نیرو‌گاه‌های اسقاطی و راه‌ چاره

نیرو‌گاه‌های اسقاطی و راه‌ چاره

وزیر نیرو معتقد است که با از رده خارج کردن بسیاری از نیرو‌گا‌ه‌های قدیمی امکان ایجاد نیروگاه جدید وجود دارد و این وعده را داده که تا سال ۱۴۰۴ حدود ۵۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه می شود که البته این موضوع با انتقاد برخی از دست‌اندرکاران برقی روبرو شده است.

به‌گزارش خبرنگار ایسنا، بر اساس برآورد‌های وزارت نیرو یک میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش توزیع و یک میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش انتقال برق پیش بینی شده علاوه بر این نیز در حال‌حاضر ظرفیت اسمی نیروگاه های نصب شده کشور 74 هزار مگاوات است که 12هزار مگاوات آن در نیروگاه های برق آبی، هزار مگاوات در نیروگاه اتمی و 61 هزار مگاوات آن در نیروگاه های حرارتی نصب شده است.

همچنین هدف وزارت‌نیرو این است که تا سال 1404 سالانه 5 هزار مگاوات یعنی حدود 50 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود اما به گفته علیرضا کلاهی رییس سندیکا صنعت برق تا زمانی که محدودیت‌های مالی برداشته نشود، نمی‌توان ظرفییت جدیدی را تولید کرد.

وی با بیا‌ن‌اینکه نیروگاه‌های قدیمی باید از رده خارج شوند،به ایسنا گفت: باتوجه به‌اینکه این نیروگاه‌ها پتانسیل لازم را ندارد لذا باید فعالیت آن‌ها متوقف شود و با استفاده از تامین منابع مالی ظرفیت‌های جدیدی ایجاد شود.

از سوی دیگر باید به‌این‌نکته نیز توجه کرد که رشد مصرف برق طی یک دهه گذشته در کشور 5.5 درصد بوده لذا به‌گفته چیت‌چیان وزیر نیرو توسعه نیروگاه های جدید با سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی و افزودن 47 تا 50 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور تا سال 1404 از جمله برنامه های اصلی صنعت برق است.

به‌گفته وی با تاکید بر ارتقای راندمان تولید برق در کشور لازم است تا نیروگاه ها با راندمان بیش از 58 درصد در کشور مستقر شوند و براین اساس تولید توربین های کلاس H و F مدنظر قرار بگیرد.

خروج نیروگاه‌های قدیمی از رده تولید و توجه به نیروگاه‌های جدید بی شک نیازمند اهتمام مالی است که البته اخیرا با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و تمایل آن‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران می‌توان به ارتقا ظرفیت برقی کشور و به‌روز‌رسانی نیروگاه‌ها امید داشت.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا