لغو تحریم ایران با ۱۲ ماه تاخیر ملموس شد

لغو تحریم ایران با ۱۲ ماه تاخیر ملموس شد

فایننشال تایمز گزارش داد: ورود اولین ایرباس به ایران یکی از نتایج ملموس لغو تحریم های ایران است که پس از ۱۲ ماه تاخیر بالاخره در حال ثمر دادن است.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از فایننشال تایمز، هفته گذشته مدیران ارشد شرکت های ایران ایر و ایرباس در تولوز فرانسه در مراسم تحویل اولین هواپیمای ایرباس به ایران ایر حضور یافتند. این هواپیما اولین هواپیما از 180 فروند جت مسافربری است که ایران ایر پس از لغو تحریم ها به ایرباس و بوئینگ سفارش داده است.

دو هواپیمای پهن پیکر ای 330 نیز قرار است در طی 2 ماه آینده به سمت تهران پرواز کنند. برای ایران،این هواپیماها آغاز روند احیای صنعت هواوردی این کشور است و یکی از نتایج ملموس لغو تحریم های ایران است که پس از 12 ماه تاخیر بالاخره در حال ثمر دادن است.

به گفته گروه مشاوره مرکز هوانوردی، کاپا، در حالی که سفارش خرید هواپیما در جهان کاهش یافته، برای ایرباس و حتی بوئینگ، ورود اولین هواپیما به ایران به منزله گشایش یکی از بزرگترین بازارهای دست نخورده صنعت هوانوردی جهان است.

تهران برآورد کرده در طی یک دهه آینده به بیش از 300 فروند هواپیمای مسافربری نیاز خواهد داشت.

ویل هورتون تحلیلگر صنعت هوانوردی در موسسه کاپا گفت: سرعت تحویل نخستین هواپیمای ایرباس به ایران، با توجه به اینکه قرارداد نهایی در ماه گذشته امضا شد، نشان می دهد بازار ایران تا چه اندازه برای شرکت های هواپیما سازی از اهمیت برخوردار است.آنها این پیام را ارسال می کنند که شرکایی برای آینده هستند.

ایرباس حتی پیشنهاد کرده در تامین مالی 20 فروند از 100 فروند هواپیمای فروخته شده به ایران، به تهران کمک کند.

ظرفیت صنعت هوانوردی ایران با جمعیتی حدودا 80 میلیون نفری، یعنی به اندازه جمعیت آلمان، در سال های اخیر مورد استفاده قرار نگرفته است. به گفته موسسه مشورتی او ای جی، مجموع ظرفیت صنعت هوانوردی ایران در سال 2015، 22 میلیون صندلی براورد شده که کمتر از یک دهم ظرفیت صنعت هوانوردی آلمان بوده است.

در طی 6 ماه گذشته، ترافیک هوایی در ایران بیش از 20 درصد افزایش یافته است. اتحادیه حمل و نقل هوایی بین المللی (یاتا) برآورد کرده ترافیک حمل و نقل هوایی مسافر در ایران از 12 میلیون مسافر در سال 2015 به 43.6 میلیون نفر تا سال 2034 برسد.

اما شرکت های هوانوردی ایرانی پس از سال ها تحریم برای سر پا نگه داشتن هواپیماهای قدیمی با مشکل مواجه هستند. از 230 هواپیمای متعلق به 15 ایرلاین ایرانی، کمتر از 160 فروند در حال ارائه سرویس هستند. بقیه هواپیماها زمین گیر شده اند، زیرا تعداد زیادی از آنها به قطعات یدکی ای نیاز دارند که در طول تحریم ها قابل تهیه نبوده است.

متوسط عمر ناوگان حمل و نقل هوایی ایران 23 سال است که دو برابر عمر هواپیماهای ایرلاین های اروپایی و بیشترین سن ناوگان هوایی در جهان به شمار می رود. یکی از هواپیماهای ای 300 بی 2 شرکت ایران ایر بیش از 30 سال است که پرواز می کند.در حالی که ایران تلاش دارد اقتصاد را از طریق سرمایه گذاری خارجی و جذب گردشگر رونق ببخشد، نیاز این کشور به هواپیماهای جدید بالاست.

فرهاد پرورش مدیرعامل شرکت ایران ایر معتقد است: نگرانی در مورد ایمنی این هواپیماهای کهنه موجب شده تا مسافران از پرواز با آنها خودداری کنند. اگر ما هواپیماهای جدید وارد ناوگان کنیم، این افراد نیز قطعا پرواز خواهند کرد.

انتهای پیام

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا