مدیرعامل اعلام کرد:

آثار مثبت عرضه پسته در بورس کالا و آخرین آمار از محصولات کشاورزی

آثار مثبت عرضه پسته در بورس کالا و آخرین آمار از محصولات کشاورزی

مدیرعامل بورس کالا با اعلام آخرین آمار معاملات محصولات کشاورزی گفت: با شروع و توسعه معاملات پسته ، شرایط تبدیل ایران به مرجع قیمت جهانی فراهم می شود.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،حامد سلطانی نژاد در مراسم رونمایی از نخستین معاملات پسته در بورس کالا که امروز با حضور وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و چند نماینده ، رئیس سازمان بورس ، معاون وزیر جهاد کشاورزی و وو برگزار شد، پسته را یکی از کالاهای استراتژیک دانست و گفت: برای جهانی شدن لازم است با تشکیل بازاری منسجم، شرایط را برای مرجع قیمتی شدن در سطح جهان فراهم کنیم.

وی افزود: معاملات پسته در بورس کالا به ارتقای برند پسته ایرانی کمک کرده و با توجه به انتشار اطلاعات قیمت ها و حجم معاملات به صورت برخط و از طریق اینترنت در سطح کشور و دنیا، امکان حضور مستقیم خریداران بین‌المللی را فراهم خواهد کرد. بنابراین باتوجه به سهم ۴۰ درصدی ایران در بازار پسته دنیا، باید در زمینه کشف قیمت این محصول نقش آفرینی کرده که بازارهای مشتقه کمک می کند تا به راحتی از این مسیر عبور کنیم.

این مقام مسئول افزود: در برابر معامله ۷۵۳ هزار تن محصول سال گذشته ، در سال جاری بیش از ۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تن داد و ستد شد که نشان می دهد حجم محصولات کشاورزی درصد قابل قبولی افزایش پیدا کرده است. همچنین طی این مدت اقدامات بسیار جدی نیز در این حوزه انجام شد تا شاهد رشد ۲۱۳ درصدی حجم و ۱۸۹ درصدی ارزش معاملات باشیم.

سلطانی نژاد ادامه داد: حجم تجارت کشاورزی بالغ بر ۲۷۰ میلیارد تومان است که نشان می دهد ظرفیت بخش کشاورزی بسیار بالا بوده و باید در این مسیر بیشتر کوشا باشیم.

سلطانی نژاد با اشاره به کمبودهای بخش کشاورزی در خصوص کیفیت محصول و مکانیزم کشف قیمت در بازار ادامه داد: بازاری شدن محصولات کشاورزی می تواند در بستر بورس کالا اتفاق افتد که در این راستا ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی در سال ۹۴ و ۹۵ در مورد برخی محصولات اجرایی شد و نتیجه آن بسیار روشن بود به طوری که محصولاتی که به کمیت و کیفیت آن توجه نمی شد مورد اعتنا قرار گرفتند و از طرفی نیز از بار مالی دولت به شدت کاسته شد.

وی افزود: با اجرای ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی بر روی دو محصول جو و ذرت، رقمی بالغ بر یک میلیون و۱۵۰ هزار تن محصول جو و عددی نزدیک به ۶۰۰ هزار تن ذرت مورد معامله قرار گرفت که عدد قابل توجهی به شمار می رود.

سلطانی نژاد یکی از کارکردهای بورس کالا را تنظیم بازار محصولات کشاورزی دانست و گفت: کشاورزان ما همواره نگران هستند که محصولات خود را چگونه و به چه شکلی به فروش برسانند زیرا بعضا شاهد آن هستیم که واسطه ها، محصول مورد نظر خود را را با قیمت پایین تری از کشاورز خریداری می کند و سود فروش به جیب واسطه گر می رود، این در حالی است که باید بازار منسجمی وجود داشته باشد تا کشاورز در یک ساختار منظم بتواند محصول خود را عرضه کند.

مدیر عامل بورس کالا به مزیت قراردادهای بلند مدت بر روی محصولات کشاورزی اشاره کرد وگفت: تنظیم بازار محصولاتی مانند ذرت، جو، گندم و مرغ می تواند با قراردادهای بلند مدت در ساختار بورس اتفاق افتد. برای مثال تنظیم قراردادهای سلف شکر از چند ماه قبل در بستر بورس کالا می تواند علاوه بر آسان شدن کنترل بازار، برآوردی از میزان مصرف این محصول را نشان دهد.

وی بورس ها را مکان مناسبی برای قراردادهای آینده نگر دانست و گفت: قرارداهای بلند مدت قراردادهایی هستند که به مدیریت تامین معاش کمک می کند. در واقع ظرفیت قراردادهای بلند مدت در بورس ها بسیار بالا است. به طوری که در سال ۹۵ کل معاملات بورس کالا رشد ۳۱ درصدی حجم و رشد ۸۷ درصدی ارزش را تجربه کرد که بخش عمده ای از این رشد در قراردادهای مشتقه و آینده نگر بود.

انتهای پیام

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا