رشد صادرات فولاد در شش ماهه نخست امسال

رشد صادرات فولاد در شش ماهه نخست امسال

کشورمان در تولید فولاد دارای جایگاه بین المللی است به طوری که امروز ایران چهاردهمین فولاد ساز جهان است و بر همین اساس هفت واحد بزرگ فولادی در ۶ماهه نخست امسال صادرات ۸۵۰.۴ میلیون دلاری داشتند.

 

فولاد پر مصرف‌ترین فلز صنعتی است و مصرفش پیوسته افزایش می‌یابد. امروزه تولید فولاد جهان نزدیک به هزار و سیصد میلیون تن در سال است. گفته می‌شود فولاد سازی از هندوستان به ایران آمده است، زیرا در دوران باستان، فولاد هندی بنام بوده است. فولاد چند جوشی است. برای ساختن فولاد، کربن آهن خامِ سفید را می‌سوزانند، تا از۵/۳ تا ۶ درصد به ۲/۰ تا ۵/۱ درصد وزنش کاهش یابد، عنصر‌های دیگر را در آن اندازه می‌کنند تا فولاد خواسته شده ساخته شود.
بنابراین گزارش، کشورمان در تولید فولاد دارای جایگاه بین المللی است به طوری که در سال 2010 در مقام هفدهم دنیا قرار داشت و امروز ایران چهاردهمین فولاد ساز جهان است؛ تولیدات ما در این عرصه تا جایی پیش رفته که امروز تولیدات فولادی بخش خصوصی با وجود روند کاهشی در جهان در حال افزایش است. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرده است: عملکرد فولادسازان بخش خصوصی در نخستین ماه امسال در مقایسه با عملکرد ماه مشابه سال گذشته رشد 14.5 درصدی ثبت کرد و این در حالی است که فولادسازان جهان با توجه به شرایط بازارها تولید خود را کاهش داده اند.
این گزارش می افزاید: بر همین اساس ارزش صادرات هفت واحد بزرگ فولادسازی کشور در نیمه نخست امسال به رقم 850 میلیون و 428 هزار و 358 دلار رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر ارزشی رشد 24 درصدی را نشان می دهد. ایرنا در این زمینه نوشته است: آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نشان می دهد مجتمع های فولاد هرمزگان، فولاد اکسین، فولاد خراسان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان در این مدت 2 میلیون و 677 هزار و 785 تن تولیدات فولادی را صادر کردند. آمار وزنی صادرات واحدهای یاد شده در 6 ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد 47 درصدی را نشان می دهد. این واحدها در نیمه نخست سال گذشته یک میلیون و 822 هزار و 676 تن انواع تولیدات فولادی را به کشورهای هدف صادر کردند.
همچنین شهریورماه 95 واحدهای هفتگانه فولادی 323 هزار و 351 تن تولیدات فولادی خود را به ارزش 110 میلیون و 968 هزار و 39 دلار صادر کردند که از نظر وزنی در مقایسه با ماه مشابه پارسال رشد 10 درصدی داشت اما از نظر ارزشی تفاوت موثری را نشان نمی دهد. میزان تولیدات فولادی صادرشده در شهریورماه پارسال بیش از 292 هزار و 805 تن به ارزش 110 میلیون و 594 هزار و 796 دلار بود.
بررسی عملکرد واحدهای فولادسازی یاد شده در شهریورماه 95 نشان می دهد که ذوب آهن اصفهان با صدور 90 هزار و 17 تن به ارزش 28 میلیون و 452 هزار و 413 دلار انواع تولیدات خود نسبت به شهریور پارسال، رشد 186 درصدی از نظر وزنی و 131 درصدی را ارزشی ثبت کرد که این واحد تولیدی را در بین هفت واحد یاد شده در جایگاه نخست قرار داد. پارسال ذوب آهن در شهریورماه، 31 هزار و 443 تن تولیدات فولادی به ارزش 12 میلیون 324 هزار و 547 دلار صادرات داشت. علاوه براین، فولاد خوزستان نیز با رشد 95 درصدی وزنی در صادرات شهریورماه امسال در بین هفت واحد فولادسازی به رتبه دوم رسید. شهریورماه 95 فولاد خوزستان 141 هزار و 699 تن تولیدات فولادی صادرات داشت که ارزش آن 44 میلیون و 617 هزار دلار بود که نسبت به 72 هزار و 552 تن به ارزش 26 میلیون و 319 هزار دلار شهریور پارسال از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب رشد 95 و 70 درصدی را نشان می دهد.
یادآور می شود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان چهاردهمین فولادساز جهان محسوب می شود که در افق 1404 دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن را هدف گذاری کرده است. پارسال برای نخستین بار، کشورمان با صادرات 4.1 میلیون تن فولاد به رکورد بی سابقه ای در این زمینه دست یافت.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا