عسکری مطرح کرد:

اجرای اقتصاد مقاومتی در سنگ آهن مرکزی از سال ۹۲

اجرای اقتصاد مقاومتی در سنگ آهن مرکزی از سال ۹۲

گروه معادن >سنگ آهن - از سوی مقام معظم رهبری، سال 95 سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است. در تعریف واژه "اقتصاد مقاومتی" می توان گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزه های فشار و متعاقبا تلاش برای کنترل و بی اثر کردن تاثیرات این حوزه ها بر اقتصاد کشور و در حالت آرمانی، تبدیل چنین فشارهایی به فرصتهای توسعه و پیشرفت است. البته از ملزومات آن، کاهش وابستگی خارجی و تکیه بر تولیدات داخلی است.

به گزارش ماین نیوز، در 30 بهمن ماه 1392 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، از سوی مقام معظم رهبری به دولتمردان وقت ابلاغ شد. با محمدجواد عسکری، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، گفت‌وگویی در این مورد انجام دادیم و اقدامات این شرکت را در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی جویا شدیم.

وی در اولین بخش از سخنان خود، شرایط مالی حاکم بر شرکت را در دو سال گذشته چنین بررسی و تشریح کرد: در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، همزمان با ابلاغ این سیاستها از سوی مقام معظم رهبری، بحث اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفت. به دلیل اینکه وضعیت بازارجهانی سنگ آهن، دچار بحران و رکود بی سابقه شد و از طرفی وضعیت پروژه های عمرانی دولت، بخش خصوصی، مسکن و دیگر بخشهای مرتبط با فولاد، نیز دچار بحران شد، سنگ آهن مرکزی نیز همانند بسیاری از واحدهای نظیر خود، وارد مرحله ویژه ای از شرایط بحرانی مالی گشت که به همین سبب، بحث اقتصاد مقاومتی برای کاهش هزینه ها و به تبع آن، کاهش قیمت تمام شده و افزایش سود، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده و مورد اقدام و عمل قرار گرفت.

عسکری اظهار کرد: از کمترین اقدام در این زمینه، نظیر کاستن از هزینه های جاری و حداقلی نظیر خرید اقلامی که نیاز به آنها حیاتی نبوده تا اقدامات برجسته تری نظیر اجرای طرح های بزرگتر اقتصادی، به عنوان مثال احداث خطوط راه آهن فرآوری چغارت و ایستگاه تخلیه سه چاهون، طرح کوبینگ خشک (پرعیارسازی) سه چاهون، ساخت مخازن 20 هزار متر مکعبی ذخیره آب، طرح اصلاح خطوط فرآوری (کنسانتره) سنگ آهن و .... در جهت کاهش هزینه های تمام شده محصول را می توان در زمره اقدامات اقتصاد مقاومتی قرار داد.

عسکری در توضیح هر کدام از این طرح ها خاطرنشان کرد: یکی از طرح هایی که از اول فروردین سال 92 آغاز شده و اول اسفند سال 94 با سرمایه گذاری 100 میلیارد تومان و 110 نفر اشتغالزایی مستقیم و 220 نفر غیرمستقیم به اتمام رسیده و در روز هفدهم اسفند ماه سال گذشته، توسط وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی افتتاح شده است، طرح احداث خطوط راه آهن فرآوری چغارت و ایستگاه تخلیه سه چاهون است. در این طرح که با هدف راه اندازی و گسترش سیستم ریلی شرکت به منظور افزایش حمل ریلی و دسترسی به ظرفیت تولید بالاتر راه اندازی شده است، حمل سنگ از معدن سه چاهون به چغارت (30 کیلومتر) توسط قطار صورت می گیرد که می توان گفت به دلیل مکان یابی ریلی در مصرف سوخت، نسبت به شرایط قبل، بسیار صرفه جویی به عمل آمده است. همچنین در بحث ترافیک، به دلیل عدم تردد واگنهای حمل سنگ آهن در مسیر ریلی بافق ـ مشهد نیز تاثیرات بسیار مثبتی گذاشته است. از طرفی، افزایش حمل ریلی در این مسیر، نسبت به شرایط مشابه گذشته، باعث تاثیرات مثبت در ظرفیت تولید کارخانه فرآوری چغارت شده است که خود به افزایش ظرفیت تولید شرکت، انجامیده است. این طرح، در کل، صرفه جویی زمانی و مالی خوبی برای شرکت به ارمغان آورده است که در زمره اقدامات اقتصاد مقاومتی، به شمار می آید.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی در ادامه به طرح های دیگری نیز اشاره کرد و افزود: یکی از طرح های تخصصی ما در معدن سه چاهون، طرح کوبینگ خشک یا پرعیارسازی سنگ معدن سه چاهون است. با اجرای این طرح که از آبان ماه 1393 آغاز شده و آذر ماه 1394 به پایان رسید و توسط وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی در اسفند ماه 94 شروع به کار کرد، 8 میلیارد تومان هزینه شد که ما شاهد افزایش میزان تولید سنگ آهن مصرفی کارخانه فرآوری و تبدیل سنگ آهن کم عیار به پرعیار در محل معدن سه چاهون هستیم که بخش اعظمی از هزینه های حمل و نقل باطله ها، صرفه جویی می شود. در این طرح، که با هدف جلوگیری از حمل باطله از سه چاهون به چغارت و به تبع آن افزایش طول عمر معدن اجرا شده است، در بخشهای تیلینگ و هزینه های آب و برق نیز، شاهد صرفه جویی بسیار قابل توجه (تا 7 برابر میزان سرمایه گذاری شده در این طرح) هستیم.

وی به طرح های دیگری اشاره کرد و اظهار کرد: در طرح ساخت مخازن بیست هزار متر کعبی آب که با 8 میلیارد تومان سرمایه گذاری و با هدف ذخیره سازی آب جهت طرح های جوار معدنی اجرا شده است، نیز شاهد تاثیرات اقتصاد مقاومتی نظیر مدیریت منابع آب، جلوگیری از هدررفت آب، استفاده و ذخیره آب ناشی از طرح فاضلاب شهری بافق (که توسط شرکت در حال اجراست) جهت استفاده در طرح های جوار معدنی و فضای سبزدر کنار ایجاد اشتغال پایدار هستیم.

عسکری به طرح اصلاح خط کنسانتره سنگ آهن پرداخت و چنین تشریح کرد: طرح اقتصادی دیگر ما، طرح اصلاح خطوط کنسانتره سنگ آهن چغارت است که با 65 میلیارد تومان سرمایه گذاری و با هدف تولید 3.25 میلیون تن کنسانتره آهن با عیار 67.5 درصد برای استفاده در کارخانه گندله سازی به بهره برداری رسیده است. در این طرح ما به جای آنکه کنسانتره معمولی را با عیار پایین بفروشیم با تبدیل به کنسانتره عیار بالاتر، ایجاد ارزش افزوده می کنیم و در کنار ایجاد سودآوری برای شرکت، در آینده که کارخانه گندله سازی سه چاهون، به بهره برداری رسید، می توانیم از این کنسانتره در کارخانه گندله سازی خود، استفاده کنیم و سیکل داخل شرکت را تکمیل کنیم. این طرح، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده قابل توجه و حیاتی در شرایط فعلی، هم برای گذار از شرایط بحرانی مالی حال حاضر، اقتصادی و به صرفه است و هم در آینده می تواند خوراک خوبی برای کارخانه گندله ما فراهم کرده و وابستگی ما را به دیگر واحدها، کمتر کند؛ بنابراین یکی از اقتصادی ترین طرح های دردست اقدام ما، که با حضور وزیر در اسفندماه به بهره برداری هم رسید، همین طرح اصلاح خطوط فرآوری است.
بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا