تفاهمنامه همکاری بین سازمان زمین‌شناسی ایران و فنلاند امضا شد

ساماندهی سامانه مدیریت داده‌های علوم زمین

ساماندهی سامانه مدیریت داده‌های علوم زمین

گروه اكتشاف و زمين شناسي - تفاهمنامه همکاری بین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با سازمان زمین‌شناسی کشور فنلاند در راستای توسعه سامانه مدیریت داده‌های علوم زمین پایگاه داده‌های ملی علوم زمین امضا شد.

به گزارش ماین نیوز، این تفاهمنامه با هدف توسعه و مدیریت داده‌های علوم زمین به منظور جذب سرمایه‌گذاری در بخش معدن با همکاری سازمان زمین‌شناسی فنلاند و همچنین ارائه راه‌حل‌های تخصصی انجام می‌شود. از دیگر موارد این تفاهمنامه می‌توان به طراحی مدل‌های مفهومی حوزه‌های علوم زمین و نرم‌افزارها و در نهایت طراحی وب‌سایت پایگاه داده‌های علوم زمین مبتنی بر سامانه جدید اشاره کرد.

گفتنی است در این جلسه معاون وزیر اقتصاد و اشتغال فنلاند، رئیس سازمان زمین‌شناسی دو کشور، سفیر کشور فنلاند، نماینده بخش معدن فنلاند و جمعی از مدیران حوزه معدن و علوم زمین حضور داشتند.

گسترش همکاری ایران و فنلاند
معاون وزیر اقتصاد و اشتغال فنلاند با اشاره به شرکت در گردهمایی آشنایی با فرصت‌های همکاری معدنی ایران گفت: روسای‌جمهوری دو کشور ایران و فنلاند در ماه اکتبر (۵ آبان) با یکدیگر دیدار کردند که نشان‌دهنده عزم دو کشور برای گسترش همکاری دارد.

پتری پلتونن ادامه داد: در این دیدار، ۴ سند همکاری در بخش‌های انرژی، ارتباطات و فناوری، محیط‌زیست و سرمایه‌گذاری امضا شد. دومین حضور شرکت‌های این کشور نشان می‌دهد طرفین به افزایش سطح همکاری‌ها مصمم هستند.

معاون وزیر اقتصاد و اشتغال فنلاند خاطرنشان کرد: فعالیت‌های پژوهشی ۲ کشور در بخش زمین‌شناسی، امکان همکاری مناسب را فراهم می‌کند که ایران در گذشته برای این امر اعلام آمادگی کرده و تفاهمنامه‌ای نیز به این منظور امضا شده است.
وی در ادامه افزود: فنلاند یک کشور معدنی با فناوری‌های نوین و پیشینه خوب است، ایران نیز در بخش معدن از کشورهای شاخص جهان به شمار می‌رود؛ بنابراین با توجه با توانمندی‌های طرفین، ظرفیت‌های همکاری خوبی در این بخش وجود دارد.

وی با اشاره به استفاده از فناوری‌های سبز در بخش معدن به‌عنوان ویژگی دیگر این کشور گفت: تهران و هلسینکی تمایل دارند روابط دوجانبه را گسترش دهند و فناوری‌های موجود امکان مناسبی را برای افزایش فعالیت در بخش معدن فراهم می‌کند.

استفاده از شرکت‌های مشاور فنلاند
معاون وزیر اقتصاد و اشتغال فنلاند، هدف از سفر این هیات به ایران را ارتباط بیشتر شرکت‌های دو کشور دانست و اظهار کرد: ما در دو بخش معدن و انرژی تمایل زیادی به همکاری با شرکت‌های ایرانی داریم و دو کشور مصمم هستند روابط را بیش از گذشته توسعه دهند.پتری پلتونن با اشاره به اینکه در زمینه پژوهش، زمینه‌های همکاری زیادی بین دو کشور وجود دارد، گفت: ما علاقه‌مندیم در بخش زمین‌شناسی فعالیت‌های بیشتری در ایران داشته باشیم. گفتنی است یکی از بهترین سازمان‌های زمین‌شناسی جهان، در فنلاند قرار دارد.

معاون وزیر اقتصاد و اشتغال فنلاند با اشاره به اینکه این کشور از نظر فناوری معدن در بخش بالایی قرار دارد، تصریح کرد: شرکت‌های فنلاندی در مهندسی مشاور فعال هستند و فناوری‌هایی دارند که می‌تواند بهره‌وری را افزایش دهد؛ بنابراین زمینه‌های همکاری بسیاری با ایران وجود دارد.

شرایط مساعد همکاری بین ایران و فنلاند
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز در جلسه امضای این تفاهمنامه از شرایط مساعد کشور در زمینه معدن، علوم زمین، نفت و گاز و جایگاه جهانی ایران در میان کشورهای جهان خبر داد و گفت: با وجود این شرایط مساعد، زمینه همکاری ایران و فنلاند بسیار است.

محمدتقی کره‌ای افزود: به منظور معرفی توانمندی‌های کشور براساس استانداردهای جهانی و همسو شدن با این استانداردها از تجربه کشورهای موفق در این زمینه‌ها استفاده خواهیم کرد. همچنین با توجه به حضور نیروهای متخصص در این پایگاه، این همکاری‌ها به منظور تبادل تجربه طرفین ثمربخش بوده و ممکن است در ادامه منجر به اجرای پروژه در کشورهای ثالث شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی به ۳۰ کشور جهان خدمات فنی و مهندسی ارائه کرده و با توجه به متولی بودن در بخش اکتشاف این همکاری می‌تواند از همه جهات مثبت و سازنده باشد. کره‌ای همچنین به آب‌های کارستی و فعالیت‌های مثبت در این زمینه اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۱درصد از مساحت کشور متشکل از واحدهایی سنگی کربناته است که دارای ظرفیت آب‌های کارستی هستند و اکنون در مرحله مطالعات تفصیلی هستیم. برای شناسایی این آب‌ها از روش الکترومغناطیس(EM) استفاده می‌شود و در این زمینه آماده همکاری هستیم.

به گفته وی، اکتشافات زیر سطحی به منظور شناسایی کانسارهای عمیق، نیاز امروز ایران است و برای فنلاند و بخش خصوصی ایران، فضای مناسب همکاری ایجاد می‌کند. اگر بتوانیم یک پروژه موفق معدنی در این زمینه داشته باشیم، به‌طور قطع انگیزه و فضای کار برای بخش خصوصی به منظور همکاری با فنلاند فراهم می‌شود.

همکاری ایران و فنلاند برای رفع گردوغبار
کره‌ای درباره همکاری احتمالی آتی گفت: از دیگر مطالعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور پس از شناسایی کانون‌های تولید گرد و غبار و ریزگردهای داخلی و منطقه‌ای، شناسایی ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و سایر آلاینده‌های گردوغبار در سطح منطقه است که با توجه به اهمیت آن به‌ویژه تاثیر بر سلامت مردم و همچنین جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی می‌تواند زمینه همکاری بیشتر را فراهم کند.

کره‌ای در ادامه با معرفی برخی از پروژه‌های مهم سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: در پروژه‌های اکتشافی اولویت نخست، پروژه‌های اکتشافی به روش ژئوفیزیک هوایی است که با در اختیار داشتن دو هلیکوپتر با تجهیزات کامل، تاکنون حدود ۲ میلیون و نهصدهزار کیلومتر خطی پرواز داشته‌ایم، که در فاز نخست آن در شرق کشور از ۵۰۰ هزار کیلومتر خطی برنامه‌ریزی شده، ۱۵۰ هزار کیلومتر خطی پرواز انجام شده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اکتشاف عناصر استراتژیک و فرآوری آنها، از فعالیت‌های مهم در این سازمان است. همچنین با توجه به تجربه کار در کشور بولیوی روی ذخایر لیتیوم در این زمینه نیز می‌توانیم با فنلاند همکاری کنیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تصریح کرد: یک موضوع مهم در کشور ما اکتشاف آب‌کارستی و آب ژرف است که بخشی از مطالعات آن به سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی واگذار شده است.

در ادامه این جلسه، میکا نیکانن، رئیس سازمان زمین‌شناسی فنلاند از موضوعات مطرح شده به ویژه در زمینه زمین‌شناسی دریایی به‌عنوان موضوعاتی جالب و چالش‌برانگیز نام برد و افزود: فرصت بسیار خوبی برای همکاری مشترک بین دو سازمان و درگیر شدن بخش خصوصی فراهم است.
بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا