تفاهم نامه شل با ایران نشانه ناکارآمدی وعده ترامپ برای لغو برجام است

تفاهم نامه شل با ایران نشانه ناکارآمدی وعده ترامپ برای لغو برجام است

وال استریت ژورنال، تفاهم نامه روز چهارشنبه شل با شرکت ملی نفت ایران را نشانه ناکارآمدی وعده رئیس جمهوری منتخب آمریکا برای لغو برجام ارزیابی و این تفاهم نامه را گشایش فصلی نو در تاریخ پرماجرای صنعت نفت عنوان کرد.

 

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی با عنوان (شل با وجود تردید درباره سیاست‎های ترامپ با ایران تفاهم‎نامه نفتی امضا کرد)، نوشت: تفاهم‎نامه شرکت انگلیسی-هلندی شل با شرکت ملی نفت ایران این سیگنال را می دهد که وعده دونالد ترامپ برای لغو برجام مانع از حضور شرکت‎های بین المللی انرژی در ایران نخواهد شد.
این رسانه آمریکایی با اشاره به بازگشت شرکت‎های بزرگ نفتی دنیا به ایران افزود: شل دومین شرکت بزرگ نفتی دنیاست که پس از توتال به ایران بازگشت و برای حضور در صنعت نفت و گاز ایران تفاهم‎نامه امضا کرد.
وال استریت ژورنال به فقدان سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت ایران در دوران سال‎های تحریم اشاره کرد و نوشت: بازگشت شل پیشرفت بزرگی برای صنعت نفت ایران به شمار می رود.
این رسانه غربی به سخنان ماه پیش مقام‎های ارشد شل و توتال درباره علاقه‎مندی به همکاری با ایران با وجود تهدیدهای ترامپ اشاره کرد و نوشت: بازگشت شل و توتال به ایران نشان می دهد که شرکت‎های بزرگ نفتی معتقدند می توانند با ایران کار کنند و جدال احتمالی در این‎باره با دولت آینده آمریکا را مدیریت کنند.
وال استریت ژورنال، تاریخ ملی شدن صنعت نفت ایران و تحریم‎های متعدد علیه این صنعت را یادآور شد و نوشت: توافق روز چهارشنبه شل با شرکت ملی نفت ایران فصل تازه‎ای را در تاریخ پر ماجرای صنعت نفت ایران می گشاید.
بعدازظهر امروز (چهارشنبه، ١٧ آذر ماه) تفاهم‎نامه همکاری میان سید نورالدین شهنازی زاده، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) از طرف شرکت ملی نفت ایران و هانس نایکمپ، معاون شرکت شل و در حضور علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضا شد.
غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت، نیکلاس هاپتون، سفیر انگلیس در ایران، میشائیل استورجف، معاون سفارت هلند در ایران، معاون و رئیس بخش ایران شرکت شل در آیین امضای این تفاهم‎نامه حضور داشتند.
بر مبنای این تفاهم‎نامه همکاری مقرر شد این شرکت انگلیسی- هلندی، میدان‎های نفتی آزادگان، یادآوران و میدان گازی کیش را مطالعه و نتایج مطالعات خود را به شرکت ملی نفت ایران ارائه کند.
براساس این گزارش میدان نفتی آزادگان شامل دو میدان آزادگان شمالی و جنوبی است که قرارداد توسعه بخش شمالی و جنوبی این میدان با شرکت سی ان پی سی آی امضا شد.
حجم نفت درجای میدان آزادگان شمالی ٥,٦ میلیارد بشکه و ضریب برداشت آن هم ٦ درصد و نفت درجای میدان آزادگان جنوبی معادل ٢٥,٣٤ میلیارد بشکه و نفت قابل برداشت آن حدود ٢ میلیارد بشکه با احتساب ضریب برداشت ٨.٢ درصد برآورد شده است.
براساس قرارداد اولیه آزادگان شمالی در دو فاز هر یک با ظرفیت ٧٥ هزار بشکه نفت در مجموع ١٥٠ هزار بشکه نفت توسعه می یابد که فاز نخست این طرح اخیرا با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد.
در آزادگان جنوبی به دنبال خلع ید شرکت سی‎ان‎پی‎سی‎آی از توسعه این میدان، پیمانکاران ایرانی توسعه این میدان را بر عهده گرفتند، براساس پیش بینی‎های انجام شده، برداشت نفت از این میدان تا اواخر سال ٩٧ به ٣٢٠ هزار بشکه در روز رسیده و اهداف فاز نخست توسعه از آن محقق شود.
میدان گازی کیش در زیر جزیره کیش (واقع در آبهای خلیج فارس) در جنوب غربی بندر لنگه تا شمال غربی جزیره سیری، در جوار جزایر هندورابی و در شرق جزیره لاوان قرار دارد و پس از میدان پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی خلیج فارس به شمار می رود. فاز نخست طرح توسعه این میدان با هدف تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز در روز در حال اجراست.
طرح توسعه میدان گازی کیش با هدف انتقال گاز تولیدی از این میدان به وسیله خطوط لوله زیرزمینی و دریایی و انتقال گاز ترش به پالایشگاه گاز (واقع در منطقه گرزه)، همچنین فرآورش گاز ترش در پالایشگاه به منظور تولید گاز سبک برای صادرات و یا مصارف داخلی در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه نفت قرار دارد.
طرح توسعه میدان گازی کیش از ٢ بخش تاسیسات سرچاهی در جزیره کیش، سکوهای دریایی تولید گاز و تاسیسات پالایشگاهی در ساحل سرزمین اصلی در منطقه گرزه واقع در استان هرمزگان تشکیل شده است و برای رعایت حداقل عوارض زیست محیطی در جزیره کیش همه تاسیسات پالایشگاهی این طرح در منطقه گرزه و در ساحل سرزمین اصلی در مجاورت بندر آفتاب اجرا می‌شود.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا