صبح امروز:

سامانه سهام عدالت رونمایی شد

سامانه سهام عدالت رونمایی شد

سامانه سهام عدالت از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور رونمایی شد و از این پس اعطای سود به مشمولین سهام عدالت صورت خواهد گرفت.


وزیر اقتصاد در مراسم رونمایی از ساماندهی طرح سهام عدالت که صبح امروز در سالن اجلاس سران با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و جمعی از اعضای شورای اصل 44 قانون اساسی و نمایندگان مجلس برگزار شد، اظهار داشت: امسال سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل است و یکی از ویژگی‌های مهم اقتصاد مقاومتی مردمی بودن و عدالت محور بودن آن است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، وزیر اقتصاد عنوان کرد: برنامه مردمی کردن اقتصاد کشور یکی از برنامه‌های 12 گانه اقتصاد مقاومتی است که با مسئولیت وزارت اقتصاد و دارایی در حال پیگیری است که هدف اصلی در آن توسعه مشارکت و حضور مردم در عرصه اقتصاد است.

وی در مورد ساماندهی طرح سهام و عدالت گفت: در ابتدای دولت یازدهم ارزیابی‌مان نشان می‌داد که این طرح که در آن زمان هشت سال از عمرش می‌گذشت با مشکلات فراوانی همراه است و عملا در آن شرایط تحقق ساماندهی سهام عدالت امکان‌پذیر نبود اما پس از آسیب‌شناسی طرح بستری مناسب در اختیار وزارت اقتصاد قرار گرفت و با مشورت با کارشناسان و صاحب‌نظران طرح و نقشه مشخصی برای ساماندهی ارائه شد.

وی گفت: طرح ساماندهی سهام عدالت در جلسات متعددی مطرح و بررسی شد. در برخی از موارد اجرای این طرح نیازمند اخذ مجوز قانونی بود و باید فرآیندی را طی می‌کرد اما اجرای بخشی از آن با اخذ مصوبه از سوی شورای اصل 44 امکان‌پذیر بود و ما حل مشکلات را به صورت جدی در دستور کار قرار دادیم و طی 3 سال گذشته اقدامات زیادی با همکاری سازمان خصوصی سازی صورت گرفت.

وزیر اقتصاد  با بیان اینکه تعداد مشمولین سهام عدالت امروز به بیش از 49 میلیون نفر می‌رسد، افزود: با اقداماتی که صورت گرفت این امکان فراهم شده تا از سال آینده سود سهام مشمولان به حساب آنها واریز شود. سال 94 سال پایان دوره 10 ساله سهام عدالت است که باید طی آن سود سهام 60 شرکت موجود در سبد سهام عدالت به خزانه دولت واریز می‌شد.

وی عنوان کرد: از این پس سود سهام این شرکت‌ها به سهامداران آنها پرداخت خواهد شد. سود آنها در سال 95 به خزانه واریز نشده و در سال 96 پس از برگزاری مجامع به سهامداران پرداخت خواهد شد.

وزیر اقتصاد افزود: سامانه الکترونیک لازم طراحی شده و با هماهنگی با سازمان ثبت احوال و کمیته امداد اطلاعات سامانه به روز شده و ارائه خدمات به خانواده بزرگ سهام عدالت در حال اجراست و صورت وضعیت از دارایی مشمولان را به آنها می‌دهد و مشخص می‌کند که ارزش اولیه سهام هر یک از مشمولان چه میزان است.

وی در پایان گفت:‌ با این اقدام زندگی 50 میلیون نفر ازهموطنان پس از 10 سال تغییر کرده و طعم شیرین سهامداری را می‌چشند و می‌توانند از اواخر سال 96 سود سهام عدالت را به عنوان بخشی از درآمد خود دریافت کنند و ارزش اولیه سهام عدالت رشدی معادل دو برابر داشته است.

وزیر اقتصاد افزود: هدف از طرح سهام عدالت توزیع عادلانه ثروت از طریق گسترش مالکیت عمومی است

همچنین پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی و معاون وزیر اقتصاد در این مراسم با اشاره به پایان بلاتکلیفی ٥٠ میلیون نفر از سهامداران سهام عدالت گفت: طی یازده سال گذشته همه مسئولین تنها قول و وعده می‌دادند اما از امروز تکلیف سهام عدالت مردم مشخص می‌شود و صورت حساب بیش از ٤٩ میلیون نفر در سامانه سهام عدالت آماده ارائه است.

وی  گفت: در مورد این که چگونه می توان ٤٩ میلیون نفر را وارد بازار سهام کرد همچنان در ابهام وجود دارد اما راهکارهایی برای آن در نظر گرفته شده است و از امروز هر کس وارد سامانه سهام عدالت شود ورقه صورت حسابش آماده است.

همچنین علی آقا محمدی عضو شورای اصل ٤٤ قانون اساسی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به ضرورت خصوصی سازی در کشور اظهار داشت: سیاست‌های کلی اصل ٤٤ دوره طولانی را در مجمع تشخیص مصلحت نظام گذرانده است و برای به تصویب رساندن آن ٤ سال مطالعه شد تا سیاست کلی آن به تصویب برسد و نظر رهبری بر این بود که بخشی از این سهام به مردم واگذار شود که اکنون ٤٠ درصد آن در اختیار مردم است.

وی تصریح کرد: سهام عدالت به صورت قسطی به مردم تعلق گرفت و مردم از محل سودشان اقساط خود را تاکنون پرداخت کرده‌اند و در حال حاضر ٢٤ هزار میلیارد تومان از اقساط از محل سود پرداخت شده است.

آقا محمدی افزود: به جز ٢ دهک پایین جامعه که بابت سهام عدالت، بدهی ندارند بقیه مردم باید ما به التفاوت ٥٣٢ هزار تومان تا یک میلیون تومان را که بدهکارند، طی زمانی که مهلت آن اعلام می‌شود، بپردازند.

وی  گفت: هدف از واگذاری‌ها مشارکت مردم در سهام داری بود. ورود به نظام سهامداری با ٤٩ میلیون و ٥٠٠ هزار نفر، تعداد سهامداران بورس کشور را به ٥٥ میلیون نفر می رساند.

آقا محمدی تاکید کرد: از امروز همه شیوه سهامداری را آموزش می‌بینند و پس انداز و تولید و نتایج آن معلوم می شود.

در ادامه این مراسم معاون اول رئیس جمهور از ارائه درخواست مجوزی از سوی دولت برای سهام عدالت از مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: ارزش سهام عدالت در سال ۹۶ به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

جهانگیری ادامه داد: با توجه به همه توفیقاتی که سیاستمداران جهان در مبازه با فقر داشته اند اما همچنان این مساله عمیق فراگیر سرکش و مهارناپذیر شده است و باید با عزم ملی در این کشور به دنبال ریشه کنی فقر حرکت کرد و فقر را از جامعه خود دور کرد. بنابراین عدالت در توسعه مناطق و تک تک آحاد جامعه مفهوم پیدا می کند. پس اگر امروز یکی از دغدغه های اصلی کشور ایجاد اشتغال و رفع مشکل بیکاری قرار می گیرد باید به مفهوم توسعه همه جانبه دقت کرد.

معاون رییس جمهور گفت: اگر ما به دنبال رفاه بهتر برای مردم هستیم و افزایش کیفیت زندگی آنها را پیگیری می کنیم نمی توان در جامعه گروهی اندک از ثروت و درآمد روزافزون برخوردار بوده و آحاد دیگری نگران معیشت خود باشند، چرا که یقینا چنین جامعه ای با موزاین اسلامی منطبق نیست.

معاون رییس جمهور گفت: موفق شدیم با سیاست گذاری در عرصه اقتصاد کشور را از بحران های اقتصادی خارج کرده و به دنبال ثبات و رونق اقتصادی برای کشور باشیم که امروز با افخار می توان اعلام کرد در پرتو سیاست های اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و در حال اجراست اثری از رشد منفی اقتصادی در اقتصاد ایران دیده نمی شود و ثبات اقتصادی به معنای واقعی به اقتصاد بازگشته است.

وی با بیان اینه تورم لجام گسیخته کشور بربسته است، گفت: طبق مرکز آمار رشد اقتصادی در ۹ ماهه ۸.۹ درصد و بدون نفت ۶ درصد است ضمن اینکه تورم نیز در حدود ۶ درصد قرار گرفته است این در حالی است که در بخش صنعت، خدمات و کشاورزی شاهد رشدهای مناسبی هستیم و البته این رشدها در دوران شوک نفتی رخ داده است.

جهانگیری در بخش دیگری از صحبت های خود عنوان کرد: در راستای مبارزه با فقر و فساد گام های جدی برداشته شده اما متاسفانه از سال ۸۶ تا ۹۲ روند رفاه مردم و درآمد سرانه در روستاها به حدود ۴۰ ردصد کاهش یافته بود که این رقم در شهرها به ۲۰ درصد رسیده پس باید برای جبران قدرت خرید مردم طرح هایی را در دستور کار قرار می دادیم. این در حالی است که بخش عمده ای از نگرانی مردم در ارتباط با بیماری ها برطرف شده و بیش از ۱۰ میلیون نفر به عنوان بیمه سلامت بیمه شده اند تا از خدمات بیمه ای برخوردار باشند.

وی خاطرنشان کرد: باید راهی پیدا کنیم که مردم به صورت جدی در مالکیت دارایی های دولت سهیم باشند و صاحب و مالک بخشی از این دارایی به شمار بروند که این آیین نامه در اواخر دولت هشتم تصویب شد و در دولت نهم با درخواست مجوزی که از مقام معظم رهبری صورت گرفت و با عنایت معظم له مجوز کاملی صادر شد و سهام عدالت شکل گرفت.

 

جهانگیری ادامه داد: امروز می توان گفت سهام عدالت به معنای این است که ۵۰ میلیون نفر از شهروندان این کشور مالک بخشی از دارایی های دولت هستند و این افراد از محل سود کارخانه ها و تخفیفی که مقام معظم رهبری به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ارائه دادند حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان بابت خرید این سهام واریز کرده اند و ارزش امروز این دارایی بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان است. بنابراین می توان با افتخار گفت که ۵۰ میلیون از مردم ایران با اقدامی که تاکنون صورت گرفته ۵۵ هزار میلیارد تومان دارایی از دولت جدا کرده و به مالکیت خود درمی آورند.

وی گفت: با اقدامی که ظرف ۴ ماه آینده انجام خواهد شد این ۵۵ هزار میلیارد تومان به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تا سال ۹۶ تبدیل خواهد شد. یعنی اگر کسری که اعلام شده پرداخت شود، این عدد به ۱۰۰ هزار میلیارد خواهد رسید و این رقم از دارایی دولت به مردم منتقل شده و مردم مالک این دارایی خواهند بود. دیگر اینطور نیست که مردم تنها یک کاغذ داشته باشند بلکه می توانند خرید و فروش کرده و از سود سالانه آن استفاده کنند. ضمن اینکه در مدیریت بنگاه هایی که مالک آن هستند دخالت کرده و حقوق دولت به سهامداران سهام عدالت در سال آینده منتقل خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: رئیس جمهور دستور داده وزارت اقتصاد روی این پروژه وقت کافی گذاشته و ساماندهی و بسته کاملی برای سهام عدالت فراهم آورد که این سامانه امروز نهایی شده که بر اساس فهم و درک اینجانب از مقام معظم رهبری برای این بسته حمایتی از ایشان کمک خواهیم خواست و با مجوزی که صادر خواهد شد سایر موانع برطرف می شود و سال ۹۶ سال جشن این کار بزرگ خواهد بود.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا