بازیگران بازار سرمایه چشم انتظار شرایط پایدار

بازیگران بازار سرمایه چشم انتظار شرایط پایدار

بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته معاملات با روندی سراسر کاهشی مواجه شد به طوری که در 5 روز کاری این هفته، شاخص کل با یک هزار و 999 واحد افت همراه بود.

 

در اولین روز این هفته شاخص کل بیش از یک هزار واحد کاهش یافت و این موضوع باعث شد شکی به بازار وارد شود در حالی که عده‌ای تصور می‌کردند که این سقوط شدید و یکباره، در ادامه هفته جبران خواهد شد، در روزهای دوم تا چهارم معاملات نیز شاخص در مجموع نزدیک به ۱۰۰۰ واحد دیگر افت کرد تا امیدها به ناامیدی بدل شود.
این روزها موضوعات زیادی در بورس اوراق بهادار تهران سایه افکنده از جمله آن موضوعات می توان به بحث اخبار و شایعاتی اشاره کرد که گاه و بی گاه در فضای مجازی حاکم می شود و سرمایه گذاران با توجه به آن اخبار، اقدام به خرید و فروش می کنند.
انتظارات آتی سرمایه گذاران از تالار شیشه‌ای، در معاملات این روزهای بازار سرمایه بیش از پیش تاثیر گذار است سرمایه گذارانی که طی ماه های گذشته شاهد بوده‌اند که بازار به تعداد نسبتا زیادی از افراد در گروه هایی خاص بازده سه برابری داده، امروز بازده مورد انتظارشان به شدت بالا رفته و محقق نشدن این بازده مورد انتظار باعث به وجود آمدن تصمیمات لحظه‌ای شده است. سرمایه گذاران، مخصوصا آن هایی که از تجربه کمتری برخوردارند با دیدن صف‌های طولانی فروش در گروه‌های خاص اقدام به فروش فوری می‌کنند، در حالی که بعد از ساعاتی همان گروه به دلایلی صف خرید به خود می گیرد و فروشندگان را با زیان هایی مواجه می کند.
مذاکرات ایران با کشورهای موسوم به ۱+۵ و توافق بر سر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خود به تنهایی بازده مورد انتظار سرمایه گذاران را به مراتب بالا برده است. این در حالی است که غیر از مدت کوتاهی که بورس بابت هیجانات این توافق روند صعودی عجیب به خود گرفت در کل آن گونه که انتظار می رفت بازار سرمایه را تکان نداد. عده ای از کارشناسان امر معتقدند نباید انتظار داشت که دستاوردهای برجام به یکباره ظاهر شود و بورس تهران از این رو به آن رو شود.
در مجموع هفته گذشته شاخص کل نزدیک به ۲ هزار واحد افت کرد که این مقدار افت، برای سه ماهه اول سال ۱۳۹۵ یک رکورد به حساب می‌آید.
در معاملات این هفته شاخص بازار اول با یک هزار و ۶۸۹ واحد کاهش به رقم ۵۱ هزار و ۲۲۳ واحد بالغ شد و شاخص بازار دوم با ۲ هزار و ۶۵۴ واحد کاهش رقم ۱۶۴ هزار و ۳۵۰ واحد را تجربه کرد. به این ترتیب شاخص بازار اول و دوم نسبت به هفته گذشته به ترتیب با ۳.۱۹ و ۱.۵۹ درصد کاهش مواجه شدند.
در ۵ روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به ۱۰ هزار و ۹۸۷ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۴۳ درصد افزایش یافته است. از طرفی تعداد ۵۳۸۵ میلیون سهم در ۳۲۸ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۵۱.۵ درصد و ۲۷ درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کردند.
همچنین ارزش معاملات نرمال به ۹۱۸۴ میلیارد ریال رسید و حجم معاملات معاملات نرمال با ۴۲۳۵ میلیون سهم به ترتیب با ۲۰ درصد افزایش و ۱۹.۲ درصد افزایش نسبت به هفته گذشته همراه شدند.
طی هفته جاری استخراج زغال سنگ با ۴.۴۸ درصد، ساخت محصولات فلزی با ۳.۱۵ درصد، مواد و محصولات دارویی با ۲.۰۶ درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بازیگران بازار سرمایه چشم انتظارند تا ببینند آیا روند معاملات هفته های آینده و تکان های شاخص، ضرر های شان را جبران خواهد کرد یا همچنان بازار با افت مواجه خواهد بود.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا