معاون فولاد مبارکه مطرح کرد

تأمین ۱۰۰ درصدی سنگ آهن و گندله مورد نیاز فولاد مبارکه از داخل کشور

تأمین ۱۰۰ درصدی سنگ آهن و گندله مورد نیاز فولاد مبارکه از داخل کشور

گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: در پی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و به منظور حمایت از صنایع داخلی سنگ آهن و گندله مورد نیاز فولاد مبارکه از داخل کشور به صورت کامل از داخل کشور تامین می شود.

به گزارش ماین نیوز، به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، مهدی تولاییان اظهار داشت: به طور کلی در بخش قطعات از ابتدای امسال تاکنون 89 درصد مبلغ سفارشات خرید فولاد مبارکه به ارزش بیش از 34 هزار میلیارد ریال از داخل کشور تأمین می شود که این میزان در مقایسه با سال قبل یک درصد رشد را نشان می دهند.

وی افزود: بخش عمده این مبلغ مربوط به تأمین مواد اولیه و انرژی مورد نیاز شرکت، مشتمل بر گروه سنگ آهن و گندله و سایر اقلام است که در مقایسه با سال های 93 و 94 رشد چشم گیری از نظر تأمین از داخل نسبت به خرید خارج داشته است.
معاون شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه گروه سنگ آهن شامل کنسانتره و گندله است، افزود: در حال حاضر مواد نامبرده از معادن گل گهر، بافق، زرند، سنگان و سیرجان تهیه می شود در حالی که پیش از این بخشی از این نیاز از کشورهای بحرین و هند تأمین و خریداری می شد.

وی در پاسخ به این سؤال که فولاد مبارکه در راستای تقویت، انتقال دانش فنی و بومی سازی صنعت فولاد کشور چه اقداماتی انجام داده است، تصریح کرد: پیرو دستور رهبر انقلاب مبنی بر پیاده سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی و همچنین از آنجایی که فولاد مبارکه در دوران سخت تحریم ها تنها راه نجات خود را در بومی سازی تجهیزات و تأمین داخلی اقلام مصرفی می دید، بنابراین از همان آغاز سیاست کلان شرکت بر این اصل استوار شد تا کل نیازهای خود را در بخش اقلام مصرفی و تجهیزاتی از محل داخل کشور تأمین کند.

تولاییان ادامه داد: به منظور دستیابی به دانش فنی ساخت قطعات در اقدام اول از شرکت های فنی مهندسی برای حرکت در راه تهیه نقشه ها و مهندسی معکوس مدارک و قطعات دعوت به همکاری کردیم تا اینکه تعداد قابل توجهی از نقشه های ساخت اقلام مورد نظر استخراج و در اختیار تیم ها و شرکت های سازنده قرار گرفت.

وی بیان کرد: اگرچه فولاد مبارکه برای کسب این موفقیت و در این راه سرمایه گذاری های زیادی انجام داد، اما سرانجام بارها و بارها با اصلاح نقشه ها و فرآیند ساخت با همیاری مجموعه های مختلف به مرحله ای رسیدیم که بسیاری از قطعات مورد نظر یا با ساخت داخل یا با به کارگیری روش های مختلف جایگزین شدند.

معاون شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: دست یابی به دانش فنی و ساخت برخی از این تجهیزات در حالی اتفاق افتاد که بسیاری از این اقلام انحصاراً در اختیار برخی از کشورهای اروپایی، آسیایی، آمریکا و ژاپن بود.

وی با تأکید بر اینکه نهضت بومی سازی صنعت فولاد بعد از امضای برجام نیز با سرعت بیشتری به حرکت خود ادامه داد، افزود: در این راستا پس از امضای برجام، شرکت های معتبر و قدرتمندی در زمینه ساخت تجهیزات و احداث خطوط تولید با ورود به کشور ایران و مشخصاً با فولاد مبارکه وارد مذاکره شدند تا خدمات و قطعات مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه را تأمین کنند و با برنامه ریزی های بسیار دقیق متقاضی ورود به بازار ایران شده اند.

تولاییان با بیان اینکه مدیریت فولاد مبارکه در اهداف کلان خود انتقال دانش فنی و نهادینه کردن دانش در کشور ایران را مدنظر قرار داده است، اضافه کرد: شرکت های خارجی که خواهان همکاری با فولاد مبارکه هستند، فقط به شرط انتقال دانش فنی ساخت قطعات در داخل کشور ایران و ارائه محصول با کیفیت و قیمت تمام شده کاملاً رقابتی می توانند با ما همکاری داشته باشند.

وی با تأکید بر فواید این همکاری ها تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم گذاشتن چنین پیش شرط های مهمی با این سیاست انجام شد که از این رهگذر شرکت های داخلی در کنار شرکت های خارجی باشند و در نتیجه همکاری با آن ها توانمندتر می شود؛ در عین حال این امر سبب می شود فرصت های شغلی زیادی در کشور ایجاد شود و جوانان مستعد و تحصیل کرده ایرانی بتوانند در بخش های مختلف استعدادهای خود را شکوفا کنند.

معاون خرید فولاد مبارکه اضافه کرد: دستاورد چنین همکاری فراتر از این هاست، به نحوی که علاوه بر موارد ذکر شده به مرور زمان شرایطی ایجاد می شود که با نهادینه شدن دانش روز دنیا در کشور خودمان پس از احداث طرح ها به جایی می رسیم که برای تأمین قطعات و خدمات به مشکل خاصی برنخواهیم خورد.

وی ادامه داد: همچنین در این حالت دیگر شرکت های سازنده از حالت یک فروشنده مطلق خارج می شوند و ضمانت کرده اند تجهیزات مورد نیاز را با همان کیفیت ساخته شده در خارج از کشور ایران و با قیمتی رقابتی با همکاری شرکت های ایرانی ارائه کنند.

تولاییان تصریح کرد: مسلماً با این اقدام از تجربه تلخ تحریم ها بهترین استفاده را خواهیم برد و در این حالت شرکت هایی که در زمان تحریم ها ساخته های خود را با چندین برابر قیمت در بیرون از مرزهای ایران به کشور ما می فروختند، به سمت و سویی سوق داده خواهند شد که از این پس با سرمایه گذاری خود و با مشارکت شرکت های ایرانی، مواد و قطعات را در حضور جوانان فرهیخته ما بسازند.

وی بیان کرد: یکی دیگر از مزیت های اجرای این سیاست این است که با نهادینه شدن این رویکرد کشور ایران هم می تواند همانند کشورهای چین و کره، تکنولوژی های اروپایی را در نزد خود بومی سازی کند و چه بسا که بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنایع خاورمیانه و منطقه را ایران با مشارکت کشورهای اروپایی در داخل کشور بسازد و برای آنها صادر کند.

معاون خرید فولاد مبارکه تاکید کرد: در این حالت شرکت های داخلی هم روز به روز توانمندتر می شوند و چنانچه احیاناً شرایطی به مانند شرایط تحریم های پیش به وجود آید، دیگر به هیچ عنوان از این بابت نگرانی نخواهیم داشت و این گام بسیار بلندی برای ارتقای صنعت فولاد کشور است.

وی با بیان اینکه ارتقای دانش فنی ارمغان های بسیاری برای هر کشور دارد، گفت: فراموش نکنیم وقتی دانش ساخت یک تجهیز در داخل کشور نهادینه می شود، متعاقب آن می توان بسیاری از تجهیزات مشابه مورد نیاز سایر صنایع را نیز با استفاده از همان تکنولوژی در داخل کشور بومی سازی و به بازار عرضه کرد .

تولاییان از وجود فضای امن بسیار بالا در کشورمان به عنوان یک مزیت برای سرمایه گذاری یاد کرد و گفت: از آنجایی که بسیاری از کشورها آماده سرمایه گذاری در ایران هستند، ما در ادامه راه خواهیم توانست مانند کشورهای چین و ترکیه تجهیزات ساخته شده در کشورمان را با کیفیت مشابه برندهای معروف دنیا به سایر کشورها صادر کنیم.

وی اظهار داشت: نتیجه همه این تلاش ها برای صنعت ما خودباوری است به نحوی که نیروی جوان و تحصیل کرده ما در حال باور این مهم است که با بالاترین امنیت و بالاترین سطح آموزش دانشگاهی که در کشور وجود دارد و با توجه به بهترین بازاری که در منطقه موجود است، خواهیم توانست در سطوح بسیار بالایی نسبت به شکست انحصار ساخت کارخانجات و تجهیزات و همچنین به دست گرفتن بازار اقدام کنیم.
بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا