دو مقام مسئول در برنامه تلویزیونی اعلام کردند:

نحوه قرارداد جدید ایران خودرو با پژو/ بدهی سنگین خودروسازان به قطعه سازان

نحوه قرارداد جدید ایران خودرو با پژو/ بدهی سنگین خودروسازان به قطعه سازان

قائم مقام همکاری های بین المللی ایران خودرو گفت: در قرارداد جدید با پژو از مدل طراحی محصول جدید در داخل استفاده می کنیم و بدون شک قطعه سازان مشارکت خواهند داشت.دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو هم از بدهی ۵ تا ۸ هزار میلیارد تومانی خودروسازان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، آرش محبی نژاد در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دوم سیما که با موضوع آینده قطعه سازان در قراردادهای جدید خارجی در صنعت خودروسازی پخش شد،درباره وضعیت کنونی قطعه سازان اظهار داشت: قطعه سازان مشابه افسران و سربازان جنگ اقتصادی هستند که پس از 12 سال تحریم و به خصوص در سه چهار سال اخیر توانستند این جنگ عظیم را به فرجام برسانند و نهایتا برجام به فرجام رسید. 

طلب 5 تا 8 هزار میلیارد تومانی قطعه سازان/ سایپا اصلی ترین بدهکار

وی ادامه داد:طلب قطعه سازان ازخودروسازان عدد ثابتی نبوده و درحال حاضر بین 5 تا 8 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.در این میان یکی از خودروسازان نتوانسته مشکلات نقدینگی را حل کند اما عمده مطابات معوق قطعه سازان از سایپا است که در گذشته مشکلات نقدینگی و وضعیت حاد مالی داشت. ایران خودرو نیز طی یکی دو ماه اخیر حجم بدهی های را کم کرده است.
 
به گفته وی حدود 40 الی 50 درصد قطعه سازان تعلیق یا به حالت نیمه تعلیق درآمده و الباقی قطعه سازان با ظرفیت حداکثری کار نمی کنند.
 
محبی نژاد گفت:‌ بر اساس سند چشم اندازه توسعه 20 ساله در سال 1404 باید در کشور 3 میلیون خودرو تولید شود که یک میلیون آن صادراتی باشد و براین اساس هیچ خودرو سازی نمی تواند قرارداد جدیدی را با شرکت های خارجی منعقد کند که سهم تولید قطعه آن در کشور کمتر از 40 درصد باشد.
 
وی افزود:‌ قطعه سازان کشور در قراردادهای جدیدی شرکت های خودرو سازی با طرف های خارجی از ابتدا و در روند مذاکرات و عقد قرارداد حضور نداشتند و انتظارات آنها در این قراداد ها برآورده نشده است.
 
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو تصریح کرد: قطعه سازان نباید از خودرو سازان جدا دیده شوند.
 
نحوه قرارداد جدید ایران خودرو با پژو در مورد قطعه سازان
 
حسام الدین ذگردی قائم مقام همکاری های بین المللی ایران خودرو هم گفت: با وجود کاهش شدید تولید در خودرو سازی ها که به علت تحریم ها و بحران مالی صورت گرفت، ایران خودرو به دلیل مسائل انسانی و اجتماعی و تعهد نسبت به کشور اقدام به تعدیل نیروی انسانی نکرد و این مسئله هزینه های سربار ما را افزایش داد.
وی افزود:‌ در قراردادهای جدید با شرکت های خارجی مقرر شده تا 40 درصد قطعات از ابتدا در داخل کشور تولید شود و با مرور زمان به 70 درصد برسد. بنابراین در قراردادهای جدید طرفین باید به سمت داخلی سازی قطعات بروند تا به هدف گذاری تجاری سازی محصول دست یابند.
 
این مقام مسئول ادامه داد: قطعه سازی در کشور باید مزیت نسبی داشته باشد و قیمت تمام شده محصولش کمتر از قطعه وارداتی باشد. هر قطعه ای مزیت اقتصادی داشته باشد در داخل کشور تولید خواهد شد و ما امادگی داریم تا صد درصد قطعه سازی محصولات را به داخل منتقل کنیم به شرط اینکه توانایی و صرفه اقتصاد وجود داشته باشد.
 
ذگردی گفت: در قرارداد جدید ایران خودرو با پژو بنا است از مدل طراحی محصول جدید در داخل استفاده کنیم و بدون شک قطعه سازان ما در اجرای آن مشارکت خواهند داشت.
 
توصیه استاد دانشگاه
 
محمد حسن شجاعی فرد استاد دانشگاه هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت:‌برای اینکه بتوانیم وارد بازار خودرو سازی جهان شویم باید الگو های موفق خودرو سازان دنیا را بررسی کنیم. چرا باید در قرارداد با شرکت های خارجی بازار خودرو را در اختیارشان قرار دهیم و قطعات را هم وارد کنیم.
 
وی تصریح کرد: باید قطعه سازان کشور را در قراردادهای جدید وارد کنیم تا آنها بتوانند علاوه بر تامین نیاز داخل به فکر صادرات قطعات هم باشند. خودرو سازان ما باید در قرارداد با شرکت های خارجی در پی طراحی محصول جدید در کشور باشند و دنبال مونتاژ خودرو نروند.

انتهای پیام

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا