ ولی در مجموع سود بااهمیتی را از بازار حذف نخواهد کرد.

ولی نادی قمی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) ابراز داشت: از طرف دیگر با کاهش سود سپرده ها و تداوم آن، بازار سهام مستعد رونق است. مخصوصا وقتی که عملکرد ٦ ماهه شرکت ها اعلام شود.

این فعال بازار سرمایه ادامه داد: برآورد می شود که عملکرد ٦ ماهه شرکت های بورسی و فرابورسی در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل و نیز عملکرد فصل دوم سال جاری (تابستان) نسبت به فصل اول(بهار)  بهتر باشد. لذا فارغ از تحولات سیاسی و در صورت تثبیت قیمت های جاری مواد خام می توان انتظار داشت که نیمه دوم سال بازار سهام از رونق برخوردار شود.

 وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته سیاست تک نرخی کردن ارز در کشور به درستی دنبال نشده است، گفت: طی ١٥ سال اخیر همواره این سیاست دنبال شده است که بعضا پیگیری آن موجب حاکم شدن سه یا چهار نرخ برای ارز شده است .

به گفته نادی قمی، قاعدتا باید یک نظام ارزی با حضور نهادهای مالی قدرتمند در طرف عرضه و تقاضای ارز شکل می گرفت که از آن یک نرخ تعادلی ارز حاصل می شد.

این فعال بازار سرمایه خاطر نشان کرد: با این اوصاف، حتی تشکیل بورس ارز بدون در نظر گرفتن نهادهای بازاری طرف عرضه و تقاضای ارز، مفید به فایده نخواهد بود. البته باید اثر تک نرخی شدن ارز را بر سایر متغیرهای اقتصاد نظیر نرخ سرمایه گذاری ، صادرات و واردات، رونق صنایع و تورم نیز در نظر بگیریم.

مدیرعامل تامین سرمایه نوین با بیان اینکه به نظر می رسد با تک نرخی شدن ارز شاهد افزایش تورم و انتظارات تورمی باشیم، اظهار داشت: کنترل تورم به عنوان مهمترین دستاورد دولت، راه را برای اصلاح نظام بانکی و تک نرخی شدن ارز هموار کرد تا منابع مالی به سمت تولید و اشتغال زایی حرکت کند و از رانت و فساد ارز دو نرخی جلوگیری شود.

نادی قمی تاکید کرد: به هر حال وقتی دو نرخ برای ارز وجود دارد زمینه برای رانت و فساد ایجاد می شود و این موضوع در خصوص هر کالایی صدق می کند؛ اما یکسان سازی نرخ ارز نباید به نحوی باشد که فنر تورم رها شود. مخصوصا در شرایطی که ١٣٠٠ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور است.

وی گفت: به نظر می رسد که رشد بازاری نرخ ارز به اندازه متوسط ٤ سال گذشته ( حول و حوش ٥ درصد) سیگنال خوبی است که ارز را برای اهداف سوداگرانه غیر جذاب می کند.

این فعال بازار سرمایه ادامه داد: با این حال برخی از کارشناسان معتقدند که با توجه به عدم همکاری بانک های بزرگ دنیا با بانک مرکزی کشورمان، محدویت منابع ارزی به جهت کاهش قیمت نفت و اندک بودن صادرات غیر نفتی و با توجه به کاهش اخیر نرخ سود بانکی، احتمال سوداگری در بازار ارز وجود دارد؛ چرا که سپرده گذاران منابع خود را از بانک ها خارج کرده و به سمت سرمایه گذاری در ارز روی می آورند.

نادی قمی با بیان اینکه به نظر می رسد احتمال چنین رخدادی اندک است، افزود: نرخ سود ١٥ درصد سود بانکی معاف از مالیات همچنان نرخ بالایی است و در صورت کاهش نرخ سود به ١٢ درصد و حذف سود حساب های بانکی پشتیبان، همچنان سوداگری در بازار ارز نامحتمل است.  

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا