مدیرعامل کارگزاری بانک سامان در گفتگو با "سنا" مطرح کرد؛

تاثیر بودجه عمرانی بر رشد صنایع بورسی

تاثیر  بودجه عمرانی بر رشد صنایع بورسی

به گفته مدیرعامل کارگزاری بانک سامان، بودجه عمرانی دولت، رشد قابل توجهی نسبت به سنوات گذشته داشته است و رقم چشمگیری برای رشد عمرانی در نظر گرفته شده است. هنگامی که نگاه به بودجه عمرانی مثبت باشد، می توانیم امیدوار باشیم که خیلی از صنایع بورسی به طبع آن رشد داشته باشند و از حرکت صعودی برخوردار شوند.

 

مدیرعامل کارگزاری بانک سامان، ضمن اشاره به گزارش های 9 ماهه شرکت ها اظهار داشت: همانطور که قابل پیش بینی بود، گزارش های 9 ماهه نسبت به گزارش های ادواری گذشته، وضعیت خیلی بهتری را نشان می دهد؛ چرا که صنایع معدودی هستند که درصد بوجه آنها محقق نشده باشد و از برنامه بودجه خود عقب باشند.

حمیدرضا مهرآور با اشاره به اقدامات دولت و پیامدهای مثبت برجام، به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) گفت: همانطور که انتظار می رفت، اقداماتی که دولت صورت داده و همچنین برخی از پیامدهای برجام، بر بازار سرمایه اثر گذاشته است و در شرکت های بورسی به صورت آمارهایی که مثبت تلقی می شوند، نمود پیدا کرده است.

به گفته این مقام مسوول ادامه این روند مثبت که در گزارش های 9 ماهه شرکت ها مشاهده شده است، بیش از هر چیز دیگر به سیاست های دولت باز می گردد.

وی بازار سرمایه ایران را بازاری خواند که همواره از سوی سرمایه گذاران رصد می شود و سرمایه گذاران در رصد بازارهای موازی همچون بازار طلا، بازار ارز و بازار پول آن بازاری را برمی گزینند که از بازده بدون ریسک یا ریسک کمتر برخوردار باشد.

مدیرعامل کارگزاری بانک سامان با اشاره به نرخ بازده بدون ریسک در بازار پول گفت: در شرایط فعلی با توجه به اینکه نرخ بازده بدون ریسک در بازار پول، عددی قابل توجه است و این عدد بالاتر از نرخ اعلامی توسط بانک مرکزی است، این موضوع سبب می شود که رغبت سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در بازاری که با ریسک همراه است کمتر شود؛ چرا که سرمایه گذار به اندازه آن میزان ریسکی که می پذیرد یا حتی بیش از آن، از بازار بازده مطالبه می کند.

به گفته این مقام مسوول، نرخ بازده سرمایه در یک بازار بدون ریسک حدود 20 درصد است و طبیعی است که این میزان در بازاری که با ریسک همراه است، بیشتر باشد و این موضوع سبب می شود که سرمایه گذاران در انتخاب بازارهای موازی همواره تصمیم گیری دشواری را پیش روی خود داشته باشند.

مهرآور در ادامه گفتگوی خود با "سنا" با اشاره به اینکه در سال آینده به احتمال زیاد ملاحظات سازمان بورس در انتشار اوراق بدهی لحاظ خواهد شد، تاکید کرد: با اجرایی شدن ملاحظات سازمان بورس در انتشار اوراق بدهی، می توان به آینده بازار سهام خوش بین بود؛ چرا که دولت با انتشار اوراق بدهی و تامین مالی از این طریق، مطالبات پیمانکاران و صنعتکاران را پرداخت می کند و این دارایی ها به چرخه اقتصادی مجددا باز می گردد و با این اقدام به رشد و شکوفایی اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: به نظر می رسد طی دو سه سال آینده کشور از نظر سیاسی و اقتصادی شرایطی بهتر از شرایط فعلی را تجربه کند. در نتیجه با توجه به عزمی که بانک مرکزی برای ساماندهی بازار پول دارد و همچنین سیاست های اجرایی که سازمان بورس در جهت شفافیت هر چه بیشتر ناشران و شرکت ها در پیش گرفته است، می توان خوش بین بود بازدهی بهتری را طی دو سه سال آینده به نسبت چند سال اخیر در بازار سرمایه شاهد باشیم.

این مقام مسوول همچنین با مدنظر قرار دادن میزان رشد در بودجه عمرانی دولت گفت: بودجه عمرانی دولت، رشد قابل توجهی نسبت به سنوات گذشته داشته است و رقم چشمگیری برای رشد عمرانی در نظر گرفته شده است. هنگامی که بودجه عمرانی مثبت باشد، می توانیم امیدوار باشیم که خیلی از صنایع به تبع آن رشد داشته باشند و از حرکت صعودی برخوردار شوند.

به گفته مدیرعامل کارگزاری بانک سامان، هنگامی که بودجه عمرانی کشور افزایش می یابد، صنایع وابسته به صنعت فولاد، مانند صنایع ساختمانی، خودروسازی و قطعه سازی نیز بهبود می یابند.

حمیدرضا مهرآور در انتهای سخنان خود به صنایع پیشروی بازار اشاره و خاطر نشان کرد: به نظر می رسد که سال آینده، سال خوبی خواهد بود و صنایع پالایشگاهی، پتروشیمی و فلزات می توانند از آن دسته صنایعی باشند که به عنوان لیدر و صنعت پیشرو در بازار سرمایه در نظر گرفته شوند. همچنین اگر مراودات بین المللی ما تقویت شود صنعت بانکداری هم می تواند از جمله صنایع مدعی بازار قلمداد شود.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا