سلطانی نژاد مطرح کرد؛

تنظیم بازار برنج با عرضه‌ های عمده در بورس کالا

تنظیم بازار برنج با عرضه‌ های عمده در بورس کالا

مدیرعامل بورس کالای ایران در گفت و گویی با اعلام پیشنهادهای بهبود شرایط‌ همکاری با بورس‌های خارجی، در خصوص معاملات کالاهای کشاورزی در بورس کالا گفت:‌ برای تنظیم بازار برنج وارداتی، باید عرضه ها با حجم های بزرگتر در بورس انجام شود.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، حامد سلطانی‌نژاد درباره همکاری بورس کالا با بورس‌های بین‌المللی گفت: بورس های خارجی دغدغه هایی برای همکاری با بورس کالا دارند؛ یکی از این دغدغه‌ها این بوده که ممکن است کالایی که وارد ایران می شود فروش نرود، بنابراین در بورس کالا یک راه حل برای این موضوع پیشنهاد شده است، مبنی بر اینکه انبارهایی را در مناطق آزاد توسط بورس کالا پذیرش شود و این واردکنندگان می توانند کالای خود را در این انبارها ذخیره کنند.

 مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به اینکه این موضوع برای کالاهایی که قابلیت ذخیره دارد قابل اعمال است، تصریح کرد: در محصولات کشاورزی مانندنهاده های دامی مثل جو، ذرت، همچنین کالاهای فلزی، ورقه‌های فلزی و مقاطع فولادی این امکان وجود دارد. در کالای پتروشیمی این امکان وجود داشت که کالا ذخیره و در بورس کالا مبادله شود. در نهایت اگر کالا فروش نرفت می تواند از این انبارها در مناطق آزاد دوباره به مناطق دیگر دنیا منتقل شود. اجرای این پیشنهاد مستلزم این است که بورس کالا به اندازه ای بزرگ و قوی شود که بتواند آن را مدیریت کند.

 وی با بیان اینکه هم اکنون برای واردات کالا این امکان وجود دارد و برای صادرات هم می تواند این امر ایجاد شود، اظهارداشت: مذاکراتی با منطقه آزاد اروند برای پذیرش تعدادی انبارها انجام شده تا توسط تجار عراقی یا بازرگانان ایرانی که به عراق کالا صادر می کنند، استفاده شود. از نگرانی های عراقی ها این است که کالایی که مبادله می شود وجود نداشته باشد، همچنین تناوب عرضه، کیفیت کالا و غیره نیز مورد توجه آنها است. تمامی این موارد با استقرار یک انبار تحت پذیرش بورس کالا که کیفیت تحت کنترل و بازرسی قرار می گیرد قابل اجرا است.

 سلطانی نژاد عنوان کرد: از سوی دیگر با ایجاد چنین زیرساخت هایی صادرات کالا از ایران به کشورهای همسایه با اطمینان خاطر مواجه می شود، این موضوع تا حدودی نیازمند همکاری کشورهای همسایه است. در بحث گمرکی و مبادلات تعدادی امتیاز است که باید حداقل برای کالایی که در بستر بورس کالا مبادله می شوند قائل شوند. برای کالاهایی مانند قیر شاید بتوان بر روی کشورهای شرق آسیا حساب باز کرد.

 وی اضافه کرد: برای کالاهایی مثل سیمان اگر حمل و نقل دریایی وجود نداشته باشد، صرفه اقتصادی ندارد، حمل و نقل زمینی گران تمام می شود. در بخش کالاهای پتروشیمی رقابت شدیدی در منطقه برای فروش این نوع کالاها در بازارهای جهانی وجود دارد، بنابراین در کشورهای همسایه می توان این کالاها را با قیمت اقتصادی فروخت، زیرا هزینه حمل و نقل پایین است؛ به طوریکه بازار عراق، افغانستان و ترکمنستان بازارهای مناسبی هستند، همچنین ترکمنستان بازار مناسبی برای سیمان است، گرچه قیمت تمام شده بازار چین پایین است اما هزینه حمل و نقل بالاتر خواهد بود.

 مدیرعامل بورس کالا همچنین در پاسخ به این سوال که آیا بورس کالا بدنبال ایجاد شاخص است؟، گفت: ما بدنبال شاخص در بورس کالا نیستیم. فقط بحث بر روی برنامه ریزی بیشتر است این برنامه ریزی در راستای برنامه های حمایتی و توسعه ای است، اگر هم شاخصی تعریف شود شاید برای این باشد که خودمان بتوانیم بیشتر از آن استفاده کنیم.

مخالف عرضه‌های خرد برنج در بورس کالا هستیم

سلطانی نژاد در ادامه در خصوص سهم معاملات بورس کالا در بازار سرمایه ایران گفت: طی شش ماهه گذشته بورس کالا حدود ۳۶ درصد از کل معاملات بازار سرمایه را به خود اختصاص و رتبه برتر را به لحاظ ارزش معاملات کسب کرد که یک بخشی از آن تحت تاثیر قراردادهای آتی سکه و تلاطم هایی بود که در قیمت طلا شاهد بودیم و یک بخش کوچکی از آن نیز به دلیل افزایش عرضه‌های محصولات کشاورزی و سایر محصولات در بازاز فیزیکی است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود رقم معاملات بورس کالا تا پایان سال نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد.

سلطانی نژاد در مورد معاملات برنج در بورس کالا افزود: هم اکنون نیز معاملات برنج در بورس کالا در دست انجام است اما مسئولان شرکت بازرگانی می‌خواستند برنج را در قالب عرضه های کوچک در بورس کالا عرضه کنند که ما از آنها خواستیم برای تنظیم بازار برنج وارداتی را در عرضه های بزرگتر قرار دهند تا مردم بتوانند خرید داشته باشند.

مدیرعامل بورس کالا با بیان اینکه ما موافق عرضه های قطره چکانی در بورس کالا نیستیم، گفت: برای اینکه تلاطمی در قیمت‌ها نداشته باشیم با عرضه های عمده در محصول برنج موافقیم.

وی همچنین در خصوص شکر افزود: شکر وارداتی تنها در شش ماهه اول سال وارد کشور می‌شود و مورد مبادله قرار می‌گیرد وخوشبختانه تلاطم و نوسان قیمت شکر را پشت سر گذاشته و بحران شکر با کمک بورس کالا به اتمام رسید.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا