رئیس سازمان حسابرسی: بانک مرکزی ارقام بدهی‌های دولت را از کجا می‌آورد؟

رئیس سازمان حسابرسی: بانک مرکزی ارقام بدهی‌های دولت را از کجا می‌آورد؟

رئیس سازمان حسابرسی نمی‌داند بانک مرکزی ارقام بدهی‌های دولت را از کجا می‌آورد؟

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، اکبر سهیلی‌پور در مورد اینکه چرا بدهی‌های دولت از منظر سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی متفاوت است و برخی مسئولان وزارت اقتصاد معتقدند ارقام منتشر شده بدهی دولت از سوی بانک مرکزی قابل قبول نیست به فارس گفت: بخش‌هایی در سازمان حسابرسی وجود دارد که گزارش‌های جداگانه تهیه کرده و در نهایت جمع بندی ارقام توسط مرکز مدیریت بدهی‌های دولت در وزارت اقتصاد است.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌داند بانک مرکزی ارقام بدهی‌های دولت ار را از کجا می‌آورد، گفت: بانک مرکزی ممکن است بدهی دولت به بانک‌ها را تهیه کند، اما آمار بقیه دستگاه‌ها را از کجا می‌آورد؟ نمی‌دانم. همچنین از آماری که سازمان برنامه و بودجه در رابطه با بدهی‌ها ارائه می‌کند بی اطلاعم، ولی گاهی اوقات آنها نیز از گزارش‌های سازمان استفاده می‌کنند. سازمان برنامه و بودجه برای آن دسته از بدهی‌هایی که سازمان حسابرسی گزارش می‌دهد، منابع تخصیص و پرداخت می‌کند.

این مقام مسئول در پاسخ به سؤال چرا مدیریت واحدی برای کنترل و نظارت دقیق برای بدهی‌های دولت وجود ندارد، بیان کرد: مشکل ما این است که فقط حرف می‌زنیم و اطلاعات نداریم و یا ناقص است. در این رابطه باید از متولی این کار یعنی مرکز مدیریت بدهی‌های دولت در وزارت اقتصاد سؤال شود.

سهیلی‌پور در مورد اینکه گفته شد رقم بدهی‌های دولت، شرکت‌ها و مؤسسات دولتی بالغ بر 700 هزار میلیارد تومان است، گفت: در این باره اطلاعی ندارم.

وی در پاسخ به اظهارات رئیس کمیسیون اقتصادی مبنی بر اینکه شفافیت باید از عملکرد سازمان حسابرسی صورت بگیرد، عنوان کرد: سازمان، هیأت نظارتی متشکل از دیوان محاسبات، نماینده دادستان و 2 نماینده دولت دارد که عملکرد کل سازمان را تحت رسیدگی داشته و گزارش می‌دهند. عملکرد سازمان در رابطه با استانداردها نیز مشخص است. تا سال 78 هیچ استانداردی نداشتیم، اکنون 32 استاندارد حسابداری 40 استاندارد حسابرسی و 10 استاندارد عمومی داریم. 

بودجه ریزی عملیاتی نیاز به اجرای حسابداری تعهدی دارد 

رئیس سازمان حسابرسی با اشاره به اینکه چندین سال است مسئولان بودجه‌ریزی عملیاتی را تصویب می‌کنند،گفت: می‌دانستیم تا زمانی که حسابداری تعهدی نباشد بودجه عملیاتی نیست و تا زمانی که استاندارد حسابداری نباشد حسابداری تعهدی وجود نخواهد داشت بنابراین بدون اینکه تکلیف مستقیم داشته باشیم آن را تهیه کردیم. هیچ ابهامی در رابطه با عملکرد سازمان حسابرسی متصور نیست.

سهیلی‌پوردر مورد شبهه پرداخت حقوق‌ نجومی در این سازمان گفت: 4 بار وزارت دارایی اطلاعات گرفته و کمتر از سقف اعلامی 20 میلیون تومان حقوق پرداخت می‌شود. مجموع دریافتی حتی شامل کمک هزینه ناهار یعنی ناخالص حقوق و مزایای هیأت عامل کمتر از 16 تا 17 میلیون تومان است که البته با مصوبات پایین‌تر هم آمده است.

وی تاکید کرد: آمادگی کامل داریم. تاکنون رییس کمیسیون اقتصادی، کمیسیون اصل 90 سازمان بازرسی و دیوان محاسبات گزارش‌هایی تهیه کردند و برخی نهادها نیز آنلاین حساب‌های ما را دراختیار دارند اگر قرار بود در فهرست نجومی‌بگیران باشیم حتماً قرار می‌گرفت. 

انتهای پیام

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا