تیغ افت قیمت بر گردن سنگ آهن

تیغ افت قیمت بر گردن سنگ آهن

دنیای معدن - با وجود آنکه این روزها نمودارهای رو به افزایش قیمت سنگ آهن، فعالان این عرصه را سرخوش کرده است، پیش بینی ارائه شده مبنی بر افت ۵۰ درصدی قیمت سنگ آهن در سال آینده، آب سردی بود که بر پیکره این عرصه ریخته شد.

بر اساس گزارش منتشر شده از عملکرد کامودیتی های فلزات پایه در سال ۲۰۱۶، سنگ آهن با ۸۱ درصد رشد در این شاخص در رده اول قرار دارد و بعد از آن نیز فلز روی با ۶۵.۷ درصد افزایش جایگاه دوم را در بازار کامودیتی در بخش فلزات پایه به خود اختصاص داده است.

همچنین در این رد بندی نیکل، آلومینیوم و مس نیز به ترتیب شاهد رشد ۱۷.۳، ۱۷.۳ و ۱۷.۱ درصد بودند که آنها را در رده های هفتم تا نهم قرار داد. در حالی که بخش اورانیوم با ۴۱.۶ درصد و ذغالسنگ با ۷.۷ درصد در عملکرد کامودیتی خود با کاهش مواجه شدند.

آمار بالا مانند دیگر آماری که از بازار سنگ آهن می رسد، همگی حکایت از اوضاع رو به سامان این روزهای سنگ آهن دارد. در حقیقت می توان گفت با جهشی که در بازار جهانی سنگ آهن و رشد تقاضا به وجود آمد و قیمت سنگ آهن را از مرز ۸۰ دلار گذراند، باعث شد بسیاری از معادن کوچک و متوسط در داخل ایران نیز که به دلیلی رکود جهانی سال های قبل به تعطیلی کشیده شده بودند، فعالیت های خود ا از سر بگیرند.

ثبت رکوردی بیش از ۸۰ دلار برای سنگ آهن در ماه جاری در سال های اخیر بی نظیر بوده و بارقه های امید را در دل معدن کاران روشن کرد تا حداقل حاشیه امنی به دست بیاورند و مطمئن باشند که قیمت ها دوباره تا حدود ۳۰ دلار افت نخواهد داشت.

البته این روز ها تمام این امیدواری ها چندان دوامی نداشت، چراکه وزارت صنعت، نوآوری و علوم استرالیا پیش بینی کرده که قیمت هر تن سنگ آهن تا سال ۲۰۱۸ به ۴۶.۷۰ دلار می رسد که تقریبا نصف قیمت کنونی یعنی ۸۰ دلار است. این دستگاه دولتی استرالیایی معتقد است که روند رشد تقاضا در سال های آینده ادامه پیدا نمی کند.

استرالیا به عنوان یکی از قطب های اساسی سنگ آهن و معدن جهان به شمار می رود و زمانی که چنین پیش بینی ای از جانب دولت این کشور مطرح می شود در بازار های جهانی به خوبی تاثیر گذار است؛ به طوری که ارزش سهام شرکت های معدنی بزرگ این کشور به دنبال انتشار این پیش بینی کاهش پیدا کرد و شرکتی مانند فورتسکیو متالز که ارزش سهامش بیش از سه درصد کاهش یافت، شدیدترین ضرر را متحمل شد و غول های معدنی بی اچ پی بیلیتون و ریو تینتو شاهد کاهش قیمت سهام شان بودند و باید گفت که در این میان نادیده گرفتن آن چندان خردمندانه به نظر نمی رسد.

بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا