در جریان سلسه نشت های «یک دیدار- یک عرضه» عنوان شد؛

پاکدیس به جمع خوراکی های بورسی اضافه می شود

پاکدیس به جمع خوراکی های بورسی اضافه می شود

طبق اعلام فرابورس قرار است، 10 درصد از سهام این شرکت معادل 28 میلیون سهم با نماد «غدیس» حاضر در زیرگروه تولید نوشیدنی و آب معدنی و در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر عرضه اولیه شود. البته زمان تقریبی این عرضه نامشخص است اما گفته می شود طبق برنامه سهامدار عمده مقرر است بعد از گذشت یک سال از این عرضه، 10 درصد دیگر سهام شرکت را مجدداً وارد فرابورس کند.

 

مدیرعامل شرکت آماده عرضه اولیه «پاکدیس» امروز در جریان سلسه نشست های فرابورس تحت عنوان یک دیدار- یک عرضه به شفاف سازی وضعیت عملیاتی و مالی گذشته و فعلی مجموعه پرداخت و چشم انداز این شرکت را با اجرای طرح های توسعه ای مثبت ارزیابی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت 28 میلیارد تومانی پاکدیس در حالی از بهمن ماه 94 در فهرست شرکت های بازار دوم معاملات فرابورس درج نماد شده که با تمدید زمان پذیرش در صف شرکت های آماده عرضه اولیه ایستاده است.

طبق اعلام فرابورس قرار است 10 درصد از سهام این شرکت معادل 28 میلیون سهم با نماد «غدیس» حاضر در زیرگروه تولید نوشیدنی و آب معدنی و در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر عرضه اولیه شود.

زمان تقریبی این عرضه نامشخص است اما گفته می شود طبق برنامه سهامدار عمده مقرر است بعد از گذشت یک سال از زمان عرضه اولیه 10 درصدی سهام، 10 درصد دیگر سهام مجدداً وارد فرابورس شود.

سهامداران عمده شرکت پاکدیس را شرکت مادر تخصصی گسترش صنایع غذایی سینا با سهم 51 درصدی و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با سهم 49 درصدی تشکیل می دهند.

برند نام آشنای «ساندیس»

ناصر صمدی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت پاکدیس در جریان این نشست با هدف تشریح ظرفیت‌های شرکت پاکدیس به معرفی این مجموعه پرداخت و گفت: این شرکت از سال 49 تاسیس شده و در سال 53 به بهره برداری رسیده است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به نفع بنیاد مستضعفان مصادره شد و تغییر فعالیت داد.

وی افزود: فعالیت شرکت پاکدیس در زمینه تولید آبمیوه، کنسانتره، پوره و الکل است. این درحالی است که اولین بسته بندی آبمیوه با برند ساندیس در این شرکت تولید شده و این برند در دهه 60 و اوایل 70 جزو یکی از برندهای نام آشنا بوده است.

وی یکی از توانمندی های محوری مجموعه را قرارگیری کارخانه ها در منطقه کشاورزی دارای محصولات سیب و انگور دانست و گفت: در حال حاضر به جز کارخانه پاکدیس در ارومیه، 3 کارخانه دیگر در «سردشت»، «سلماس» و «کرمان» مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به ورود خط تولید کنسانتره از کشور سوئیس برای اولین بار در ایران، خاطرنشان کرد: در دهه 70 شاهد حضور 140 کارخانه بخش خصوصی در بسته بندی های دوئپک و دیگر شرکت ها با بسته بندی های تتراپک (مقوا)، شیشه و قوطی بودیم.

جهش جدی در تولید و فروش

این مقام مسئول با بیان اینکه این شرکت طی سال های دهه 70 با زیان انباشته و بدهی های بانکی مواجه و مشمول ماده 141 قانون تجارت شد، اظهار داشت: به دنبال این اتفاق روند توسعه ای محصولات شرکت پاکدیس اوایل دهه 80 آغاز و در سال 87 برای اولین بار آبمیوه گازدار در کشور تولید شد.

وی با تاکید بر اینکه این رویداد جهش جدی در میزان تولید و فروش شرکت ایجاد کرد، گفت: به طوری که متوسط تولید 30 ساله اخیر از 25 میلیون لیتر در سال طی سال های 89 تا 93 به 110 میلیون لیتر در سال به ارزش 140 میلیارد تومان رسید.

صمدی متغیرهای تاثیرگذار بر رشد تولید و فروش محصولات را شامل انواع محصولات، بسته بندی، بازاریابی و سیستم پخش مویرگی اعلام کرد.

 

این مقام مسئول با اشاره به عملکرد مالی قابل قبول شرکت پاکدیس طی 4 سال گذشته، اظهار داشت: این مهم منجر شد پیشنهاد ورود سهام شرکت به بازار سرمایه مطرح شود.

بر این اساس، وی سود سال مالی منتهی به اسفند 95 را مبلغ 294 ریال اعلام کرد که طبق آخرین اطلاعات مندرج در کدال سود 173 ریالی معادل 59 درصد محقق شده است.

صمدی میزان فروش در سال جاری را به میزان 82 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: 10 میلیارد و 700 میلیون تومان سود قبل از کسر مالیات در نظر گرفته شده است.

وی میزان فروش محصولات شرکت در 6 ماهه اول سال 95 را نسبت به 6 ماهه دوم مناسب ارزیابی کرد و درباره حاشیه سود گفت: حاشیه سود شرکت در نیمه اول سال جاری بین 11 تا 12 درصد قبل از کسر مالیات برآورد می شود این در حالی است که این مقدار در نیمه دوم سال تعدیل شده و به 7 تا 8 درصد خواهد رسید.

طرح های توسعه ای پاکدیس

صمدی با اشاره به طرح های توسعه ای شرکت در سال جاری، گفت: با توجه به افزایش سطح آگاهی مردم و اهمیت به موضوع سلامت و میزان کالری مصرفی و توجه به عدم مصرف مواد نگهدارنده در مواد غذایی این شرکت در نظر دارد در گام توسعه ای جدید خود توسعه آب سبزیجات از جمله هویج سیاه و تولید محصولات کم کالری در بسته بندی مقوا را در دستور کار قرار دهد.

وی افزود: قرار است به این منظور و برای راه اندازی خط تولید تتراپک 20 میلیارد تومان افزایش سرمایه از محل منابع داخلی و آورده نقدی سهامداران در سال 96 صورت بگیرد.

وی در پاسخ به سوال «ملت بازار» مبنی بر معرفی رقبای اصلی پاکدیس و سهم بازار این مجموعه در میان شرکت های رقیب، گفت: بر اساس آخرین آماری که از یورو مانیتور استخراج شده است سرانه مصرف آبمیوه در کشور 10 لیتر، محصولات گازدار 28 لیتر و ماءالشعیر نیز 7 لیتر بوده است که طبق برآوردهای صورت گرفته شرکت پاکدیس سهم 15 درصدی را از سرانه مصرف 10 لیتر به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه شرکت پاکدیس فعلا سهمی از بازار ماءالشعیر در اختیار ندارد اما در بخش آبمیوه های گازدار لیدر بازار محسوب می شود، خاطرنشان کرد: 42 درصد سهم این بازار در اختیار ما بوده این در حالی است در این بخش تاک بهنوش، دلستر و برند ایستک از رقبای ما هستند. همچنین شرکت های سن ایچ و تکدانه نیز در در بسته بندی تتراپک جزو شرکت های مطرح هستند.

این مقام مسئول در خصوص بازارهای صادراتی محصولات «غدیس» اظهار داشت: با توجه به نوع محصولات تولیدی در این شرکت و با در نظر گرفتن صرفه اقتصادی عرضه کالاها به کشورهای همسایه عراق و افغانستان صورت می گیرد این در حالی است که مواد خام نیمه تولید شده که مزیت نسبی دارند همانند انار، انگور سیاه و هویج به صورت اسپتیک و در بشکه های 220 کیلویی به بازار اصلی ما یعنی روسیه صادر می شود.

وی افزود: قبل از دهه 90 به کشور آلمان نیز صادرات صورت می گرفت اما در حال حاضر با توجه به تیراژ بالای محصول نهایی و مصرف کنسانتره و پوره در داخل کشور بازارهای صادراتی محدود هستند.

صمدی در پاسخ به سوال دیگری ارزش روز دارایی های ثابت را 78 میلیارد تومان برآورد کرد و در خصوص بدهی بانکی و مالیاتی نیز گفت: 46 میلیارد تومان بدهی بانکی با سود 22 و 18 درصد داریم. علاوه بر این مالیات ابرازی مان در سال 93 به میزان 2 میلیارد و 100 میلیون تومان و مالیات تشخیصی نیز یک میلیارد و 600 میلیون تومان برآورد شده است. این در حالی بوده که مالیات سال 94 هنوز به مرحله رسیدگی نرسیده است.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا